Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

10 χρόνια λειτουργίας Κέντρου Συμβουλευτικής Δήμου Βέροιας: Ψυχολογική, νομική & εργασιακή υποστήριξη για πάνω από 900 γυναίκες-θύματα κακοποίησηςΚαθημερινά, σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο εκατομμύρια γυναίκες και κορίτσια υφίστανται μορφές βίας όπως η σεξουαλική, η σωματική, η ψυχολογική, η οικονομική βία, αλλά και η παρενοχλητική παρακολούθηση, η σωματεμπορία και ο βιασμός. Στη χώρα μας η υγειονομική, κοινωνική και οικονομική κρίση, είχε ως συνέπεια την αύξηση της έμφυλης βίας, με αποτέλεσμα να μεγαλώνει η πρόκληση της επιτυχούς αντιμετώπισης και της πλήρους στήριξης των θυμάτων.

Φέτος συμπληρώνονται 10 χρόνια λειτουργίας για το Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών Δήμου Βέροιας και σύμφωνα με τον απολογισμό του έργου στο Κέντρο Συμβουλευτικής συνολικά πάνω από 900 γυναίκες (περίπου 8-10 καινούργιες υποδοχές κάθε μήνα) βρήκαν ανταπόκριση και υποστήριξη στο πρόβλημά τους, περιορίζοντας ή εξαλείφοντας τον κίνδυνο της βίας, κυρίως στο οικογενειακό περιβάλλον. Επιπλέον, κατά μέσο όρο κάθε χρόνο, πάνω από 1.000 μαθητές όλων των σχολικών βαθμίδων, ωφελούνται μέσω των βιωματικών εργαστηρίων από τους επιστήμονες του Κέντρου.

Τουλάχιστον επτά άνεργες γυναίκες, εξυπηρετούμενες του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Βέροιας, εντάχθηκαν το 2022 στην αγορά εργασίας μέσω του Ειδικού προγράμματος ευπαθών κοινωνικών ομάδων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης, Δ.ΥΠ.Α. – πρώην ΟΑΕΔ. Οι γυναίκες πραγματοποίησαν συνεδρίες εργασιακής συμβουλευτικής στο Συμβουλευτικό Κέντρο, με σκοπό την ενδυνάμωση, την ανάδειξη των δεξιοτήτων τους και την ενίσχυση της αυτενέργειας. 

Με αφορμή την 25η Νοεμβρίου, Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών ο Δήμαρχος Βέροιας, κ. Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης σημειώνει: «Η δυναμική του Κέντρου Συμβουλευτικής Γυναικών Δήμου Βέροιας είναι διαχρονική, στη διασφάλιση της κοινωνικής δικαιοσύνης και της κοινωνικής συνοχής. Με στόχο την ολοκληρωμένη υποστήριξη ευαίσθητων και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, ο Δήμος Βέροιας μέσα από το Κοινωνικό Παντοπωλείο και Φαρμακείο, το Κέντρο Κοινότητας, το Πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι”, το ΚΕΠ Υγείας και το Δημοτικό Ιατρείο εξασφαλίζουν την αμεσότητα αντιμετώπισης προβλημάτων και αιτημάτων».

Κάθε μία γυναίκα αξίζει να ζει χωρίς φόβο, ντροπή και ενοχές νιώθοντας ότι φταίει η ίδια για αυτό που υφίσταται. Το Κέντρο Συμβουλευτικής Δήμου Βέροιας υπενθυμίζει πως: «Δεν είσαι μόνη, δεν είσαι η μόνη. Έχεις τη δύναμη να πεις όχι». 

Από το Γραφείο Τύπου Δήμου ΒέροιαςShare on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.