Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ημαθίας - Πέλλας: Να αποσυρθεί τώρα το εξοντοτικό νομοσχέδιο για το φορολογικό


Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που ετοιμάζεται να φέρει η κυβέρνηση αποτελεί κλιμάκωση της επίθεσης στην πλειοψηφία των αυτοαπασχολούμενων, μικρών επαγγελματιών, ΕΒΕ και επιστημόνων, ενώ αποτελεί προαπαιτούμενο για τη χρηματοδότηση των μεγάλων ομίλων από το Ταμείο Ανάκαμψης που στηρίζουν από κοινού ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ.

Εκφράζουμε την στήριξη μας στον δίκαιο αγώνα των μικρών αυτοαπασχολούμενων ΕΒΕ ενάντια στις συνθήκες οικονομικής και επαγγελματικής ασφυξίας που καλούνται να εργαστούν, στον αγώνα τους ενάντια στην ενίσχυση και φοροαπαλλαγή των επιχειρηματικών ομίλων, που σταδιακά θα τους ωθήσει να αλλάξουν επάγγελμα.

Τη νέα φοροληστεία η κυβέρνηση επιχειρεί να τη νομιμοποιήσει στο όνομα της "φορολογικής δικαιοσύνης", την ίδια στιγμή που συνεχίζει τις προκλητικές φοροαπαλλαγές στο μεγάλο κεφάλαιο, στους εφοπλιστές, στους τραπεζίτες και τους βιομήχανους. Τολμά να αξιοποιεί τη γνωστή μέθοδο του κοινωνικού αυτοματισμού, πιάνοντας στο στόμα της τους μισθωτούς.

Προσπαθεί να τη βγάλει καθαρή κρύβοντας ότι μισθωτοί και μικροί επαγγελματίες συνεχίζουν να πληρώνουν άδικους φόρους, όπως ο ΕΝΦΙΑ, που καμία κυβέρνηση δεν κατάργησε, συνεχίζουν να πληρώνουν την ακρίβεια στα καύσιμα, στην Ενέργεια και σε είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, συνεχίζουν να πληρώνουν την εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ και ΝΑΤΟ.

Σήμερα, η κυβέρνηση προσπαθεί να αξιοποιήσει τους εργαζόμενους για να δικαιολογήσει την επίθεση της στους επαγγελματίες, αύριο θα κλείνει το μάτι στους μικρούς επαγγελματίες για να μην αυξηθεί ο βασικός μισθός, αφού ύπουλα συνδέει τη φορολογία τους με αυτόν.

Ο υπουργός Οικονομικών, Κ. Χατζηδάκης, με δημόσιες παρεμβάσεις του το τελευταίο διάστημα, συνεχίζει να προκαλεί εμφανιζόμενος "λίγο - πολύ" ως υπερασπιστής των εργαζομένων για να περάσει, με τη γνωστή μέθοδο του κοινωνικού αυτοματισμού, το απαράδεχτο φορολογικό νομοσχέδιο που σφίγγει τη θηλιά σε αυτοαπασχολούμενους, μικρούς επαγγελματίες και επιστήμονες.

Δυστυχώς για τον κ. Χατζηδάκη, ο λαός δεν έχει ξεχάσει την προηγούμενη θητεία του, ως υπουργός Εργασίας της κυβέρνησης της ΝΔ, που νομοθετούσε το αντεργατικό έκτρωμα για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας και επιχειρούσε να βάλει στο γύψο τα εργατικά σωματεία. Γι' αυτόν τον λόγο, άλλωστε, χαρακτηρίστηκε από ένα μεγάλο τμήμα των εργαζομένων ως "Χατζηθάφτης" και σήμερα επιχειρεί να επιβεβαιώσει αυτόν τον χαρακτηρισμό δίνοντας νέο χτύπημα στο ήδη τσακισμένο εισόδημα των μικρών επαγγελματιών.

