Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Fed: Διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια για δεύτερη διαδοχική συνεδρίασηΣτο εύρος του 5,25%-5,5% διατήρησε  - όπως ευρέως αναμενόταν - το βασικό της επιτόκιο η Fed μετά τη διήμερη συνεδρίαση της επιτροπής χάραξης νομισματικής πολιτικής.

Πρόκειται για τη δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση που οι αξιωματούχοι της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ δεν προχωρούν σε περαιτέρω αύξηση των επιτοκίων, την ώρα που τα ισχυρά στοιχεία για την οικονομία των ΗΠΑ είναι ενθαρρυντικά για την πορεία της. 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Fed  "η οικονομική δραστηριότητα επεκτάθηκε με ισχυρό ρυθμό το τρίτο τρίμηνο" ενώ στην ανακοίνωση του Σεπτεμβρίου γινόταν αναφορά για επέκταση της οικονομίας με "σταθερό ρυθμό'.

"Η Επιτροπή θα συνεχίσει να αξιολογεί πρόσθετες πληροφορίες και τις επιπτώσεις τους στη νομισματική πολιτική", αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Η απόφαση της Fed για τα επιτόκια έρχεται σχεδόν μια εβδομάδα μετά από τα στοιχεία για το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν των ΗΠΑ που αυξήθηκε με ετήσιο ρυθμό 4,9% – ξεπερνώντας τις προσδοκίες. Ταυτόχρονα, οι αποδόσεις των ομολόγων παρέμειναν υψηλές και το επιτόκιο του 10ετούς ομολόγου ξεπέρασε το 5% τον Οκτώβριο.

Σύμφωνα με τον Peter Boockvar, CIO της Bleakley Advisory Group, η Fed "έχει τελειώσει με τις αυξήσεις. Σίγουρα όμως δεν έχει τελειώσει με τη μείωση του ισολογισμού της. Αυτή η διαρκής μορφή σύσφιξης αναμένεται να συνεχιστεί", δήλωσε στο CNBC.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι "πιθανώς θα έχουμε μία εξαιρετικά βαρετή ανακοίνωση (νομισματικής πολιτικής) αν και πίσω από τη σκηνή η ποσοτική σύσφιξη θα συνεχίζεται. Αυτό έχει πάρει σειρά μετά τις αυξήσεις επιτοκίων".
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.