Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Διάκριση 1ου ΕΠΑΛ Γιαννιτσών - 3ο βραβείο στον 5ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό ST3dm 2023Το 1ο ΕΠΑΛ Γιαννιτσών έλαβε μέρος και διακρίθηκε αποσπώντας το 3ο Βραβείο στον 5ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό ST3dm 2023 (Διαγωνισμός Τρισδιάστατης Σχεδίασης και Εκτύπωσης) στην κατηγορία του Λυκείου. Ο διαγωνισμός διεξήχθη κατά το σχολικό έτος 2022-2023.

Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε από το ΕΔΙΦΕΤ (Εργαστήριο Διδακτικής Φυσικής και Τεχνολογίας) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ). Βασικός στόχος του διαγωνισμού, είναι ή είσοδος των νέων τεχνολογιών στην εκπαίδευση, και ταυτόχρονα η ανάπτυξη ενός διαθεματικού πλαισίου μετά από έρευνα σε συγκεκριμένο πεδίο, στο ευρύτερο πλαίσιο της τρισδιάστατης σχεδίασης και εκτύπωσης. Στην κατηγορία του Λυκείου, ζητήθηκε από τους μαθητές να μελετήσουν την πόλη τους και να καταγράψουν τα στοιχεία εκείνα, που είναι συνυφασμένα με την προοπτική της αειφόρου ανάπτυξης. Στη συνέχεια, να εντοπίσουν κάποιο πρόβλημα και να επινοήσουν μια κατασκευή που να βοηθήσει στην επίλυσή του. Στο πλαίσιο αυτό, η ομάδα του 1ου ΕΠΑΛ Γιαννιτσών, μελετώντας και ερευνώντας τα στοιχεία της πόλης, με τη ματιά της αειφόρου ανάπτυξης, πρότειναν και σχεδίασαν σε τρισδιάστατη μορφή, μια συσκευή συλλογής αποτσίγαρων σε δημόσιους χώρους η οποία μπορεί να τοποθετηθεί σε κάθε σημείο

της πόλης, ώστε να αποφεύγεται η ρίψη αποτσίγαρων στον περιβάλλοντα χώρο της, όπου η ύπαρξη και η αποσύνθεση των αποτσίγαρων αποτελεί περιβαλλοντικό πρόβλημα.

Τρείς μαθητές από τον τομέα Μηχανολογίας, αποτέλεσαν την ομάδα που συμμετείχαν στον διαγωνισμό. Την ομάδα την υποστήριξαν και την καθοδήγησαν οι εκπαιδευτικοί Παπαδόπουλος Θεόφιλος Μed Μηχανολόγος και ο Δουβλετής Ευάγγελος Msc Πληροφορικός.

Οι μαθητές της σχολικής ομάδας θα κληθούν να παραστούν και να παρουσιάσουν την εργασία τους στο επερχόμενο συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί το Δεκέμβριο 2023.

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
ΜΠΑΛΟΥΚΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.