Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αποχωρούν από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ 25 μέλη των Οργανώσεων Έδεσσας, Βεγορίτιδας και Σκύδρας


Την απόφασή τους να αποχωρήσουν από το κόμμα ανακοίνωσαν 25 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ των Οργανώσεων Μελών 
Έδεσσας, Βεγορίτιδας και Σκύδρας:

Προς τον Συντονιστή της Ν.Ε. Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Νομού Πέλλας    

Ανοιχτή επιστολή - δήλωση αποχώρησης στελεχών και μελών των Οργανώσεων Μελών Έδεσσας, Βεγορίτιδας και Σκύδρας

Μετά τις εξελίξεις στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (στις 11 -12 Νοεμβρίου 2023) και την εμπρηστική- διχαστική ομιλία του νεοεκλεγέντος προέδρου Στέφανου Κασσελάκη, με αναφορές σε εσωτερικούς εχθρούς κλπ, ακολούθησαν κύματα αποχωρήσεων μελών και στελεχών από τις Οργανώσεις Μελών του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ , μέσα κι έξω από τη Χώρα.

Στο Νομό Πέλλας και στην περιοχή Έδεσσας, Βεγορίτιδας και Σκύδρας, έχουν ήδη αποχωρήσει με ανακοινώσεις, δηλώσεις, αναρτήσεις στο Facebook ή επιστολές στα συντονιστικά των Οργανώσεων Μελών,  πολλά μέλη του κόμματος. Αποχωρούν με λύπη καθώς βλέπουν το κόμμα, μέσα από το οποίο εκπροσωπούνταν πολιτικά και ιδεολογικά μέχρι τώρα, να μην τους εκφράζει πια.

Με την παρούσα επιστολή,  που υπογράφουμε μέλη και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ στις Ο.Μ. Έδεσσας – Βεγορίτιδας και Σκύδρας, ανακοινώνουμε την απόφασή μας να αποχωρήσουμε από το κόμμα.

Το κόμμα που υπηρετήσαμε με αυταπάρνηση  μεταλλάσσεται, εκφυλίζεται και απαξιώνεται με ευθύνη του προέδρου του και της νέας ηγετικής ομάδας περί αυτόν.

Οι πολίτες, οι ψηφοφόροι, τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, έχουν αποστασιοποιηθεί, έχουν απογοητευθεί γιατί η αριστερά φαίνεται να μην έχει αντιληφθεί, ότι πάει να γίνει πολύ όμοια με την δεξιά.

Θέλουμε μια Αριστερά, που δεν θα ποινικοποιεί την άλλη άποψη ως "εσωτερικό εχθρό" , ως "πέμπτη φάλαγγα", ως "υπονομευτές" και άλλα φληναφήματα. Γιατί, ένα κόμμα της Αριστεράς, χωρίς διάλογο, κριτική και αυτοκριτική, δεν είναι Αριστερά! Ένα κόμμα που μπορεί ο «αρχηγός» του να υποστηρίζει πότε το ένα και πότε το αντίθετό του με περισσή ευκολία χάνει την αξιοπιστία του και γίνεται περίγελος. Μια τέτοια αριστερά, χωρίς προγραμματική και προοδευτική αντιπολίτευση δεν μπορεί να αμφισβητήσει την ηγεμονία της ΝΔ του Μητσοτάκη.

Στηρίζουμε τους βουλευτές που αποχώρησαν συγκροτώντας κοινοβουλευτική ομάδα  με πρόταγμα τις προεκλογικές προγραμματικές  δεσμεύσεις  του κόμματος όπως αυτές ψηφίστηκαν από το 3ο Συνέδριο. Έτσι προστατεύεται η δημοκρατική αντιπροσώπευση. 

Φεύγουμε από το κόμμα που αγαπήσαμε και υπηρετήσαμε ανιδιοτελώς, κοιτώντας μπροστά, όχι πίσω! Σεβόμαστε και εκτιμούμε όσους συντρόφους επέλεξαν να μείνουν. Θα συναντηθούμε σίγουρα στους αγώνες για κοινωνική δικαιοσύνη.

Τώρα που η Δεξιά και η Ακροδεξιά επεκτείνουν την επιρροή τους στην Ευρώπη, η Αριστερά στη Χώρα μας, πρέπει να ανασυγκροτηθεί και να είναι πληθυντική. 

