Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ποιοι θα λάβουν το επίδομα ηλεκτρικού ρεύματοςΕπιδότηση ηλεκτρικού ρεύματος για τους πολίτες που χρησιμοποιούν το ρεύμα για τη θέρμανσή τους  ανακοίνωσε το αρμόδιο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
Η ενίσχυση αυτή αφορά στην περίοδο θέρμανσης από 01.01.2024 έως 31.03.2024. Ειδικότερα, οι δικαιούχοι θα μπορούν να λάβουν το επίδομα, για λογαριασμούς της συγκεκριμένης περιόδου κατανάλωσης, που θα εκδοθούν έως και τις 15.9.2024.
Το ύψος της ενίσχυσης υπολογίζεται με βάση τις κλιματολογικές συνθήκες (βαθμοημέρες) κάθε οικισμού ή γειτονιάς. Επίσης, το βασικό ποσό του επιδόματος θα προσαυξάνεται κατά 20% για κάθε εξαρτώμενο τέκνο. Σε σχέση με την καταβολή του, θα πραγματοποιείται έκπτωση στους λογαριασμούς ρεύματος με απευθείας πίστωση του επιδόματος.
Το εύρος της ενίσχυσης θα κυμαίνεται από 45 ευρώ έως 480 ευρώ κατ’ ανώτατο όριο, το υψηλό αφορά περιοχές με δριμύ ψύχος με συντελεστή βαθμοημερών άνω του ενός.
Βάσει υπολογισμών του ΥΠΕΝ, από το μέτρο θα ωφεληθούν 1,2 εκατ. καταναλωτές. 
Η χορήγηση της ενίσχυσης θα γίνεται βάσει των εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων που ισχύουν για το επίδομα θέρμανσης πετρελαίου, φυσικού αερίου και άλλων πηγών, ενώ θα εξαιρούνται από τη χορήγηση όσοι λαμβάνουν, το ανωτέρω επίδομα θέρμανσης, καθώς και οι ενταγμένοι στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ), που θα συνεχίσει να ενισχύεται. Οι ενδιαφερόμενοι θα υποβάλλουν τις αιτήσεις τους μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας της ΑΑΔΕ «myΘέρμανση».

Εισοδηματικά κριτήρια
Μέχρι και 16.000 ευρώ θα πρέπει να είναι το ετήσιο εισόδημα των άγαμων.
Μέχρι και τα 24.000 ευρώ θα πρέπει να ανέρχεται το ετήσιο εισόδημα των έγγαμων.
Επιπλέον 5.000 για κάθε παιδί.

Περιουσιακά κριτήρια
Η αξία της ακίνητης περιουσίας θα πρέπει να είναι:
μέχρι και 200.000 ευρώ για τον άγαμο.
και 300.000 ευρώ για τους έγγαμους.

Υπενθυμίζεται ότι απαραίτητη προϋπόθεση για τη χορήγηση του επιδόματος στους πολίτες θα είναι να μην έχουν λάβει επίδομα πετρελαίου θέρμανσης.
Σημειώνεται ότι οι πόροι για το επίδομα αναμένεται να προέρχονται από το Ταμείο Πράσινης Μετάβασης που χρηματοδοτεί και τις επιδοτήσεις στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος.
Το κόστος του εν λόγω μέτρου εκτιμάται σε 120 εκατ. ευρώ και για την υλοποίησή του θα αξιοποιηθούν πόροι από το Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης (ΤΕΜ).

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

  1. δηλ σήμερα ένας που έχει εισόδημα 30.000 θεωρειται πάμπλουτος. Ενω με 24.000 πάμφτωχος. Βρε άντε και''''''''' μα.....κες. Για ψάξτε να δείτε σε ποιους δίνετε τα πας και κουραφέξαλα. Πας εδώ πας εκεί μια χαρά βολεύετε όλους όσους σε θέλουν να δουλέψουν και ιδιαίτερα κα΄τι ανύπαντρους μάγκες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.