Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αδικαιολόγητος πλουτισμός: Βρέθηκαν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε στελέχη Δημοσίου, ΔήμουΤους έπιασαν στα «πράσα». Η Εθνική Αρχή Διαφάνειας, μετά από ελέγχους για την περιουσιακή κατάσταση δημοσίων λειτουργών και υπαλλήλων με στόχο τον εντοπισμό τυχόν φαινομένων αδικαιολόγητου πλουτισμού ή μη συμμόρφωσης με τις απαγορεύσεις και υποχρεώσεις που απορρέουν από τη δημόσια θέση που κατέχουν, έβγαλε «λαβράκια».

Συγκεκριμένα σε πρόσφατους ελέγχους περιουσιακής κατάστασης, διαπιστώθηκαν τα ακόλουθα:

— Στους τραπεζικούς λογαριασμούς υπαλλήλου Υπουργείου και της συζύγου του εντοπίσθηκαν, κατά την ελεγχθείσα χρονική περίοδο, καταθέσεις εκτός μισθοδοσίας και τόκων συνολικού ποσού 193.000€, οι οποίες δεν αιτιολογούνταν από νόμιμα και εμφανή εισοδήματα. Επίσης, διαπιστώθηκε ότι οι οικογενειακές δαπάνες του υπαλλήλου για πέντε έτη δεν καλύπτονταν από τα οικογενειακά του εισοδήματα κατά συνολικό ποσό 147.000€, άγνωστης προέλευσης.

— Στους τραπεζικούς λογαριασμούς υπαλλήλου Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης που κατά την ελεγχόμενη περίοδο υπηρετούσε σε θέση ευθύνης, και της συζύγου του εντοπίσθηκαν καταθέσεις, εκτός μισθοδοσίας και τόκων, συνολικού ποσού 201.000,19€, οι οποίες δεν αιτιολογούνταν από νόμιμα και εμφανή εισοδήματα.

Ενόψει των ανωτέρω, οι σχετικές εκθέσεις διαβιβάσθηκαν στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή, στον πειθαρχικώς Προϊστάμενο για την άσκηση πειθαρχικής δίωξης, στον Γενικό Επίτροπο της Επικρατείας στο Ελεγκτικό Συνέδριο για τον καταλογισμό των αδικαιολογήτως κτηθέντων και στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. για τις ενέργειες αρμοδιότητάς της.

Πηγή: aftodioikisi.gr

Share on Google Plus

  Blogger Comment
  Facebook Comment

3 comments:

 1. Άμα ψάξετε καλά ποσά θα βρείτε ακομα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Και η διαφθορά θέλει το ΣΔΙΤ της.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Καταρχάς πρέπει να ξεκινήσετε από τη κεφαλή του κράτους και τους αυλικούς. Να εξηγήσουν πως αποκτήθηκαν οι καταθέσεις και τα ακίνητα. Οι υπόλοιποι είναι εκτελεστικά τους όργανα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.