Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Covid-19: Ξεκίνησε ο εμβολιασμός με το επικαιροποιημένο μονοδύναμο εμβόλιοΞεκίνησαν οι εμβολιασμοί με το επικαιροποιημένο μονοδύναμο εμβόλιο ΧΒΒ.1.5 κατά της covid-19 για τις ηλικίες 12 ετών και άνω. Οι πολίτες μπορούν να κλείσουν το ραντεβού τους με τους ίδιους τρόπους που ίσχυαν έως τώρα: μέσω της πλατφόρμας emvolio.gov.gr και μέσω των φαρμακείων. Επιπλέον, οι πολίτες που έχουν ήδη προγραμματισμένο ραντεβού με το παλιό εμβόλιο θα λάβουν ένα ενημερωτικό SMS για επαναπρογραμματισμό με το νέο εμβόλιο.

Η χώρα μας έχει προμηθευτεί 1,6 εκατ. δόσεις εμβολίου.

Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών συστήνει για την χρονική περίοδο 2023/24, τον εμβολιασμό έναντι της COVID-19 με το επικαιροποιημένο εμβόλιο, των ατόμων εκείνων που βρίσκονται σε αυξημένο κίνδυνο για σοβαρή νόσο λόγω ηλικίας, υποκείμενου νοσήματος ή κατάστασης και συγκεκριμένα:
 • Άτομα ηλικίας 60 ετών και άνω
 • Άτομα ηλικίας 6 μηνών έως 59 ετών με υποκείμενα νοσήματα και καταστάσεις που αυξάνουν τον κίνδυνο σοβαρής νόσου
 • Άτομα με ανοσοκαταστολή
 • Έγκυες γυναίκες
 •  Επαγγελματίες υγείας
Σημειώνεται ότι, πέρα από τις ομάδες για τις οποίες συστήνεται ο εμβολιασμός κατά της Covid-19 με το επικαιροποιημένο εμβόλιο, μπορεί οποιoσδήποτε πολίτης επιθυμεί να εμβολιαστεί. Έτσι, υπάρχουν συστάσεις της Επιτροπής για τις ομάδες κινδύνου, αλλά δυνητικά δικαιούχοι είναι όλοι οι πολίτες. Άρα, και τα υγιή άτομα ηλικίας κάτω των 60 ετών, μπορούν να εμβολιαστούν, εφόσον το επιλέξουν.

Το ελάχιστο προτεινόμενο μεσοδιάστημα από προηγούμενο εμβολιασμό ή νόσηση για τον εμβολιασμό με το επικαιροποιημένο μονοδύναμο εμβόλιο για τη χρονική περίοδο 2023-2024, είναι τουλάχιστον 3 μήνες.

Επισημαίνεται ότι η διαθεσιμότητα αποτελεσματικής (επί του παρόντος) αντιϊκής θεραπείας για τη νόσο COVID-19 δεν υποκαθιστά τα οφέλη του εμβολιασμού.
- Για τα παιδιά 6 μηνών έως 11 ετών: η ημερομηνία έναρξης εμβολιασμών είναι η Δευτέρα 23 Οκτωβρίου.

Σχετικά με τους κανόνες εμβολιασμού για τον γενικό πληθυσμό

- Για τα παιδιά 6 μηνών έως 4 ετών: όσα έχουν ολοκληρώσει το βασικό σχήμα εμβολιασμού τους είναι δικαιούχοι μίας δόσης με το νέο εμβόλιο, 3 μήνες μετά τον τελευταίο εμβολιασμό τους. Τα ανεμβολίαστα παιδιά είναι δικαιούχοι και θα εμβολιαστούν με 3 δόσεις με το νέο εμβόλιο. Επιπλέον, όσοι δεν έχουν ολοκληρώσει το αρχικό σχήμα εμβολιασμού τους (π.χ.έχουν κάνει μόνο 1η δόση και περιμένουν για την 2η) με το παλαιό εμβόλιο, πρέπει να ολοκληρώσουν τον εμβολιασμό τους με το νέο εμβόλιο.

- Για τα παιδιά 5 ετών έως 11 ετών: τα παιδιά που έχουν ολοκληρώσει το βασικό σχήμα εμβολιασμού τους, είναι δικαιούχοι μίας δόσης με το νέο εμβόλιο, 3 μήνες μετά τον τελευταίο εμβολιασμό τους. Τα ανεμβολίαστα παιδιά είναι δικαιούχοι να εμβολιαστούν με 1 δόση με το νέο εμβόλιο. Επιπλέον, όσοι δεν έχουν ολοκληρώσει το αρχικό σχήμα εμβολιασμού τους (π.χ.έχουν κάνει μόνο 1η δόση και περιμένουν για την 2η) με το παλαιό εμβόλιο, πρέπει να ολοκληρώσουν τον εμβολιασμό τους με το νέο εμβόλιο.

