Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Συμμετοχή του 4ου Γυμνασίου Γιαννιτσών σε Ευρωπαϊκό πρόγραμμα στην Ρουμανία (φωτο)



Το 4ο Γυμνάσιο Γιαννιτσών ήταν ένας από τους φορείς που συμμετείχε στη μετακίνηση στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ KA 210-SCH-D6F48FC με τίτλο ENVIRONMENTAL SUSTAINABILITY, η οποία υλοποιήθηκε από τις 18-22. 09.2023, στο Costesti της Ρουμανίας. Το σχολείο μας συμμετείχε με δύο εκπαιδευτικούς και τρεις μαθητές. Συνολικά συμμετείχαν 28 άτομα από 4 χώρες, Πορτογαλία, Ρουμανία, Τουρκία και Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος οι δράσεις αφορούσαν τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Οι ομάδες από κάθε χώρα παρουσίασαν το τρόπο αξιοποίησης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στη χώρα τους και συζήτησαν γύρω από τη χρήση τους αλλά και τη χρησιμότητά τους στην καθημερινότητά μας. Κατασκευάσαμε, μαθητές και εκπαιδευτικοί, φωτοβολταϊκά για φωτισμό του σχολείου που μας φιλοξενούσε και τα είδαμε να λειτουργούν. Φτιάξαμε κομπόστ, αξιοποιώντας υπολείμματα τροφών, χαρτί, ξύλο και χώμα, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί στη λίπανση των φυτών του σχολείου.

Παρακολουθήσαμε την παρουσίαση της συναδέλφου της Ρουμανίας σχετικά με την παρουσία των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας -ήλιος, νερό, αέρας- στη λογοτεχνία και την ποίηση της Ρουμανίας.

Περιηγηθήκαμε στην πόλη του Costesti και απολαύσαμε την επίσκεψή μας στη μονή Namaiesti, στο κάστρο Peles αλλά και στο κάστρο Bran στην Τρανσυλβανία , γνωστό και ως Κάστρο του Κόμη Δράκουλα.

Την τελευταία μέρα έγινε ο απολογισμός των δράσεων και δραστηριοτήτων, με τις ομάδες να αποτυπώνουν σε χαρτί μέσα από ζωγραφιές και κείμενα όσα αποκόμισαν από τη συμμετοχή
τους στο πρόγραμμα.








Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.