Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

25η Γιορτή Κάστανου, Κρασιού και Τυριού στη Γρίβα ΚιλκίςΑνακαλύψτε τις παραδόσεις, τις γεύσεις και τον πολιτισμό ενός πανέμορφου τόπου.

Τα τελευταία 25 χρόνια, στο παραδοσιακό χωριό της Γρίβας φιλοξενείται η 25η Γιορτή Κάστανου, Κρασιού και Τυριού, η οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την αγροτική παραγωγή του χωριού, αποτελώντας ένα σημαντικό πολιτιστικό γεγονός στην περιοχή. Φέτος, η 25η Γιορτή Κάστανου, Κρασιού και Τυριού Γρίβας πρόκειται να πραγματοποιηθεί το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου. Μάλιστα από το 2022 η γιορτή είναι πλέον διήμερη με πλούσιες καλλιτεχνικές και γαστρονομικές δράσεις.

Η γιορτή θα περιλαμβάνει μια σειρά από παρουσιάσεις και εργαστήρια, με επίκεντρο τα τοπικά προϊόντα, ιδιαίτερα τα κάστανα, το κρασί και το τυρί. Ταυτόχρονα, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν τις παραδοσιακές πίτες που παρασκευάζονται με αγάπη από τις γυναίκες του χωριού.

Ο Δήμος Παιονίας, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γυναικών Γρίβα, τον Σύλλογο Μακεδόνων Γρίβα και τον Συνεταιρισμό Καστανοπαραγωγών Πάικου (ΑΣΚΑΠΑ), σας προσκαλεί εγκάρδια να παρευρεθείτε στην 25η Γιορτή Κάστανου, Κρασιού και Τυριού στη Γρίβα.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 28 Οκτωβρίου και την Κυριακή 29 Οκτωβρίου σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα.

Σάββατο 28 Οκτωβρίου:
· 11:00 π.μ. - 14:00 μ.μ.:
Σεμινάριο μαγειρικής με τοπικά προϊόντα
· 14:00 - 17:00:
Σεμινάριο Μαγειρικής με τοπικά προϊόντα
Συντονιστής Μαγειρικής Δράσης: Σεφ Γιώργος Παλησίδης, Καθηγητής Γαστρονομίας
1η ημέρα | 25η Γιορτή Κάστανου, Κρασιού και Τυριού
20.00
Επίσημη Έναρξη της 25ης Γιορτής Κάστανου Τυριού και Κρασιού Γρίβας
· Χαιρετισμοί Επίσημων Προσκεκλημένων
· Παρουσίαση ∆ράσης Γαστρονομίας | Γευστικές δοκιμές |Κάστανα, Τυρί, Κρασί
21.00
Συναυλία με την BANDA ENTOPICA

Κυριακή 29 Οκτωβρίου:
2η ημέρα | 25η Γιορτή Κάστανου, Κρασιού και Τυριού
12.00
Παρουσίαση παραδοσιακών χορευτικών σχημάτων συνοδεία των Χάλκινων της Γουμένισσας με την ορχήστρα του Μάντσου του Μεγάλου. Συμμετέχουν τα χορευτικά σχήματα:
· Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Αθανασίου Θεσσαλονίκης
· Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Τρύφωνα Γουμένισσας
· Ακαδημία Χορού Θεσσαλονίκης (Α.ΧΟ.Θ.)
· Πολιτιστικός Σύλλογος Καβάσιλων Ημαθίας «Ο Χαμαετός»
Την Κυριακή κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα προσφερθούν στους παρευρισκόμενους κάστανα, κρασί και άλλα τοπικά παραδοσιακά εδέσματα

Η Γιορτή Κάστανου, Κρασιού και Τυριού υλοποιείται στο πλαίσιο του τοπικού προγράμματος CLLD/ LEADER της Αναπτυξιακής Κιλκίς Α. Α.Ε. Ο.Τ.Α. του Προγράμματος «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδος 2014-2020», Μέτρο 19, Υπομέτρο 19.2, Υποδράση 19.2.4.4 «Ενίσχυση πολιτιστικών εκδηλώσεων».

Η Γιορτή Κάστανου, Κρασιού και Τυριού, μια παράδοση 25 ετών θα πραγματοποιηθεί το τελευταίο σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου και σας προσκαλεί να έρθετε και να απολαύσετε τις πλούσιες γεύσεις, τους παραδοσιακούς χορούς και τη ζεστή φιλοξενία των ντόπιων που έχουν κάνει αυτή τη γιορτή μια αγαπημένη ετήσια παράδοση.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.