Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

«Μια φωτογραφία μια ιστορία»: Ο ιερός κλήρος κατά τον πόλεμο του '40 και την κατοχήΤην Πέμπτη 26-10-2023 και το ώρα 19.00’ και σε επανάληψη το Σάββατο 28-10-2023 και ώρα 22.00’ θα προβληθεί από τον Τηλεοπτικό Σταθμό Pella tv η εκπομπή «Μια φωτογραφία μια ιστορία» στην οποία ο εκπαιδευτικός, ιστορικός και συγγραφέας Γιάννης Παπαλαζάρου αναφέρεται στον ιερό κλήρο κατά τον πόλεμο του 1940 και την κατοχή.

Πλησιάζοντας στην εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου του 1940, η εθνική μας μνήμη ανατρέχει σε ηρωικές σελίδες της ιστορίας μας που μια μικρή χώρα αντιστάθηκε στην άνανδρη και άδικη επίθεση της Ιταλίας αρχικά και στη συνέχεια της Γερμανίας.

Στον αγώνα αυτόν συμμετείχαν οι πάντες, στρατός, άμαχος πληθυσμός και η εκκλησία. Επειδή Ορθοδοξία και Ελληνισμός είναι έννοιες ταυτόσημες, ασφαλώς ανάλογες ήταν και η αντιδράσεις του πολεμικού μετώπου και του άμαχου πληθυσμού.

Αρχιερείς και απλοί κληρικοί παρουσίασαν εθνική δράση, αλλά και ιερές μονές δραστηριοποιήθηκαν ανάλογα κατά τον πόλεμο του ’40 με πάρα πολλά θύματα.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.