Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Πέλλας: Δεν έγινε καμία διαβούλευση από την διοίκηση του Δήμου για τα Νομικά Πρόσωπα



Με επιστολή του προς το Δημοτικό Συμβούλιο Πέλλας ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Πέλλας (Σύλλογος δημοτικών υπαλλήλων επ. Γιαννιτσών) θέτει το ζήτημα της αποψινής συνεδρίασης που αφορά στο αίτημα για εξαίρεση του ΚΕΚΑΠΠΑ Δήμου Πέλλας από την κατάργηση των Νομικών Προσώπων που επιβάλει ο Ν.5056/2023.
Ο Σύλλογος στην επιστολή του τονίζει ότι "η αίτηση εξαίρεσης κατατίθεται από την διοίκηση χωρίς προηγούμενη διαβούλευση ή ενημέρωση των θεσμικών αντιπροσώπων των εργαζομένων δηλαδή από του Συλλόγου μας", προσθέτοντας ότι "δεν μπορεί να μην έχουν λόγο οι εργαζόμενοι των οποίων οι ζωές θα επηρεαστούν άμεσα και διαχρονικά από αυτήν την εξέλιξη". 
Επιπλέον, ο Σύλλογος Εργαζομένων ζητά το θέμα "να εξεταστεί από κοινού με το θέμα της κατάργησης της ΔΗΚΕΠΑΠ" και την "διεξαγωγή ουσιαστικού διαλόγου για την επιλογή του βέλτιστου για τον Δήμο και τους εργαζόμενους των προς κατάργηση φορέων".

Η επιστολή
Προς: Δημοτικό Συμβούλιο Πέλλας
Δ.Σ. ΚΕΚΑΠΠΑ
Δ.Σ. ΔΗΚΕΠΑΠ
Κοινοποίηση: Δημοτικές Παρατάξεις
Θέμα: Εισαγωγή στο Δ.Σ. αιτήματος για εξαίρεση από την κατάργηση του Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία ΚΕΚΑΠΠΑ Δήμου Πέλλας, σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 52 του ν.5056/2023.
"Ο Σύλλογος μας με έκπληξη ενημερώθηκε από τα Μ.Μ.Ε. ότι στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο εισάχθηκε το θέμα εξαίρεσης του ΚΕΚΑΠΠΑ από την κατάργηση που επιβάλει ο Ν.5056/2023. Ο Ν.5056/2023 προχωρά σε επιλεγμένες καταργήσεις οργανισμών, μεταφορά αρμοδιοτήτων χωρίς πόρους και προσωπικό και εδραιώνει την αντίληψη της πλήρης εξάρτησης και ελέγχου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από την Κεντρική Διοίκηση.
Βέβαια άθικτες παραμένουν οι «αναπτυξιακές» οι οποίες αποτελούν εργαλεία απευθείας αναθέσεων και προσλήψεων. Τα τελευταία χρόνια οι υπηρεσίες του Δήμου έχουν χάσει περίπου το 40% του προσωπικού τους και αυτό μαζί με την έλλειψη χρηματοδότησης αποτελούν τα βασικά προβλήματα.
Η αίτηση εξαίρεσης κατατίθεται από την διοίκηση χωρίς προηγούμενη διαβούλευση ή ενημέρωση των θεσμικών αντιπροσώπων των εργαζομένων δηλαδή από του Συλλόγου μας. Δεν μπορεί να μην έχουν λόγο οι εργαζόμενοι των οποίων οι ζωές θα επηρεαστούν άμεσα και διαχρονικά από αυτήν την εξέλιξη. Επιπλέον το θέμα πρέπει να εξεταστεί από κοινού με το θέμα της κατάργησης της ΔΗΚΕΠΑΠ.
Ζητούμε την αναβολή του θέματος και την διεξαγωγή ουσιαστικού διαλόγου για την επιλογή του βέλτιστου για τον Δήμο και τους εργαζόμενους των προς κατάργηση φορέων."

Γιαννιτσά 6/11/2023
Ο πρόεδρος ΔΣ
Ελευθέριος Αβραμίδης
Η Γραμματέας
Σοφία Καρυπίδου
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comments:

  1. Οι περισσοτεροι απο εσας κυριες & κυριοι εργαζομενοι στον Δημο Πελλας εισασταν απ' ευθείας συνομιλητές του Σταμκου και ορισμενοι μαλιστα φανατικοι ψηφοφοροι του. Στα 13 χρονια λοιπον που πολλοι συναδελφοι σας διώκονταν, σφυρουσατε αδιάφορα και μαλιστα υποκλινοσασταν στο μεγαλείο Του. Ειναι πολυ αργα λοιπον για δάκρυα γιατι η αποφαση επεβλήθη απο κεντρικο επιπεδο και ο loser πλεον δημαρχος Πελλας θα την ακολουθησει πιστά λογω επιταγης Μητσοτακη, Ανδρουλακη, Κασελακη και ολων των ...ακη. Την δε ΚΕΚΑΠΠΑ την αφηνουν προς το παρον ήσυχη λογω παιδικών σταθμών. Αρα καλα θα κανετε να σιωπειτε παρα να κλαψουριζετε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα τρωτε απο δω και μπρος δίμηνα, τρίμηνα και το πολύ - πολύ πεντάμηνα. Θα παρακαλάτε τον ταδε βουλευτη να κανει παρεμβαση για να εξαργυρώσει ο νεος δημαρχος τα χρωστουμενα για την εκδουλευση που παρείχε. Μολις η κεντρική διοίκηση πιασει τους στοχους της τοτε θα προσκυνάτε για ημερομισθια και εργατοώρες. Την καταστροφη που εφερε ο απερχομενος θα την πληρωσουν πολλες επομενες γενιες. Δεν ξερω κατα ποσο ο επομενος ειναι διατεθειμένος να τον καλυψει αλλα ο Δημος Πελλας θα κανει δεκαετίες για να συνέλθει. Ο Σταμκος θα παει διοικητης σε καποιο νοσοκομειο, ο Καστεριδης σπιτακι του και ο Φουντουκιδης θα περιμενει καρτερικά την ευκαιρία ωστε να παρει την ρεβάνς του 2019. Τοτε θα δουμε ποσα απιδια χωραει ο σάκος του καθε ευκαιριακου και καιροσκοπου κουτοπονηρου βουλευτη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.