Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ποιοι θα πάρουν επίδομα θέρμανσης για ρεύμαΤο επίδομα για το ρεύμα θα δοθεί με βάση τα ίδια εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια που ισχύουν για το επίδομα θέρμανσης που χορηγείται για όσους θερμαίνονται με πετρέλαιο, φυσικό αέριο, υγραέριο, καυσόξυλα και πέλετ.

Το σχέδιο με τα μέτρα στήριξης στον ενεργειακό τομέα, τα οποία θα ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα νέο επίδομα θέρμανσης που θα καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος των νοικοκυριών που θερμαίνονται με ηλεκτρισμό.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, το επίδομα για το ρεύμα θα δοθεί με βάση τα ίδια εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια που ισχύουν για το επίδομα θέρμανσης που χορηγείται για όσους θερμαίνονται με πετρέλαιο, φυσικό αέριο, υγραέριο, καυσόξυλα και πέλετ.
Βασικό επίδομα: 350 €
– Αφορά: Κύρια κατοικία (ιδιόκτητη, μισθωμένη, δωρεάν παραχωρούμενη)
Εύρος επιδόματος: 100 € έως 800 €
– Θα ισχύσει: Από 1/1 έως 30/4
Αφορά θέρμανση με:
* Αir-condition
* Ηλεκτρικές σόμπες
* Θερμάστρες – θερμοπομπούς
* Αντλίες Θερμότητας

Όσοι επιδοτηθούν έως 31/12 για πετρέλαιο:
Αν έχουν υπόλοιπο επιδότησης:
* Δεν θα λάβουν επιδότηση πετρελαίου:
Αν αιτηθούν για ρεύμα
Αν έχει εξαντληθεί η επιδότηση πετρελαίου:
* Δεν θα λάβουν:
Έξτρα επιδότηση για ρεύμα
Ετήσια εισοδηματικά
– Άγαμοι: Έως 16.000 €
– Έγγαμοι: Έως 24.000 € + 5.000 €/παιδί (από 3.000 €)
– Μονογονενεϊκές: Έως 24.000 € συν 5.000 €/παιδί (από 3.000 €)
Ακίνητη περιουσία:
* Άγαμοι: Έως 200.000 €
* Έγγαμοι – μονογονείς: Έως 300.000 € (από 250.000 €)

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά, ενώ αναμένεται να διευκρινιστεί εάν οι δικαιούχοι θα υποβάλουν την αίτηση τους στην πλατφόρμα myΘέρμανση της ΑΑΔΕ μέσω της οποίας χορηγείται το επίδομα θέρμανσης.

Η στήριξη θα αφορά ηλεκτρική ενέργεια που θα καταναλωθεί από τον Δεκέμβριο του 2023 έως τον Απρίλιο του 2024  και επομένως λογαριασμούς που περιλαμβάνουν κατανάλωση της συγκεκριμένης χρονικής περιόδου.
Για τη χορήγηση του επιδόματος είναι πιθανόν να χρειαστεί ο δικαιούχος να υποβάλει στην πλατφόρμα τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος. Αξίζει να σημειωθεί ότι το επίδομα θα καλύπτεται πλήρως από το Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης. Επομένως, η στήριξη των ενεργειακά ευάλωτων πολιτών δεν θα επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.