Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πετρέλαιο θέρμανσης: Διευρυμένα τα κριτήρια για περισσότερους δικαιούχους έναντι του ενεργειακού κόστουςΣε ένα μήνα, στις 15 Οκτωβρίου, θα αρχίσει η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης και αν διατηρηθούν τα σημερινά επίπεδα διεθνών τιμών που έχουν «εκτοξευθεί» κοντά στα 92 δολάρια το βαρέλι, η επιβάρυνση θα είναι μεγάλη για τα νοικοκυριά. Το οικονομικό επιτελείο σχεδιάζει να αντιμετωπίσει αυτή την κατάσταση και με διεύρυνση κριτηρίων για τις οικογένειες με παιδιά αναμένονται για το επίδομα θέρμανσης.
Ωστόσο, δεν θα υπάρχει φέτος το διπλό επίδομα που δόθηκε πέρσι. Πέρσι είχαν επίδομα «επί δύο» όσοι άλλαζαν την πηγή της θέρμανσης εγκαταλείποντας το φυσικό αέριο για να στραφούν είτε στο πετρέλαιο είτε σε κάποια άλλη μορφή ενέργειας. Επίσης δεν θα υπάρχει και η οριζόντια επιδότηση στην αντλία, καθώς λείπει ο απαιτούμενος δημοσιονομικός χώρος. 

Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται αναμένεται διεύρυνση κοινωνικού τιμολογίου για το ρεύμα αφού θα ενταχθεί μια καινούργια κατηγορία κοινωνικού τιμολογίου στην οποία θα συμπεριληφθούν και οι πολύτεκνοι. 

Στο τέλος του 2023 εκπνέει και ο μηχανισμός που διατήρησε σταθερές τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος από τον Αύγουστο του 2022 .

Τα εισοδηματικά κριτήρια 
Ανύπαντροι και παντρμένοι θα παραμείνουν σταθεροί σε εισοδηματικό κριτήριο 16.000 και 24.000 ευρώ αντίστοιχα.

 Η αλλαγή που φαίνεται να προωθείται σύμφωνα με πληροφορίες, είναι η αύξηση της έκπτωσης ανά τέκνο από τα 3.000 ευρώ που ήταν στην περσινή χειμερινή σεζόν στα 5.000 ευρώ.

 Άρα θα δούμε την οικογένεια με το ένα παιδί στα 29.000 ευρώ από 27.000 ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι όσο αυξάνεται το ονομαστικό εισόδημα και παραμένουν σταθερά τα εισοδηματικά κριτήρια, υπάρχει και ο κίνδυνος να χαθεί το επίδομα θέρμανσης. 
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.