Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Γιάννης Τσεπκεντζής: ''Η νέα Δημοτική Αρχή δεν θα περιοριστεί σε διαχειριστικό ρόλο, θα κάνει υπερβάσεις''



"Είναι στη διακριτική ευχέρεια μιας δημοτικής αρχής αν θα περιοριστεί σε ρόλο διαχειριστικό ή θα κάνει τις απαραίτητες εκείνες υπερβάσεις που θα μειώνουν τις αποστάσεις και θα ομογενοποιούν το σύνολο. Κατά τη γνώμη μου το μεγαλύτερο και ουσιαστικότερο έργο μας είναι το δεύτερο!". 
Αυτό επισημαίνει στην ΗΕ karatzova.com, στην πρώτη του μετεκλογική συνέντευξη ο νέος Δήμαρχος Έδεσσας Γιάννης Τσεπκεντζής, παρουσιάζοντας με λίγες λέξεις την δική του φιλοσοφία για την λειτουργία του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δίνοντας όμως παράλληλα και το στίγμα του για τον τρόπο άσκησης των καθηκόντων της νέας Δημοτικής Αρχής στον Δήμο Έδεσσας.
Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Τσεπκεντζής αναφέρεται στις άμεσες προτεραιότητές της παράταξής του για την 5ετία που έρχεται στον Δήμο Έδεσσας

Η συνέντευξη του νέου Δημάρχου Έδεσσας Γιάννη Τσεπκεντζή στον Δημήτρη Μπουλουσάκη:

Ερώτηση: Το αποτέλεσμα των εκλογών αποτελεί δικαίωση για σας; Τι πιστεύετε ότι έκρινε τη νίκη του συνδυασμού σας;
Απάντηση: Η δικαίωση για εμένα και τους συνεργάτες μου είναι πραγματικά μεγάλη! Όχι όμως για το ίδιο το αποτέλεσμα, αλλά γιατί μέσω αυτού επιβεβαιώθηκε μία προσπάθεια πολλών ετών εντός του Δημοτικού Συμβουλίου. Παράλληλα, εκτιμήθηκε η διαρκής παρουσία μας στην κοινωνία. Αυτό οφείλεται στην διαρκή, έντιμη αλλά και κοπιαστική ενασχόληση των Δημοτικών Συμβούλων του συνδυασμού όπως και στην πλούσια κοινωνική δράση των συνεργατών που δεν εκλέχθηκαν. Όλα τα προηγούμενα, σε συνδυασμό με την κατάρτιση ενός εξαιρετικού ψηφοδελτίου, πλήρους σε κοινωνική, επαγγελματική και επιστημονική κατάρτιση, καθώς και η παρουσίαση ενός προγράμματος που άγγιζε τα ζητήματα του Δήμου, οδήγησαν σε μία καθαρή έκφραση εμπιστοσύνης των δημοτών στην Κοινωνία σε Κίνηση!

Ερώτηση: Σε ποιους τομείς πιστεύετε ότι ο Δήμος Έδεσσας έχει περιθώρια περαιτέρω ανάπτυξης;
Απάντηση: Ο Δήμος μας τα τελευταία χρόνια δεν διέγραψε την πορεία που ονειρεύονται οι συνδημότες μας. Οι δείκτες προόδου στους περισσότερους τομείς δεν ήταν καθόλου ικανοποιητικοί και αυτό αποτυπώνεται στην καθημερινή εικόνα της πόλης και των τοπικών κοινοτήτων. Τουρισμός, αγροτικές υποδομές και καθημερινότητα παρουσιάζουν σοβαρά σημάδια υστέρησης ώστε η περιοχή μας να παρουσιάζεται ευπροσάρμοστη σε ένα ταχέως εξελισσόμενο και ανταγωνιστικό περιβάλλον. Εκείνο όμως που δημιουργεί αίσθημα ανασφάλειας στην πορεία μας προς το μέλλον είναι η απουσία ενός συνεκτικού πλάνου το οποίο θα ακολουθηθεί με προσήλωση από όλες τις δημοτικές αρχές και θα μας τοποθετήσει σε θέση ισχύος, όχι μόνο στη Μακεδονία αλλά σε όλη την πατρίδα μας!

Ερώτηση: Ποιες θα είναι οι άμεσες προτεραιότητές σας;
Απάντηση: Συνεργασία με τους συναδέλφους Δημάρχους της Πέλλας για τη χάραξη κοινών στρατηγικών και την επίλυση συνολικών ζητημάτων. Εξεύρεση λύσεων για μεγάλα έργα τα οποία κινδυνεύουν να απενταχθούν. Μέριμνα για την καθημερινότητα του πολίτη με παρεμβάσεις στο κυκλοφοριακό, τη στάθμευση, τη δενδροφύτευση και τη καθαριότητα στις γειτονιές. Λειτουργία του καλλιτεχνικού σχολείου και σχεδιασμός για την βελτίωση των σχολικών μας μονάδων. Ξεκινάμε έναν αγώνα δρόμου στον αγροτικό τομέα. Αναμφίβολα οι υποδομές χρήζουν άμεσης αναβάθμισης. Οδοποιίες, υδροστόμια, βλάβες στα δίκτυα και τις αντλίες αλλά και άμεσος συνολικός σχεδιασμός στην άρδευση ώστε να εξορθολογιστούν οι χρεώσεις και να μηδενιστεί το αποτύπωμα στο περιβάλλον.

Ερώτηση: Θεωρείτε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί και πρέπει να αναλάβει περισσότερες αρμοδιότητες;
Απάντηση: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να έχει ιδιαίτερο ρόλο στις τοπικές κοινωνίες. Είναι αυτή που πρέπει να εμπνέει τον πολίτη και να του δημιουργεί αίσθημα σιγουριάς και ασφάλειας. Πρέπει να βρίσκεται δίπλα του παρεμβαίνοντας σε κάθε τομέα που επηρεάζει βασικές παραμέτρους της ζωής του και να είναι η ασπίδα του απέναντι στην κεντρική εξουσία όταν οι αποφάσεις αυτής δείχνουν αποπροσανατολισμένες από το βασικό ζητούμενο που είναι η ευημερία και η πρόοδός του. Οι κυβερνήσεις πορεύονται συχνά με αριθμητικούς στόχους, δείκτες και γραφήματα. Οι άνθρωποι όμως δεν είναι νούμερα. Ποιος θα γεφυρώσει τα αισθήματα, τους φόβους, τις αγωνίες αλλά και τις ελπίδες μιας κοινωνίας με την πιο τεχνοκρατική προσέγγιση που πρέπει να έχει ένα κράτος; Είναι στη διακριτική ευχέρεια μιας δημοτικής αρχής αν θα περιοριστεί σε ρόλο διαχειριστικό ή θα κάνει τις απαραίτητες εκείνες υπερβάσεις που θα μειώνουν τις αποστάσεις και θα ομογενοποιούν το σύνολο. Κατά τη γνώμη μου το μεγαλύτερο και ουσιαστικότερο έργο μας είναι το δεύτερο!



Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment