Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αποζημίωση $332 εκατ. σε καρκινοπαθή για το ζιζανιοκτόνο Roundup της Bayer



Η μονάδα Monsanto της Bayer διατάχθηκε από ένορκο δικαστήριο της Καλιφόρνια να πληρώσει 332 εκατομμύρια δολάρια σε έναν πρώην αγροτεχνικό, ο οποίος κατηγόρησε το αμφιλεγόμενο ζιζανιοκτόνο Roundup της εταιρείας για τον καρκίνο που έπαθε. Είναι η τρίτη ήττα σε δικαστήριο αυτόν τον μήνα για την εταιρεία.
Οπως μεταδίδει το Bloomberg, οι ένορκοι στο κρατικό δικαστήριο στο Σαν Ντιέγκο επιδίκασαν την Τρίτη στον Michael Dennis, 57 ετών, συνολικά 7 εκατομμύρια δολάρια αποζημίωση και 325 εκατομμύρια δολάρια για ηθική βλάβη, για τους ισχυρισμούς του ότι η χρήση του Roundup στους κήπους του για 35 χρόνια τού προκάλεσαν λέμφωμα Non-Hodgkin.
Μέχρι αυτόν τον μήνα, η Bayer είχε κερδίσει εννέα υποθέσεις Roundup στη σειρά. Η εταιρεία έχει κρατήσει στην άκρη μέχρι στιγμής 16 δισ. δολάρια για αγωγές.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comments:

  1. Δώστε πόνο.
    Το μοντέλο ζωής που μας έχουν επιβάλλει δεν είναι βιώσιμο ρε μπουνταλάδες.
    Τα κέρδη μόνο τους ενδιαφέρουν.
    Είναι καιρός να φανταστούμε αν μπορούμε, [γιατί εδώ που είμαστε είναι υπό αμφισβήτηση η δυνατότητα να φανταστούμε ΚΑΝ έναν διαφορετικό κόσμο], έναν άλλο τρόπο συμβίωσης σε αρμονία με τη φύση και τους συνανθρώπους μας, στον οποίο δεν θα κυριαρχεί το κέρδος, αλλά η αλληλοβοήθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πρέπει άμεσα όλοι να ζητήσουμε αποζημιώσεις από τις εταιρείες αλλαντικών γιατί τα νιτρικά προκαλούν καρκίνο, από τα κρεοπωλεία γιατί το Κόκκινο κρέας προκαλεί καρκίνο σύμφωνα με τον ΠΟΥ, από τις τηγανιτές πατάτες γιατί όταν είναι κόκκινες προκαλούν καρκίνο, και φυσικά από τα ζαχαροπλαστεία γιατί η ζάχαρη προκαλεί διαβήτη και παχυσαρκία. Α το ξέχασα μόνο ο αγρότης να καταστραφεί οι υπόλοιποι ταΐζουν το κεφάλαιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.