Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Η ακαρπία «χτύπησε» και την παραγωγή κάστανου στο Πάικο του Κιλκίς (βίντεο)Στο Πάικο του Κιλκίς, γύρω στους 150 παραγωγούς, καλλιεργούν κάθε χρόνο, περίπου χίλιους τόνους κάστανα, με το 90% αυτών να εξάγονται σε διάφορες χώρες του κόσμου. Φέτος η χρονιά δεν ήταν καλή. Η μείωση στην παραγωγή κάστανου, έφτασε και το 50%.

Ο Σάββας Μισίρκος είναι καστανοπαραγωγός τρίτης γενιάς και καλλιεργεί εβδομήντα στρέμματα περίπου στην περιοχή της Γρίβας στο Κιλκίς. Φέτος η παραγωγή του είναι αρκετά μειωμένη λόγω των άστατων καιρικών συνθηκών. Η ζημιά στην παραγωγή διαφέρει από καλλιέργεια σε καλλιέργεια. Οι περισσότεροι επαγγελματίες είδαν μείωση κατά 50% τουλάχιστον.

Στις πλαγιές του όρους Πάικου χτυπά η καρδιά μεγάλου μέρους της καστανοπαραγωγής της χώρας. Γύρω από τα χωριά Γρίβα, Κάρπη και Καστανερή υπάρχει ένα δάσος δέκα χιλιάδων στεμμάτων με καστανιές που αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο για την πολιτιστική και γεωργική κληρονομιά.

Το 905 της παραγωγής από την ευρύτερη περιοχή του Πάικου εξάγεται στο εξωτερικό με βασικό αποδέκτη την Ιταλία.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.