- Για τους πολίτες 12 ετών και άνω: οι πολίτες που έχουν ολοκληρώσει το βασικό σχήμα εμβολιασμού τους, είναι δικαιούχοι μίας δόσης με το νέο εμβόλιο, 3 μήνες μετά τον τελευταίο εμβολιασμό τους. Οι ανεμβολίαστοι πολίτες είναι δικαιούχοι να εμβολιαστούν με 1 δόση με το νέο εμβόλιο. Τέλος, οι πολίτες που δεν έχουν ολοκληρώσει το αρχικό σχήμα εμβολιασμού τους (έχουν κάνει μόνο 1η δόση και περιμένουν για την 2η) με το παλαιό εμβόλιο, πρέπει να ολοκληρώσουν τον εμβολιασμό τους με το νέο εμβόλιο.

Σχετικά με τους κανόνες εμβολιασμού για τις ευπαθείς ομάδες (ανοσοκατεσταλμένοι)

- Για τα παιδιά 6 μηνών έως 4 ετών: όσοι έχουν ολοκληρώσει το βασικό σχήμα εμβολιασμού τους είναι δικαιούχοι μίας δόσης με το νέο εμβόλιο, 3 μήνες μετά τον τελευταίο εμβολιασμό τους. Στα άτομα αυτά ενδέχεται να χορηγηθούν επιπλέον δόσεις επικαιροποιημένου εμβολίου.

- Σύμφωνα με την κρίση του θεράποντα ιατρού (3 μήνες επίσης μετά τον τελευταίο εμβολιασμό). Τα ανεμβολίαστα παιδιά είναι δικαιούχοι και θα πρέπει να εμβολιαστούν με 3 δόσεις με το νέο εμβόλιο. Τα παιδιά που δεν έχουν ολοκληρώσει το αρχικό σχήμα εμβολιασμού τους (π.χ. έχουν κάνει μόνο 1η δόση και περιμένουν για την 2η) με το παλαιό εμβόλιο, πρέπει να ολοκληρώσουν τον εμβολιασμό τους με το νέο εμβόλιο.

- Για τα παιδιά 5 ετών έως 11 ετών: τα παιδιά που έχουν ολοκληρώσει το βασικό σχήμα εμβολιασμού τους, είναι δικαιούχοι μίας δόσης με το νέο εμβόλιο, 3 μήνες μετά τον τελευταίο εμβολιασμό τους. Στα άτομα αυτά ενδέχεται να χορηγηθούν επιπλέον δόσεις επικαιροποιημένου εμβολίου σύμφωνα με την κρίση του θεράποντα ιατρού (3 μήνες επίσης μετά τον τελευταίο εμβολιασμό). Τα ανεμβολίαστα παιδιά είναι δικαιούχοι και θα πρέπει να εμβολιαστούν με 3 δόσεις με το νέο εμβόλιο. Όσοι δεν έχουν ολοκληρώσει το αρχικό σχήμα εμβολιασμού τους (π.χ.έχουν κάνει μόνο 1η δόση και περιμένουν για την 2η) με το παλαιό εμβόλιο, πρέπει να ολοκληρώσουν τον εμβολιασμό τους με το νέο εμβόλιο.

- Για τους πολίτες 12 ετών και άνω: πολίτες που έχουν ολοκληρώσει το βασικό σχήμα εμβολιασμού τους, είναι δικαιούχοι μίας δόσης με το νέο εμβόλιο, 3 μήνες μετά τον τελευταίο εμβολιασμό τους. Στα άτομα αυτά ενδέχεται να χορηγηθούν επιπλέον δόσεις επικαιροποιημένου εμβολίου σύμφωνα με την κρίση του θεράποντα ιατρού (3 μήνες επίσης μετά τον τελευταίο εμβολιασμό). Οι ανεμβολίαστοι πολίτες είναι δικαιούχοι και θα πρέπει να εμβολιαστούν με 3 δόσεις με το νέο εμβόλιο. Πολίτες που δεν έχουν ολοκληρώσει το αρχικό σχήμα εμβολιασμού τους (έχουν κάνει μόνο 1η δόση και περιμένουν για την 2η) με το παλαιό εμβόλιο, πρέπει να ολοκληρώσουν τον εμβολιασμό τους με το νέο εμβόλιο.

Επιπρόσθετες πληροφορίες

- Η διενέργεια κατ' οίκον εμβολιασμών θα συνεχιστεί κανονικά, με το νέο επικαιροποιημένο εμβόλιο.

- Το επικαιροποιημένο εμβόλιο κατά του κορονοϊού μπορεί να χορηγηθεί ακόμη και την ίδια μέρα με το αντιγριπικό εμβόλιο - αλλά σε διαφορετικά ανατομικά σημεία - όπως και οποιαδήποτε άλλη μέρα πριν και μετά το αντιγριπικό εμβόλιο.

