Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο Έλον Μασκ λέει ότι εμπόδισε ουκρανική επίθεση κατά της ρωσικής ναυτικής βάσης στην ΣεβαστούποληΟ Έλον Μασκ δηλώνει ότι εμπόδισε ουκρανική επίθεση κατά ρωσικής ναυτικής βάσης τον περασμένο χρόνο απορρίπτοντας το αίτημα του Κιέβου για την ενεργοποίηση μέσω του δικτύου Starlink της πρόσβασης στο Internet στην Μαύρη Θάλασσα, στην περιοχή της προσαρτημένης από την Μόσχα ουκρανικής Κριμαίας.

«Λάβαμε επείγον αίτημα κυβερνητικών αρχών για την ενεργοποίηση του Starlink μέχρι την Σεβαστούπολη. Ο προφανής στόχος ήταν η βύθιση του μεγαλύτερου μέρους του ρωσικού στόλου που σταθμεύει» εκεί, έγραψε ο Μασκ στο X (Twitter).

Η υπηρεσία Internet μέσω του Starlink, που εκμεταλλεύεται η εταιρεία SpaceX, ιδιοκτησίας Μασκ, αναπτύχθηκε στην Ουκρανία λίγο μετά την ρωσική εισβολή τον Φεβρουάριο του 2022.

Η Σεβαστούπολη φιλοξενεί την ναυτική βάση του ρωσικού στόλου στην Μαύρη Θάλασσα.

«Αν είχα δεχτεί το αίτημά τους, τότε η SpaceX θα ήταν καθαρά συνεργός σε έναν μεγάλο πόλεμο και στην κλιμάκωση της σύρραξης», δηλώνει.

Ο Μασκ απάντησε με την ανάρτησή του στο απόσπασμα βιογραφίας του που θα κυκλοφορήσει και υπογράφεται από τον Ουόλτερ Άιζακσον.

Στο απόσπασμα που δημοσιεύεται στην Washington Post, ο Άιζακσον γράφει ότι τον Σεπτέμβριο 2022, «ο ουκρανικός στρατός επιχειρούσε μυστική επίθεση κατά του ρωσικού στόλου στην Σεβαστούπολη, στέλνοντας έξι μικρά υποβρύχια drones γεμάτα εκρηκτικά, χρησιμοποιώντας το Starlink για την καθοδήγησή τους προς τον στόχο.

Ο Άιζακσον τονίζει ότι ο Μασκ είχε μιλήσει τότε «στον πρεσβευτή της Ρωσίας στις ΗΠΑ… ο οποίος τον είχε βεβαιώσει απερίφραστα ότι μία ουκρανική επίθεση κατά της Κριμαίας θα προκαλούσε πυρηνική απόκριση».

Σύμφωνα με τον Άιζακσον, ο Μασκ «είπε μυστικά στους μηχανικούς του να απενεργοποιήσουν την κάλυψη περιοχής σε ακτίνα 100 χιλιομέτρων από τις ακτές της Κριμαίας. Όταν τα ουκρανικά drones πλησίασαν τον ρωσικό στόλο στην Σεβαστούπολη, έχασαν την επαφή και βυθίστηκαν χωρίς κίνδυνο».
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.