Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ευχαριστήριο της Λαϊκής Συσπείρωσης Έδεσσας - Βεγορίτιδας για τις εκλογέςΧαιρετίζουμε όλους τους συνδημότες μας που στήριξαν τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης στον Δήμο Έδεσσας - Βεγορίτιδας καθώς και στη περιφέρεια. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε όλους εσάς που κάνατε αρκετά χιλιόμετρα για το σκοπό αυτό. 

Τα αποτελέσματα της λαϊκής συσπείρωσης πανελλαδικά ειδικά στις περιφέρειες επιβεβαιώνουν ένα συνεχώς αυξανόμενο ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής. Στο νομό μας αυτό εκφράστηκε με μεγάλη αύξηση των ποσοστών μας και ιδιαίτερα στη περιοχή της Έδεσσας όπου άγγιξε το 6%.

Αρνητικό για τον λαό της περιοχής ωστόσο αποτελεί το ποσοστό της παράταξης στο δήμο όπου με 2.98% χάνει την έδρα εκπροσώπησης στο δημοτικό συμβούλιο. Οι βασικότεροι παράγοντες που επέδρασαν σε αυτή την εξέλιξη είναι :

1. Ο νέος εκλογικός νόμος που εισάγει το πλαφόν 3% που δίνει μπόνους 3/5 των εδρών στον πρώτο κ.α. που στην ουσία δηλαδή είχε στόχο να φιμώσει τις αγωνιστικές φωνές και να απαγορεύσει σε τίμιους ανθρώπους «να κάνουν κάτι για το τόπο τους» αν δεν μαντρωθούν σε έναν από τους συστημικούς συνδυασμούς.

2. Η δυνατότητα των παρατάξεων να μπορούν να θέσουν έως +150% του ελάχιστου αριθμού υποψηφίων, δίνοντας τη δυνατότητα στις συστημικές παρατάξεις να ξεδιπλώσουν έναν μηχανισμό χειραγώγησης και εξαγοράς, που συνδέονται είτε με κυβερνητικά κόμματα είτε με τοπικά επιχειρηματικά συμφέροντα αλλά και με άλλους παράγοντες.

3. Η ένταση της πόλωσης ειδικά της τελευταίες μέρες μεταξύ των άλλων δύο παρατάξεων που ταυτόχρονα καλλιεργούσε και ένα κλίμα ότι δήθεν οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές είναι μια μάχη “τοπική”, “αυτοδιοικητική”, που δεν συνδέεται με τις συνολικές πολιτικές εξελίξεις και την κεντρική πολιτική γραμμή. Κυριάρχησε το ψευτοδιλλημα να φύγουν οι παλιοί, εγκλωβίζοντας τον κόσμο στη λογική του μικρότερου κακού.

Εμείς σαν Λαϊκή Συσπείρωση είχαμε απ' την αρχή καθαρές θέσεις και είμαστε περήφανοι για τη στάση μας όλη την προεκλογική περίοδο. Καλέσαμε τον κόσμο να συγκρίνει τις θέσεις μας αλλά και τη στάση μας και τη παρουσία μας όλο το προηγούμενο διάστημα, αφού το ψηφοδέλτιο μας αποτελείτο από μέλη σωματείων και μαζικών φορέων που δεν έλειψε από κανέναν αγώνα όλα τα προηγούμενα χρόνια. Και προφανώς θα συνεχίσουμε σε αυτή τη κατεύθυνση, ακόμα πιο έμπειροι και θωρακισμένοι. Οι συναντήσεις που κάναμε προεκλογικά με δεκάδες φορείς τις περιοχής οι περιοδείες σε χώρους δουλειάς και χωριά οι συσκέψεις και κουβέντες μας με τον κόσμο, μας δείχνουν τον δρόμο το αμέσως επόμενο διάστημα, πώς να κάνουμε 100% αντιπολίτευση, μαζί με το λαό να αγωνιστούμε απέναντι και στον δήμο και κεντρικά.

Το γεγονός ότι δεν θα υπάρχει εκπροσώπηση στο νέο δημοτικό συμβούλιο είναι σημαντικό, όχι γιατί μας αρέσουν οι καρέκλες του δημαρχείου, αλλά γιατί χάνετε η μόνη φωνή εκεί μέσα που λέει κάτι διαφορετικό, η μόνη φωνή που ουσιαστικά προασπίζεται τα συμφέροντα των πολλών, που αποκαλύπτει την πολιτική στάση όλων των άλλων, την σύμπλευση τους στα βασικά, την λειτουργία τους ως το μακρύ χέρι του κράτους στην τοπική αυτοδιοίκηση. 

Τα δύσκολα είναι μπροστά μας σε όλα τα επίπεδα. Όσοι ψήφισαν τις άλλες παρατάξεις δεν σημαίνει ότι τους έδωσαν λευκή επιταγή.

Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για την ανακούφιση και για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών των εργαζομένων, των ανέργων, των λαϊκών νοικοκυριών, των συνταξιούχων, των αγροτών, των μικρεμπόρων, της νεολαίας.

Για τη διεκδίκηση έργων και υποδομών που θα υπηρετούν την προστασία του λαού π.χ έργα που αφορούν την αντιπλημμυρική και αντιπυρική προστασία, αντισεισμική θωράκιση, οδική ασφάλεια, κρατική χρηματοδότηση για τις ανάγκες μας για τις ανάγκες των πολλών και όχι για τα κέρδη των λίγων.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.