Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Στ. Φουντουκίδης: ''Ο κόσμος επέλεξε την αλλαγή νοοτροπίας που όλοι έχουμε ανάγκη, όχι μόνο ως δημότες Πέλλας αλλά και ως Έλληνες πολίτες''



"Την ημέρα του δεύτερου γύρου των εκλογών ο κόσμος επέλεξε την αλλαγή νοοτροπίας που όλοι έχουμε ανάγκη, όχι μόνο ως δημότες Πέλλας αλλά και ως Έλληνες πολίτες". 
Αυτό επισημαίνει μεταξύ άλλων, ο νεοεκλεγμένος Δήμαρχος Πέλλας, Στάθης Φουντουκίδης σχετικά με τη νίκη του ως πρωτοεμφανιζόμενος υποψήφιος Δήμαρχος στον μεγαλύτερο Δήμο της Π.Ε. Πέλλας.
Στην πρώτη μετεκλογική του συνέντευξη στην HE karatzova.com υπογραμμίζει ότι άμεσος στόχος της νέας δημοτικής αρχής "θα είναι αρχικά να αναβαθμίσουμε τις υποδομές μέσα στην πόλη και στις κοινότητες και να κάνουμε μικρές αλλά ουσιαστικές παρεμβάσεις που θα βελτιώσουν τη καθημερινότητα του πολίτη", όπως τονίζει.
Τέλος, στο ερώτημα για αναβάθμιση του θεσμού της τοπικής αυτοδιοίκησης επισημαίνει ότι "το Ελληνικό κράτος έχει πολλά περιθώρια για περισσότερη αποκέντρωση και ανάθεση εξουσιών στις τοπικές κοινωνίες".

Ολόκληρη η συνέντευξη του νέου Δημάρχου Πέλλας Στάθη Φουντουκίδη στον Δημήτρη Μπουλουσάκη, έχει ως εξής:

Ερώτηση: Ποιο είναι το μήνυμα που έδωσαν οι πολίτες του Δήμου Πέλλας στις 15 Οκτωβρίου 2023; 
Απάντηση: Θα ήθελα πρωτίστως να ευχαριστήσω τους χιλιάδες πολίτες που τίμησαν με την ψήφο τους τον συνδυασμό μας και εμένα προσωπικά. Στις 15 Οκτωβρίου σημειώσαμε μια πραγματικά ιστορική νίκη για τα δεδομένα του Δήμου μας. Αυτό αφορά τόσο στον αριθμό των ψηφοφόρων, που ήταν 17.000 και πλέον, όσο και στην ξεκάθαρη νίκη που μας έδωσαν οι πολίτες του δήμου Πέλλας. Οπότε θεωρώ ότι ο κόσμος τη δεύτερη Κυριακή ψήφισε με το πιο κραυγαλέο τρόπο την ανανέωση και την αλλαγή, κάτι το οποίο αντιπροσωπεύει ο συνδυασμός μας από την αρχή. 

Ερώτηση: Ποιες θα είναι οι άμεσες προτεραιότητές σας;
Απάντηση: Θα μπορούσαμε να συζητάμε ώρες για τις παρεμβάσεις που έχουμε σχεδιάσει να υλοποιήσουμε για την βελτίωση της καθημερινότητας. Εξάλλου τα έχουμε συζητήσει επανειλημμένα προεκλογικά. Άμεσος στόχος μας θα είναι αρχικά να αναβαθμίσουμε τις υποδομές μέσα στην πόλη και στις κοινότητες και να κάνουμε μικρές αλλά ουσιαστικές παρεμβάσεις που θα βελτιώσουν τη καθημερινότητα του πολίτη. Έπειτα θα δώσουμε, όπως δεσμευθήκαμε ότι θα κάνουμε, περισσότερες αρμοδιότητες και εργαλεία στις κοινότητες για να τελούν το έργο τους χωρίς καθυστερήσεις.

Ερώτηση: Τι πιστεύετε ότι έκρινε τη νίκη ενός πρωτοεμφανιζόμενου υποψηφίου Δημάρχου όπως εσείς; 
Απάντηση: Θα θυμάστε ότι κατεβήκαμε στις εκλογές με το σύνθημα Αλλαγή, Ανανέωση, Ανάπτυξη. Τονίσαμε από την αρχή ότι με τον όρο «αλλαγή» δεν αναφερόμαστε αποκλειστικά σε ένα τομέα λειτουργίας του Δήμου, αλλά σε μια γενική νοοτροπία. Την ημέρα του δεύτερου γύρου των εκλογών λοιπόν, ο κόσμος επέλεξε αυτή την αλλαγή νοοτροπίας που όλοι έχουμε ανάγκη, όχι μόνο ως δημότες Πέλλας αλλά και ως Έλληνες πολίτες. 

Ερώτηση: Θεωρείτε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί και πρέπει να αναλάβει περισσότερες αρμοδιότητες;
Απάντηση: Η τοπική αυτοδιοίκηση είναι ένας αμεσοδημοκρατικός θεσμός, ένας ζωντανός οργανισμός. Το μεγάλο ζητούμενο είναι η όσο το δυνατόν ταχύτερη ανταπόκριση στα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας, όπως επίσης και η μέγιστη αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων και των παραγωγικών συντελεστών για την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και την ευημερία του Δήμου. Πιστεύω ότι οι σύγχρονες κοινωνίες αντιμετωπίζουν όλο και πιο σύνθετες προκλήσεις και θεωρώ ότι το Ελληνικό κράτος έχει πολλά περιθώρια για περισσότερη αποκέντρωση και ανάθεση εξουσιών στις τοπικές κοινωνίες. Αυτό θα δώσει τα εργαλεία στις τοπικές διοικήσεις να λειτουργούν ταχύτερα, θα μειώσει σημαντικά τις γραφειοκρατικές διαδικασίες και θα ενισχύσει το δημοκρατικό αίσθημα, δίνοντας περισσότερο έλεγχο στα χέρια των πολιτών και των άμεσων εκπροσώπων τους. 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment