Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Μητσοτάκης στο Υπουργικό Συμβούλιο: Επιστολική ψήφος στις ευρωεκλογές και όλη η χώρα μια περιφέρεια με σταυρό



Την καθιέρωση της επιστολικής ψήφου για ψηφοφόρους τόσο στην Ελλάδα όσο και σε χώρες του εξωτερικού ανακοίνωσε στη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.  Θα ισχύσει στις Ευρωεκλογές, όπως είπε ο πρωθυπουργός.

Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, «κάνουμε ένα ακόμη σημαντικό βήμα μπροστά, καθιερώνουμε για όποιον το επιθυμεί, εντός ή εκτός Ελλάδας, την επιστολή ψήφο. Το έχουν υιοθετήσει τα περισσότερα κράτη, είναι ώρα να ισχύσει και στον τόπο μας. Είναι μια γενναία μεταρρύθμιση, διευρύνει το εκλογικό σώμα που μετέχει στις εκλογές, είναι η πιο ισχυρή απάντηση στην αποχή και την αδράνεια».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι «στις Ευρωεκλογές της ερχόμενης άνοιξης για την ανάδειξη των 21 Ευρωβουλευτών θα ισχύσει ο σταυρός προτίμησης» γιατί, όπως είπε, «πιστεύω ότι τον πρώτο λόγο στην εκλογή κάθε εθνικού αντιπροσώπου πρέπει να τον έχει ο πολίτης και όχι ο αρχηγός κάθε παράταξης μέσω μιας λίστας προσδιορισμένων βουλευτών».

 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.