Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ε. Μασκ: Η τεχνητή νοημοσύνη θα βάλει τέλος στην εργασία – «Για πρώτη φορά κάτι πιο έξυπνο από τον πιο έξυπνο άνθρωπο»Ο Έλον Μασκ παρουσίασε το όραμά του για έναν 21ο αιώνα υπό την καθοδήγηση της τεχνητής νοημοσύνης, όπου κανείς δε θα χρειάζεται να ξαναδουλέψει και οι πολίτες θα έχουν έναν “καθολικό υψηλό μισθό”, αλλά προειδοποίησε επίσης ότι τα “ανθρωποειδή ρομπότ” θα μπορούσαν να καταλήξουν να “κυνηγούν” τους ιδιοκτήτες και να απειλήσουν την ανθρωπότητα.

Ο κ. Mασκ είπε στον Ρίσι Σούνακ ότι τα ρομπότ θα γίνουν ο καλύτερος φίλος που θα μπορούσε ποτέ να έχει ένας άνθρωπος, «κάνοντας τα πάντα» γι’ αυτόν, θα θυμούνται κάθε συζήτηση και θα αποτελούν ένα «μαγικό τζίνι» ικανό να εκπληρώνει απεριόριστες επιθυμίες στους ιδιοκτήτες του.

Σε μία συζήτηση με τον Βρετανό πρωθυπουργό στο Λονδίνο, ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου παραδέχτηκε ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα είναι “η πιο ανατρεπτική δύναμη στην ιστορία” για τις θέσεις εργασίας – τερματίζοντας την ανάγκη των ανθρώπων να έχουν μία. Ο κ. Σουνάκ διαφώνησε με το όραμα, λέγοντας ότι πιστεύει ότι “η εργασία σου δίνει νόημα” και υποστήριξε ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα είναι ένας “συγκυβερνήτης” για τους εργαζόμενους.

“Θα έχουμε για πρώτη φορά κάτι που θα είναι πιο έξυπνο από τον πιο έξυπνο άνθρωπο. Θα έρθει ένα σημείο όπου δεν θα χρειάζεται καμία δουλειά. Μπορείτε να έχετε μια δουλειά, αν θέλετε να έχετε μια δουλειά για προσωπική ικανοποίηση, αλλά η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να κάνει τα πάντα“, δήλωσε ο Μασκ.
«Μια από τις προκλήσεις του μέλλοντος θα είναι πώς θα βρούμε νόημα στη ζωή. Όλοι θα έχουν πρόσβαση σε αυτό το μαγικό τζίνι. Δεν θα υπάρχει όριο τριών ευχών, θα μπορείτε να έχετε όσες θέλετε». Και για την εκπαίδευση είπε: «Θα είναι ο καλύτερος δάσκαλος, ο πιο υπομονετικός δάσκαλος».

Προειδοποίησε ότι όμως ότι «ένα ανθρωποειδές ρομπότ μπορεί ουσιαστικά να σας κυνηγήσει οπουδήποτε. Είναι κάτι που θα πρέπει να μας ανησυχεί αρκετά. Αν ένα ρομπότ μπορεί να σας ακολουθήσει οπουδήποτε, τι θα γίνει αν μια μέρα λάβει μια ενημέρωση λογισμικού και δεν είναι πια τόσο φιλικά; Έχουμε να κάνουμε με μια ταινία του Τζέιμς Κάμερον. Υπάρχει μια ανησυχία για την ασφάλεια. Τουλάχιστον ένα αυτοκίνητο δεν μπορεί να σας κυνηγήσει μέσα σε ένα κτίριο ή πάνω σε ένα δέντρο».

Πηγή: Daily Mail
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.