Ο κ. Χατζηδάκης θέτει το ερώτημα "πώς είναι δυνατόν ο επαγγελματίας να πληρώνει λιγότερο φόρο από τον εργαζόμενό του;", αποκρύπτοντας σκόπιμα ότι η πλειοψηφία των μικρών επαγγελματιών δεν απασχολούν εργαζόμενους. Και βέβαια έχει επιλεκτική ευαισθησία στη "φορολογική δικαιοσύνη", καθώς δεν βγάζει κουβέντα για τις φοροαπαλλαγές στο μεγάλο κεφάλαιο, που διαδοχικά όλες οι κυβερνήσεις και η δική του νομοθέτησαν και διατηρούν.

Οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι μικροί επαγγελματίες και οι επιστήμονες, που συνεχίζουν να πληρώνουν άδικους φόρους, χρειάζεται να δυναμώσουν τον κοινό αγώνα τους για να υπερασπιστούν το εισόδημα και τη ζωή τους

Η κυβέρνηση της ΝΔ, σε συνέχεια της πολιτικής όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, πάει πάλι να τα αρπάξει από τους μικρούς, αυτούς που θεωρεί «μειονέκτημα» και «διαρθρωτικό πρόβλημα» της ελληνικής οικονομίας, αφήνοντας στο απυρόβλητο τους μεγάλους που συμβάλλουν μόνο στο 5% των εσόδων του κράτους. Αφήνει τους εφοπλιστές να έχουν εθελοντική φορολογία, τους τραπεζίτες να έχουν αναβαλλόμενο φόρο, τους στρατηγικούς επενδυτές να έχουν 12χρονη φοροαπαλλαγή. Αυτό είναι φορολογική δικαιοσύνη;

Οι εργαζόμενοι μισθωτοί, όλοι εμείς που μαζί με τους αυτοαπασχολούμενους έχουμε δει τα εισοδήματα μας να είναι στον πάτο, τους μισθούς μας να μην φτάνουν να καλύψουν τα βασικά, που πληρώνουμε μαζί με αυτούς καθημερινά δυσβάστακτους φόρους, ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ, φόρους για τα καύσιμα, την ενέργεια, το δήμο, που η ακρίβεια μας έχει τσακίσει, στεκόμαστε στο πλευρό των μικρών αυτοαπασχολουμένων και στα δίκαια αιτήματα τους, στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις, με μέτωπο ενάντια στην βάρβαρη πολιτική γνωρίζοντας ότι στην ενότητα βρίσκεται η λύση, και απαιτούμε:

· Να αποσυρθεί εδώ και τώρα το νομοσχέδιο έκτρωμα της κυβέρνησης
· Να υπάρξει αφορολόγητο όριο στις 12.000 ευρώ για όλους τους επαγγελματίες, προσαυξημένο κατά 3000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο μέλος
· Να καταργηθεί το τέλος επιτηδεύματος για όλους, χωρίς προϋποθέσεις
· Να καταργηθεί η τραπεζική προμήθεια στις ψηφιακές συναλλαγές
· Να φορολογηθεί τώρα το μεγάλο κεφάλαιο
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comments:

  1. Σιγά μεγάλε με αυτά που γράφεις μου δίνεις την εντύπωση ότι απλώνεις το χέρι σου στη γωνία. Μπορείς να μας πεις με τρία και τέσσερα χιλιάρικα που βγάζεις πως συντηρείς την τετραμελή-πενταμελή σου οικογένεια και έχεις και στην κατοχή σου τουλάχιστον δυο οχήματα και ένα δίκυκλο.Ενώ εγώ φορολογούμε ακόμη και για ένα παραπάνω χάλκινο .Μητσοτάκη προχώρα το κράτος κάποτε πρέπει να λειτουργήσει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ πληρώνω εφορία μαζί με άλλους 3 εργαζόμενους και το αφεντικό μου δηλώνει 2.000 με 3.000 ! το χρονο ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑ ΚΑΝΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.