Ένας ιστορικός κύκλος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ως εκπροσώπου της Ανανεωτικής και Ριζοσπαστικής Αριστεράς έκλεισε. Ανοίγει ένας άλλος κύκλος της Ανανεωτικής και Ριζοσπαστικής Αριστεράς, που πρέπει να πρωταγωνιστήσουν οι νέοι που σήμερα απέχουν και σιωπούν. 

Οι υπογράφοντες την ανοιχτή επιστολή:
1.    ΓΑΓΚΛΙΟΥ ΠΕΤΡΟΣ, Αναπληρωτής Συντονιστής της ΝΕ Πέλλας
2.    ΓΑΓΚΛΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ, Πρώην Μέλος Συντονιστικού ΟΜ Έδεσσας – Βεγορίτιδας
3.    ΓΑΤΣΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, 
4.    ΔΑΝΤΣΗ ΕΥΗ, Μέλος ΝΕ Πέλλας και πρώην υποψήφια Βουλεύτρια.
5.    ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ 
6.    ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, Πρώην Συντονιστής ΟΜ Σκύδρας
7.    ΚΑΡΑΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΙΓΝΑΤΗΣ, Μέλος Ν.Ε. Πέλλας
8.    ΚΑΡΤΑΛΗ ΕΛΕΝΗ, Μέλος Συντονιστικού ΟΜ  Έδεσσας – Βεγορίτιδας
9.    ΚΙΚΙΛΙΓΚΑΣ ΜΑΚΗΣ 
10.   ΚΛΕΙΤΣΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, Αναπληρωτής Συντονιστής ΟΜ  Έδεσσας – Βεγορίτιδας
11.   ΜΙΧΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
12.   ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ
13.   ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ ΝΑΚΗΣ 
14.   ΠΛΑΚΙΑΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ  
15.   ΠΟΥΠΤΣΗΣ ΤΑΣΟΣ 
16.   ΡΩΣΣΙΔΟΥ – ΠΟΥΦΛΗ ΕΥΗ, Πρώην Συντονίστρια ΟΜ  Έδεσσας – Βεγορίτιδας
17.   ΡΩΣΣΙΔΟΥ ΟΛΓΑ 
18.   ΣΚΕΠΑΣΤΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 
19.   ΣΟΥΛΤΑΝΗΣ ΚΩΣΤΑΣ 
20.   ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ ΗΡΑΚΛΗΣ, Μέλος Συντονιστικού ΟΜ Έδεσσας – Βεγορίτιδας
21.   ΤΖΑΚΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ, Μέλος Συνδικαλιστικού Τμήματος ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ  
22.   ΤΣΙΓΚΟΓΛΟΥ ΜΑΝΟΛΗΣ
23.   ΤΣΙΤΣΗ ΜΑΡΙΑ
24.   ΤΣΟΡΜΠΑΤΖΟΓΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
25.   ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Share on Google Plus

  Blogger Comment
  Facebook Comment

25 comments:

 1. ΧΕΣΤΗΚΕ Η ΦΟΡΑΔΑ ΣΤΟ ΤΖΑΜΙ ΦΑΤΜΙ.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Στο καλό και από το πεζοδρόμιο

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Εγώ πάντως ως απλός ψηφοφόρος δεν αποχωρω!!! Έχω μάθει να δίνω μάχες να δίνω ευκαιρίες σε νέους και νέες όπως η αριστερά που αποχωρεί!! Γιατί αν δεν δώσουμε τη σκυτάλη στους νέους θα βρεθούμε πίσω από τα γεγονότα!!! Άλλωστε κι αυτοί που φεύγουν μια ευκαιρία είχαν κσι έγιναν υπουργοί και Φαρισαίοι...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Για την τάφρο 66 καλοί είστε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Στο καλοο αλήθεια τι πιστεύετε ότι είστε άντε να σας δούμε σε νέο κόμμα πόσο αξία έχετε

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. ούτως ή άλλως βαρίδια ήσασταν?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Η αριστερά ιστορικά έχει σειρά διασπάσεων,πάντα με ανανεωτικό πρόσημο.
  Τώρα οι κατ'επίφασιν διαφωνούντες,αποχωρούν για λόγους διάρρηξης της αριστερής φυσιογνωμίας?
  Στο καλό,η ιστορία θα σας ανταποδώσει την αλλοπροσαλοσύνη,στέλνοντάς σας εκεί που βρίσκονται ο Λαφαζάνης,η ζωή και ο Γιάνης(με ένα ν)
  Τί σύμπτωση? και αυτοί είχαν αποχωρήσει για τους ίδιους λόγους. Ιδεολογικής παρέκλισης ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. τα κλειδιά στην NDTOOORKA BREE

