Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Στην πόρτα της εξόδου οι «6+6»: Δομικό χάσμα ύφους και πολιτικών επιλογών με Κασσελάκη, λέει η Αχτσιόγλου



Η Έφη Αχτσιόγλου σημείωσε στη συνεδρίαση της ομάδας ότι δόθηκε χρόνος μετά τις εκλογές, αλλά οι επιλογές της νέας ηγεσίας ήταν διχαστικές, εκπέμποντας μήνυμα ότι η συμβίωση δεν είναι δυνατή


Το μήνυμα ότι η συμβίωση δεν είναι δυνατή έστειλε η Εφη Αχτσιόγλου με την ομιλία της κατά τη διάρκεια της συνδιάσκεψης της ομάδας των «6+6», χωρίς, παρ’ όλα αυτά, να προαναγγέλλει κάποια άμεση κίνηση εξόδου από τον ΣΥΡΙΖΑ. 
Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η Καθημερινή, η πρώην υπουργός Εργασίας έκανε λόγο για «δομικό χάσμα ύφους, ήθους και πολιτικών επιλογών» με τη νέα ηγεσία, για την οποία εκτίμησε ότι θα μπορούσε να είχε κινηθεί διαφορετικά μετά τις εσωκομματικές εκλογές. Η κ. Αχτσιόγλου σημείωσε ότι δόθηκε χρόνος μετά την εκλογή Κασσελάκη, αλλά ότι οι επιλογές που ακολουθήθηκαν από τη νέα ηγετική ομάδα ήταν διχαστικές. 
Σε παρόμοιο μήκος κύματος με τον Νάσο Ηλιόπουλο κινήθηκε στην τοποθέτησή του ο Αλέξης Χαρίτσης, ο οποίος τόνισε ότι το βήμα προς τον ενδεχόμενο σχηματισμό κάποιου νέου φορέα πρέπει να είναι στέρεο και να έχει στραμμένο το βλέμμα στην προοπτική η Αριστερά να ξαναγίνει κυβέρνηση. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι δεν υπάρχει κάποια προσωπική βεντέτα με τον Στέφανο Κασσελάκη, αλλά ότι το ζήτημα είναι πολιτικό.
Υπενθυμίζεται πως λίγο νωρίτερα, κατά την εισήγησή του, ο Νάσος Ηλιόπουλος ήταν ιδιαιτέρως επικριτικός προς τη νέα ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και προς τα νέα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη, και υπερασπίστηκε την προοπτική αποχώρησης από τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό το οποίο έμεινε ανοιχτό, ωστόσο, όπως τονίζουν οι ίδιες πηγές, είναι ο οδικός χάρτης και το χρονοδιάγραμμα έως την οριστική ρήξη.
Στο πλαίσιο της συνδιάσκεψης των «6+6» φαίνεται πως η πλειοψηφία της βάσης τάσσεται υπέρ της άμεσης εξόδου από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ορισμένα μέλη έχουν ήδη υπογράψει κείμενα αποχώρησης και αναμένουν τις συνεδριάσεις των οργανώσεων όπου ανήκουν ώστε να φύγουν και τυπικά από το κόμμα.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

3 comments:

  1. αυτό δεν είναι μια απλη πόρτα θήρα γηπέδου είναι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο στην δικιά μας από τα Γιαννιτσά φεύγει με το κεφάλι ψηλά από ένα κόμμα που θα γίνει πιο δεξιό της δεξιάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 8,35 ετσι ειναι κριμα για την ελλαδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.