Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ενιαία Λίστα Χειρουργείων: Έρχεται νέα εφαρμογή – Πώς θα βλέπουν οι πολίτες την αναμονή ανά νοσοκομείοΤο Υπουργείο Υγείας σε δύο μήνες θέτει σε εφαρμογή Ενιαία Λίστα Χειρουργείων, με σκοπό να μειώσει τις αναμονές και συνεπώς την ταλαιπωρία των πολιτών

Σε περίπου δύο μήνες θα είναι έτοιμο το νέο σύστημα παρακολούθησης και ελέγχου των χειρουργείων στα νοσοκομεία της χώρας. Σκοπός του Υπουργείου Υγείας είναι η ανάπτυξη ενός ιστοτόπου στον οποίο θα μπορούν οι πολίτες να βλέπουν την αναμονή που έχει κάθε νοσοκομείο για χειρουργική επέμβαση και αναλόγως να επιλέγουν πώς θα κινηθούν.

Σήμερα, τα νοσοκομεία διατηρούν ξεχωριστές λίστες χειρουργείων, ωστόσο σε αρκετές περιπτώσεις δεν ενημερώνονται, δεν τηρούνται ή δεν ελέγχονται. Είναι χαρακτηριστικό ότι αρκετά περιστατικά που βρίσκονται στις λίστες χειρουργείων σήμερα δεν είναι πραγματικά, δηλαδή οι πολίτες έχουν αναζητήσει διαθέσιμο κενό για επέμβαση στον ιδιωτικό τομέα ή σε άλλο δημόσιο νοσοκομείο. Συνεπώς, έχουν φύγει από τη λίστα στην οποία είναι εγγεγραμμένοι. Εάν στην απουσία οργάνωσης συνυπολογιστεί η έλλειψη προσωπικού που έχει ως αποτέλεσμα αρκετά χειρουργικά τραπέζια να μη χρησιμοποιούνται, προκύπτουν σημαντικές αναμονές. Οι ασθενείς μπορεί να περιμένουν τρεις μήνες, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να φτάσουν ακόμη και τον ένα χρόνο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την επιβάρυνση της υγείας τους.

Share on Google Plus

  Blogger Comment
  Facebook Comment

1 comments:

 1. Επιτέλους ησυχάσαμε.
  Δόθηκε λύση στο πρόβλημα.
  Ήταν βέβαιο ότι δεν ευθυνόταν η υποστελέχωση και η διάλυση του ΕΣΥ, αλλά ήταν θέμα μηχανοργάνωσης.
  Ευτυχώς που στην Έδεσσα όπως διαβάσαμε στην Εδεσσαϊκή άρχισαν τα χειρουργεία και το νερό μπήκε στο αυλάκι

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.