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Έτσι είναι η αριστερά. Μόλις αντιληφθούν ότι η εξουσία χάνεται, εξαφανίζονται κι αυτοί. Όταν σας τα λέγαμε εμείς....αερολογίες τόσα χρόνια και μόνο ζημία η παρένθεση σας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Θα βάλω τη γάτα μου να κλαίει ... Να προσέχετε την πόρτα ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Μεγάλος καημός να δημιουργηθούν εντυπώσεις, για να συμπληρωθεί ο αριθμός 25 Γάτσος, Κλειτσας, Τζακος ξαναδημοσιεύουν παραίτηση. Κρίμα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Τελικά εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ κάποιοι είχαν καβαλισει καλάμι και έβαλαν δίπλα στο όνομα τους βαρυγδουπους τίτλους ο δε Πασχαλίδης που στην ουσία εκπροσωπούσε στην Έδεσσα τον συνασπισμό -συριζα απο την ημέρα δημιουργίας του απλά έβαλε το όνομα του.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Είμαι γέννημα θρέμμα εδεσσαια. Λίγους γνωρίζω από εσάς. Τώρα μαθαίνω ότι είστε στον ΣΥΡΙΖΑ. Ειστε ανύπαρκτοι, μόνο τουπέ και ύφος δήθεν αριστεροί.Εγω ψήφισα τον Τσίπρα και την Τζάκρη . Δεν βλέπετε το χάλι της πόλης ,η ιδεολογία της αριστεράς σας μάρανε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Καλά θα κάνατε να σχολιάζετε επωνύμως... Όπως επωνύμως οι αποχωρήσαντες καταθέτουν την άποψή τους ... Και δεν είναι μόνο 25... Τα ονόματα είναι ενδεικτικά (όσοι δεν έχουν πρόβλημα να εκτεθούν). Οι πολλοί περισσότεροι αποχωρούν αθόρυβα και πολλοί δυστυχώς παραιτούνται και πάνε σπίτι τους... Εμείς θέλουμε να εργαστούμε για ένα νέο σχήμα, της Αριστεράς και της Οικολογίας. Οι πολίτες, οι ψηφοφόροι, τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, έχουν αποστασιοποιηθεί, έχουν απογοητευθεί γιατί η αριστερά φαίνεται να μην έχει αντιληφθεί, ότι πάει να γίνει πολύ όμοια με την δεξιά...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ενας ανυπαρκτος εισαι που περπατας και δεν καλημεριζεις ανθρωπο

   Διαγραφή
 15. Αριστερά σημαίνει αγώνας όχι λόγια. Ας περίμεναν για να κρίνουν. Ο τσιπρας είναι δεξιός; δυστυχώς ακόμα και στην επαρχία ακολουθούν κάποιους βολεμενους κατ επιφασιν αριστερούς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Στον 3:17.τα μπρε κοφτά.φτανει πια με αυτο

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. Τελικά η Τζάκρη έχει αρκετούς παρατρεχαμενους για να σχολιάσουν αλλά δεν φτάνουν η Βουλή για αυτήν μάλλον φτάνει στο τέλος εκτός κι αν καβαλήσει άλλον αραμπα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Η κυρία Τζάκρη είναι η μοναδική πολιτικός του νόμου μας που είναι δραστήρια,εργατική, παραγωγική και αποτελεσματική .Νοιάζεται για τον τόπο της παρόλο τον πόλεμο που έχει δεχτεί λογω καταγωγής. Οι άλλοι πολιτικοί -βουλευτές ήταν απλά βουλευτές. Αυτά και τέλος.

   Διαγραφή
  2. Με πρόγραμμα σε έχει; η κανονική πρόσληψη;

   Διαγραφή
  3. Θέλω να μου πεις τι έχει κάνει τόσα χρόνια βουλευτής και υφυπουργός για τον νομό ένα έργο κάτι το οποίο βοήθησε τους πολίτες αυτης της περιοχής, μόνο ρουσφέτια αγκαλιές και χτυπήματα στην πλάτη αγωνίστρια για το καλό το δικό της όχι ότι οι άλλοι είναι καλύτεροι και αυτοί ένα και από αυτο είναι.
   Για να λέμε την αλήθεια μόνο ο Σηφάκης έκανε έργο γιατί είναι της ουσίας και όχι του βολέματος.

   Διαγραφή
 18. Ρε ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕ της ''ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ'' έχεις αναρτήσει 7 σχόλια με την ίδια ip έλεος με την προπαγάνδα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.