Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αυξήθηκαν οι πωλήσεις αυτοκινήτων τον Σεπτέμβριο στην Ε.Ε.Τον Σεπτέμβριο, οι ταξινομήσεις νέων αυτοκινήτων αυξήθηκαν κατά 9,2%, φτάνοντας τις 861.062 μονάδες, σηματοδοτώντας τον δέκατο τέταρτο διαδοχικό μήνα ανάπτυξης της αγοράς αυτοκινήτου της ΕΕ.

Δύο από τις μεγαλύτερες αγορές της ΕΕ σημείωσαν σημαντικά κέρδη, Ιταλία (+22,7%) και Γαλλία (+10,7%). Η αγορά της Γερμανίας ήταν σχετικά σταθερή, με μια μικρή πτώση 0,1% σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο του 2022, αναφέρει η ACEA.

Τα τρία πρώτα τρίμηνα του 2023, η αγορά αυτοκινήτου της ΕΕ αυξήθηκε σημαντικά (+16,9%), φτάνοντας συνολικά τα οκτώ εκατομμύρια εγγεγραμμένες μονάδες. Παρά την αύξηση από την αρχή του έτους μέχρι σήμερα, η αγορά παραμένει 20% κάτω από το επίπεδο των 10 εκατομμυρίων μονάδων πριν από την πανδημία το 2019. Εκτός από την Ουγγαρία (-3,2%), όλες οι αγορές της περιοχής κατέγραψαν κέρδη κατά τη διάρκεια αυτών των εννέα μηνών, συμπεριλαμβανομένων οι τέσσερις μεγαλύτερες: Ιταλία (+20,5%), Ισπανία (+18,5%), Γαλλία (+15,9%) και Γερμανία (+14,5%).

Τον Σεπτέμβριο, το μερίδιο αγοράς ηλεκτρικών μπαταριών έφτασε το 14,8%, σημειώνοντας αύξηση από 14,1% τον Σεπτέμβριο του προηγούμενου έτους. Αυτή ήταν η τρίτη φορά φέτος που τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα με μπαταρία ξεπέρασαν το ντίζελ, καθιστώντας τα την τρίτη πιο δημοφιλή επιλογή για τους αγοραστές νέων αυτοκινήτων. Τα υβριδικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα διατήρησαν τη θέση τους ως η δεύτερη πιο προτιμώμενη επιλογή, αντιπροσωπεύοντας ένα σημαντικό 27,3% της αγοράς. Αν και τα βενζινοκίνητα αυτοκίνητα εξακολουθούν να είναι η κορυφαία επιλογή των αγοραστών, το μερίδιο αγοράς τους μειώθηκε από 35,3% τον Σεπτέμβριο του 2022 σε 34,1% φέτος.

Τον Σεπτέμβριο του 2023, οι ταξινομήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην ΕΕ με μπαταρία αυξήθηκαν κατά 14,3%, φτάνοντας τις 127.149 μονάδες, ή το 14,8% της αγοράς. Η Γερμανία, η μεγαλύτερη αγορά, υποχώρησε κατά 28,6%, γεγονός που μπορεί να συνδέεται με τη μείωση των κινήτρων για ιδιώτες αγοραστές από τον Σεπτέμβριο. Ωστόσο, ιδιαίτερα θετικές επιδόσεις σε τρεις άλλες αγορές της ΕΕ - την Ολλανδία (+70,8%), τη Σουηδία (+60,7%) και τη Γαλλία (+34,2%) - αντιστάθμισαν την πτώση της Γερμανίας.

Τον Σεπτέμβριο, οι ταξινομήσεις νέων υβριδικών-ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην ΕΕ αυξήθηκαν κατά 30,5%, κυρίως λόγω της ισχυρής ανάπτυξης στις τρεις μεγαλύτερες αγορές του μπλοκ: Γερμανία (+44,1%), Ιταλία (+34,8%) και Γαλλία (+30,2%). Αυτό είχε ως αποτέλεσμα μια σωρευτική αύξηση 28,8%, με σχεδόν 2 εκατομμύρια μονάδες να πουλήθηκαν τα πρώτα τρία τρίμηνα του έτους - περίπου το ένα τέταρτο της αγοράς.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.