Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Η Θ. Τζάκρη για την επαναλειτουργία του Δημοτικού Σχολείου στη Θηριόπετρα: Αισθάνομαι δικαιωμένη και περήφανη που το πετύχαμεΗ επαναλειτουργία του δημοτικού σχολείου ήταν ένα αίτημα των κατοίκων της Θηριόπετρας που με επικεφαλής τον τοπικό εφημέριο πάτερ Παϊσιο και υποστηριζόμενοι σθεναρά από τη τοπική βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κ. Θεοδώρα Τζάκρη το έθεσαν στο Διευθυντή της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας.

Στο παρελθόν, το μονοθέσιο Δημοτικό Σχολείο Θηριόπετρας είχε συγχωνευτεί με το Δημοτικό Σχολείο Εξαπλατάνου (υπ’ αρ. Φ.10/51699/Δ1/03-04-2019 Υ.Α., ΦΕΚ 1351/τ.Β΄/19-04-2019) όταν ο αριθμός των μαθητών μειώθηκε εξαιτίας του ότι κάποιοι γονείς αποφάσισαν τότε να στείλουν τα παιδιά τους στο Δημοτικό Σχολείο Λουτρού Εξαπλατάνου.

Σημειώνεται ότι τον Αύγουστο του 2022, αντιπροσωπεία των γονέων μαζί τον τοπικό εφημέριο πάτερ Παϊσιο και την κ. Τζάκρη, μετέφεραν στο Διευθυντή της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας κ. Ταϊλαχίδη τα νέα δεδομένα που υπήρχαν, καθώς κατά το σχολικό έτος 2022-2023 ο μαθητικός πληθυσμός της κοινότητας ήταν 13 μαθητές, ενώ αναμενόταν να μετακομίσουν στην Τοπική Κοινότητα Θηριόπετρας άλλες δύο οικογένειες με παιδιά δημοτικού σχολείου. Για το παρεπόμενο σχολικό έτος 2024-2025, βάσει των γεννήσεων, ο αριθμός των μαθητών θα ανέρχεται σε 18. Επιπλέον, στο Νηπιαγωγείο της Θηριόπετρας φοιτούν σήμερα 10 μαθητές.

Το σχολείο δε λειτούργησε το σχολικό έτος 2022-23 λόγω του ότι το κτήριο είχε παραμείνει κλειστό για αρκετό διάστημα και έχρηζε παρεμβάσεων από την πλευρά του δήμου Αλμωπίας για να γίνει λειτουργικό εκ νέου. Επίσης έπρεπε να συνταχθούν και να αποσταλούν οι μελέτες καταλληλόλητας του κτηρίου.

Μετά από τις παραπάνω παρεμβάσεις και την Απόφαση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, φέτος κατέστη δυνατή η επαναλειτουργία του σχολείου.

Η κ. Τζάκρη παρακολουθούσε όλο το προηγούμενο διάστημα από κοντά την εξέλιξη της όλης υπόθεσης, έχοντας τακτική επαφή με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας, με τις υπηρεσίες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας και την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας.

Η βουλευτής Θεοδώρα Τζάκρη στη διαρκή πίεση της οποίας οφείλεται η επαναλειτουργία του σχολείου δήλωσε: «Χρέος του Βουλευτή να νοιάζεται και να δίνει μάχη για όλα τα θέματα του τόπου του. Μικρά και μεγάλα. Η επαναλειτουργία του Δημοτικού Σχολείου στη Θηριόπετρα έκρινα ότι ανήκει στα μεγάλα. Γιατί δεν υπάρχει πιο σοβαρό θέμα από την Παιδεία. Από το δικαίωμα των παιδιών να απολαμβάνουν υψηλής ποιότητας εκπαίδευση στον τόπο τους που αναγεννιέται. Αισθάνομαι δικαιωμένη και περήφανη που το πετύχαμε».Share on Google Plus

  Blogger Comment
  Facebook Comment

1 comments:

 1. ΠΛAKA KANEIΣ OΛH MEPA BPIZEIΣ TON MHTΣOTAKH KAI THN KYBEPNHΣH KAI AIΣΘANEΣAI ΔIKAIΩMENH. AKOYΣE, KOΨE TA ΨEMATA.
  O ΔIEYΘYNTHΣ TOY YΠOYPΓOY ΠAIΔEIAΣ EINAI AΠO THN ΘHPIOΠETPA.
  TI ΔEN KATAΛABAINEIΣ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.