Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ε.Ε: Υποβολή αιτήματος βίζας μέσω διαδικτύουΤο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ενέκρινε τη Δευτέρα νέους κανόνες που θα επιτρέψουν σε όσους σχεδιάζουν να ταξιδέψουν στον χώρο Σένγκεν να υποβάλουν αίτηση για βίζα μέσω διαδικτύου.

Οι δύο κανονισμοί θα δημιουργήσουν μια πλατφόρμα της Ε.Ε για αιτήσεις βίζας. Με ελάχιστες εξαιρέσεις, οι αιτήσεις για βίζα Σένγκεν θα υποβάλλονται μέσω της αντίστοιχης πλατφόρμας.

Οι αιτούντες βίζα θα μπορούν να εισάγουν όλα τα σχετικά δεδομένα στην πλατφόρμα, να ανεβάζουν ηλεκτρονικά αντίγραφα των ταξιδιωτικών εγγράφων και των δικαιολογητικών τους και να πληρώνουν τα τέλη βίζας, καθιστώντας περιττή την προσωπική εμφάνιση στο προξενείο. Η προσωπική παρουσία θα απαιτείται, καταρχήν, μόνο για τους αιτούντες για πρώτη φορά, για άτομα των οποίων τα βιομετρικά δεδομένα δεν είναι πλέον έγκυρα και για άτομα που κατέχουν νέο ταξιδιωτικό έγγραφο θα αντικαταστήσουν το τρέχον αυτοκόλλητο θεώρησης με υπογεγραμμένο κρυπτογραφικό γραμμικό κώδικα.

“Η δυνατότητα υποβολής αίτησης για βίζα Σένγκεν μέσω διαδικτύου θα είναι σημαντική βελτίωση, για τους πολίτες αλλά και όσον αφορά τη διεκπεραίωση των αιτήσεων. Για τους ταξιδιώτες, αυτό θα απλοποιήσει τη διαδικασία αίτησης και ταυτόχρονα θα ελαφρύνει το βάρος για τις εθνικές διοικήσεις, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να ανταποκριθούν πιο γρήγορα και αποτελεσματικά», δήλωσε ο μεταβατικός υπουργός Εσωτερικών της Ισπανίας, Φερνάντο Γκράντε-Μαρλάσκα Γκόμεζ.

Μετά την υπογραφή, οι δύο κανονισμοί θα δημοσιευθούν στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θα τεθούν σε ισχύ την εικοστή ημέρα από την ημερομηνία δημοσίευσής τους.

Η ημερομηνία εφαρμογής των νέων κανόνων θα αποφασιστεί μετά την ολοκλήρωση των τεχνικών εργασιών για την πλατφόρμα βίζας και την ψηφιακή θεώρηση.

Πηγή: euractiv.ro 
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.