Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δεκτές οι προτάσεις Τζαμτζή για προσθήκες ασφαλείας και σύνδεση με τους λόφους, του οδικού τμήματος Μαυροβούνι-Έδεσσα Ταξίδι – αστραπή στην Αθήνα πραγματοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, κ. Ιορδάνης Τζαμτζής, προκειμένου να συμμετάσχει σε σύσκεψη, που έγινε στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, με την Προϊσταμένη Γενικής Διεύθυνσης Συγκοινωνιακών Υποδομών, κα Ευγενία Καλοφωλιά, και τη συμμετοχή μελών του μελετητικού γραφείου «OBERMEYER ΕΛΛΑΣ ΕΠΕ – ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ», που εκπόνησε τη μελέτη του δρόμου Μαυροβούνι – Έδεσσα.

Τη σύσκεψη επιδίωκε μεθ’ επιτάσεως ο κ. Τζαμτζής, προκειμένου να ζητήσει προσθήκες στη μελέτη του τμήματος Μαυροβούνι – Έδεσσα, οι οποίες διασφαλίζουν την πρόσβαση σε αγρούς και βοσκοτόπους αλλά και την ασφαλή διέλευση των οχημάτων στο εν λόγω τμήμα της Εθνικής Οδού.

Συγκεκριμένα ο κ. Τζαμτζής έθεσε ως προτεραιότητα την δημιουργία παράπλευρων, προς το Εθνικό Δίκτυο, δρόμων, για την εξυπηρέτηση των αγροτών. Ζήτησε την, κατά μήκος, περίφραξη με πλέγμα της Εθνικής Οδού, για την προστασία των διερχόμενων οδηγών από ανεξέλεγκτα ζώα, τρακτέρ κλπ.. Την κατασκευή δύο λωρίδων κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση με διαχωριστική νησίδα ασφαλείας.

Ακόμη ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας προέταξε τη δημιουργία δρόμου στη βόρεια πλευρά του τμήματος της Ε.Ο. Μαυροβούνι – Έδεσσα, που θα οδηγεί στους λόφους και θα εξυπηρετεί τους κτηνοτρόφους, το ανοικτό θέατρο Μαυροβουνίου, το Σκοπευτήριο, θα δίνει τη δυνατότητα επέμβασης στις υδατοδεξαμενές, που υδροδοτούν το Μαυροβούνι και την Σκύδρα.

Όλες οι παρατηρήσεις και προτάσεις του κ. Τζαμτζή έγιναν δεκτές και θα ενταχθούν στη μελέτη του έργου.

Επιπλέον έθεσε σειρά άλλων βελτιώσεων της μελέτης, τις οποίες το μελετητικό γραφείο δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει διεξοδικά.

Για το συγκεκριμένο θέμα ο κ. Τζαμτζής είχε αποστείλει σχετική επιστολή στην κ. Καλοφωλιά στις 13 Δεκεμβρίου 2021. Ακολούθησε νέα έγγραφη υπενθύμιση στις 9 Μαρτίου 2022 και η ενημέρωση της νέας ηγεσίας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και του κ. Σταϊκούρα, στις 24 Αυγούστου 2023.

Με τον υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Νίκο Ταχιάο, ο κ. Τζαμτζής είχε ενημερωτική συνάντηση στην οποία διαπιστώθηκε ότι οι διαδικασίες του έργου προχωρούν με θετικούς ρυθμούς. Όπως είπε ο κ. Ταχιάος ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση επιλογής Εταιριών, με 4 από τις συμμετέχουσες Εταιρίες να περνούν στη δεύτερη φάση της διαδικασίας. Σύντομα ξεκινά η διαγωνιστική διαδικασία, επί των τεχνικών θεμάτων της κατασκευής του έργου, ενώ από το νέο έτος δρομολογείται η κατάθεση των οικονομικών προσφορών για την τελική επιλογή Αναδόχου του Έργου.Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.