- Η ολοκλήρωση του αρχικού σχήματος εμβολιασμού (για τους ατελώς εμβολιασμένους πολίτες που είχαν κάνει πχ την πρώτη δόση εμβολιασμού) θα γίνει με το νέο εμβόλιο. Το διάστημα που πρέπει να περάσει από τον 1ο εμβολιασμό είναι το ίδιο που προβλεπόταν και με το προηγούμενο εμβόλιο (8 εβδομάδες).

- Σχετικά με την νόσηση, η σύσταση της Επιτροπής είναι να διενεργείται ο εμβολιασμός 3 μήνες μετά.
Share on Google Plus

  Blogger Comment
  Facebook Comment

11 comments:

 1. Μανικάκι σηκωμένο, το σήμα της νίκης, αναμνηστική φωτογραφία και ανέβασμα στο facebook.
  Όσο αφορά τη συνέχεια............ο Θεός είναι μεγάλος
  Έτσι και αλλιώς είστε εκπαιδευμένοι

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ψεκα ρωσοφιλε τράβα να δεις αν η γη είναι επίπεδη

   Διαγραφή
  2. ΤΑ ΓΑΛΑΖΙΑ ΤΡΛΑΚΙΑ ΕΠΙΑΣΑΝ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΣΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΩΝ ΜΠΟΥΡΛΟΤΡΥΠΗΜΑΤΩΝ

   Διαγραφή
  3. Προς κάθε κορονοεμβολιασθέντα:
   Μέχρι το 2023 ήταν προγραμματισμένο ο (ΕΜΑ), Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων, να δώσει κανονική άδεια στα πειραματικά σκευάσματα που βάλανε στο σώμα τους.
   Έχουν αναρωτηθεί τελικά αν αυτό έγινε ή δεν ενδιαφέρονται οι ίδιες εταιρείας να την πάρουν μια και τα οικονόμησαν και βγάζουν νέα.....επικαιροποιημένα εμβόλια για τους εύπιστους;
   Κάποτε λέγανε καλό βόλι, όταν αγωνίζονταν οι πρόγονοι μας για την ελευθερία μας .
   Τώρα λέμε καλό μπόλι.
   Και όπως έλεγε κάποιος: Το καλύτερο μπόλι, είναι το γρηγορότερο μπόλι.
   Αυτό και αν δεν είναι κατάντια για ένα λαό

   Διαγραφή
  4. 8:42 μ.μ. τράβα για τα ομόλογα του σωρρα εχει προσφορές σήμερα, και μετά στο πνευματικό σου τον παλαιοημερολογίτη για εξομολόγηση και πορεία για τα τσιπάκια.

   Διαγραφή
 2. Αντε επιτέλους! Εμφανίστηκαν. Μας λείψατε αγαπητοί. Έχουμε να δούμε ψεκασμενους από τις εκλογές του Ιουνίου. Νίκη γαρ. Αντε καλές θεωρίες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ειναι το γέλιο μας δεν έχουν χαθεί ,άρχισαν με ότι δεν υπάρχει πανδημία μετά οτι οι μάσκες σε σκοτώνουν, μετά κατα του εμβολίου ( εκεί έφυγαν οι μισοί) μετά το έπαιξαν κατά της κλιματικής αλλαγής, μετά υπέρ του πουτιν ,τωρα με τις ταυτότητες που έχουν τσιπάκια κάμερες gps κτλπ οτι τους πουν οι γέροντες και οι έξυπνου πολιτικοί που πουλάν βιβλία.

   Διαγραφή
  2. Η ΧΑΡΑ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ Ο ΚΑΘΕ ΨΕΚΑΣ

   Διαγραφή
 3. Το ότι θα δημιουργήσουν μονάδες εγκεφαλικού στα νοσοκομεία σου λέει κάτι 10.13μμ; Για ποιο λόγο; Έχεις αναρωτηθεί ή τα καταπίνεις όλα αμάσητα;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΕΙΣΤΕ Η ΧΑΡΑ ΜΑΣ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΨΕΚΕΣ ΜΑΣ ΦΤΙΆΧΝΕΤΑΙ ΤΗΝ ΜΕΡΑ

   Διαγραφή
 4. Η γη είναι επίπεδη, η σελήνη είναι κούφια και το ταξίδι στην σελήνη ήταν fake news. Οι ταυτότητες έχουν κάμερες και GPS . Τα εμβόλια έχουν τσιπακια κτλπ.Το πρόβλημα με την ισόβια αμορφωσιά και βλακεία είναι ότι δεν την καταλαβαίνεις ούτε μετά θάνατον. Απλώς τότε σου την συγχωρούν τιμής ένεκεν...

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.