Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ερωτηματικά για την καθυστέρηση της κατανομής των εδρών των συμβούλων στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας



Εντύπωση και εύλογα ερωτηματικά προκαλεί το γεγονός ότι πέντε ημέρες μετά από τις αυτοδιοικητικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου και μέχρι σήμερα Παρασκευή, δεν έχει ανακοινωθεί επισήμως η κατανομή των εδρών των Περιφερειακών Συμβούλων στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι οποίες όμως δεν είναι δυνατόν να διασταυρωθούν, στις ΠΕ Πέλλας και Σερρών η κατανομή των εδρών, με το νέο εκλογικό νόμο, γίνεται στις πρώτες παρατάξεις, δηλαδή εκλέγεται από ένας περιφερειακός σύμβουλος και από τους τέσσερις συνδυασμούς στην Πέλλα (4 έδρες) και από τους πέντε συνδυασμούς στις Σέρρες (5 έδρες). 
Ειδικότερα στην Π.Ε. Πέλλας η εικόνα των συμβούλων που εκλέγονται, σύμφωνα με το παραπάνω σενάριο και σύμφωνα με την ανακοίνωση της σταυροδοσίας των υποψηφίων συμβούλων, έχει ως εξής: 
Ιορδάνης Τζαμτζής ("Αλληλεγγύη"),
Θωμάς Χατζηηλιάδης ("Πράξεις για την Μακεδονία"), 
Φώτης Χατζόγλου ("Αλλαγή στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας") και 
Ιωάννης Στεφανίδης ("Μακεδονία Μπροστά").
Να σημειωθεί εδώ ότι:
- Οι συνδυασμοί του Γιάννη Μυλόπουλου (5 έδρες) και του Χρήστου Παπαστεργίου (7 έδρες) απέσπασαν στην Π.Ε. Πέλλας τα υψηλότερα ποσοστά σχετικά με τους υπόλοιπους νομούς της Κ. Μακεδονίας.
- Ο συνδυασμός του Δήμου Κυριλίδη (κατάγεται από την Π.Ε. Πέλλας) καταλαμβάνει την μία από τις δύο συνολικά έδρες για τον ίδιο λόγο καθώς απέσπασε στο νομό μας ποσοστό 6%.
Όλα όμως θα ξεκαθαρίσουν και θα τερματιστεί η αγωνία των υποψηφίων τις επόμενες ώρες και -θέλουμε να πιστεύουμε- όχι ημέρες!        

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.