Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Γιάννης Τσακίρης, υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με την ''Κοινωνία σε Κίνηση'': Συμμετοχή, Eθελοντισμός, EνημέρωσηΑγαπητοί συμπολίτες,
Η πρώτη μου τοποθέτηση αφορούσε τον αγροτικό τομέα ως μέρος του τοπικού παραγωγικού ιστού. Επειδή όμως ως υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι πρέπει να καταθέσουμε τις απόψεις για τον Δήμο Έδεσσας συνολικά θεωρώ απαραίτητο να αναφερθούμε σε 2+1 έννοιες που αποτελούν εξαιρετικά εργαλεία τοπικής ανάπτυξης και ζήτημα κεντρικής σημασίας για την ευημερία της κοινότητας μας. Συγκεκριμένα αναφέρομαι στη Συμμετοχή και τον Εθελοντισμό – από πλευρά πολιτών – και την Eνημέρωση από πλευράς Δήμου.
Στο υφιστάμενο περιβάλλον, και εάν θέλουμε να θέσουμε υγιείς βάσεις για ένα ελπιδοφόρο μέλλον, η δημοκρατία και η πολιτική συμμετοχή δεν μπορούν να είναι παθητικές έννοιες. Πρέπει να είναι διαρκείς, ζωντανές και διαδραστικές.
Ο Δήμος μας αποτελείται σχεδόν από 25.000 κατοίκους, αλλά πόσοι από εμάς πραγματικά αισθάνονται ότι έχουν μια φωνή στη λήψη των αποφάσεων που μας επηρεάζουν όλους; Η δημοκρατία δεν ζει μόνο κάθε πέντε χρόνια στις κάλπες. Ζει και αναπνέει κάθε μέρα, μέσα από τις μικρές και μεγάλες πράξεις εθελοντισμού, την κοινωνική συμμετοχή, τις πρωτοβουλίες που αποσκοπούν στη βελτίωση της καθημερινότητάς μας.
Επιπλέον, η ορθή ενημέρωση αποτελεί πυλώνα της δημοκρατικής διακυβέρνησης. Ο Δήμος πρέπει να είναι διαφανής, να παρέχει στοιχεία και ενημερώσεις σχετικά με τα τρέχοντα ζητήματα, τις αποφάσεις που λαμβάνονται και τα σχέδια για το μέλλον. Ενδεχομένως η θέσπιση ενός Συμβουλίου Εθελοντισμού και Πολίτικης Συμμετοχής με την αντίστοιχη βοήθεια από μια ψηφιακή πλατφόρμα θα μπορούσε να βοηθήσει τις υγιείς φωνές του Δήμου Έδεσσας να ακουστούν συμβάλλοντας στην ανταλλαγή ιδεών και δίνοντάς σε κάθε πολίτη τη δυνατότητα να συνεισφέρει.
Εάν έχω την τιμή να είμαι μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου θα εργαστώ για την ενίσχυση της σχέσης μεταξύ της δημοτικής αρχής και των πολιτών μέσα από ενεργούς μηχανισμούς συμμετοχής. Πιστεύω ότι οι κοινότητες πετυχαίνουν όταν οι πολίτες είναι ενημερωμένοι, αλλά και ενεργά συμμετέχοντες στη δημόσια ζωή. Ως κοινωνία θα πρέπει να ισορροπήσουμε ανάμεσα στη τεχνολογία, που δίνει τη δυνατότητα για πιο άμεση και διαφανή επικοινωνία και την αναντικατάστατη ανθρώπινη επαφή και προσωπικό διάλογο. Αυτό αποτελεί ικανή και αναγκαία συνθήκη για να συζητήσουμε ανοιχτά τις προτεραιότητες και τις ανησυχίες μας.
Ο εθελοντισμός και η κοινωνική συμμετοχή δεν είναι μόνο δικαίωμα, αλλά και ευθύνη. Η ενημέρωση και η διαφάνεια, από την άλλη πλευρά, αποτελούν τη βάση για μια υγιή δημοκρατική διαδικασία. Αν έχουμε την πλήρη εικόνα, μπορούμε να καταλήξουμε σε πιο ολοκληρωμένες και βιώσιμες αποφάσεις.

Σας καλώ να ενώσετε τις φωνές σας με φωνή του συνδυασμού μας ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΕ ΚΙΝΗΣΗ του Γιάννη Τσεπκεντζή, ώστε μαζί να χτίσουμε μια πόλη που αξίζει σε όλους μας.

Με εκτίμηση,
Ιωάννης Ν. Τσακίρης
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με την ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΕ ΚΙΝΗΣΗ
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment