Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

O Μακρόν καλεί το Ισραήλ να σταματήσει να σκοτώνει μωρά και γυναίκες στη Γάζα


Το Ισραήλ πρέπει να σταματήσει να σκοτώνει μωρά και γυναίκες στη Γάζα, δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν στο BBC.
Σε μια αποκλειστική συνέντευξη στο Μέγαρο των Ηλυσίων, είπε ότι δεν υπάρχει «καμία δικαιολογία» για τους βομβαρδισμούς, λέγοντας ότι μια κατάπαυση του πυρός θα ωφελούσε το Ισραήλ.
Αναγνωρίζοντας το δικαίωμα του Ισραήλ να προστατεύει τον εαυτό του, «τους παροτρύνουμε να σταματήσουν τους βομβαρδισμούς» στη Γάζα.
Ωστόσο, τόνισε ότι η Γαλλία «καταδικάζει σαφώς» τις «τρομοκρατικές» ενέργειες της Χαμάς.
Η Γαλλία – όπως και το Ισραήλ, οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και άλλα δυτικά έθνη – θεωρεί τη Χαμάς τρομοκρατική οργάνωση.
Όταν ρωτήθηκε αν ήθελε να συμμετάσχουν και άλλοι ηγέτες στις εκκλήσεις για κατάπαυση του πυρός, απάντησε: «Ελπίζω ότι θα το κάνουν»
Μιλώντας την επομένη της διάσκεψης για ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα σχετικά με τον πόλεμο με το Ισραήλ, ο Μακρόν δήλωσε ότι το «σαφές συμπέρασμα» όλων των κυβερνήσεων και των οργανισμών που ήταν παρόντες στη σύνοδο αυτή ήταν ότι «δεν υπάρχει άλλη λύση από το να υπάρξει πρώτα μια ανθρωπιστική παύση, να πάμε σε κατάπαυση του πυρός, η οποία θα (μας)
επιτρέψει να προστατεύσουμε όλους τους πολίτες που δεν έχουν καμία σχέση με τους τρομοκράτες».
«De facto – σήμερα βομβαρδίζονται άμαχοι – de facto. Αυτά τα μωρά, αυτές οι γυναίκες, αυτοί οι ηλικιωμένοι βομβαρδίζονται και σκοτώνονται. Δεν υπάρχει λοιπόν κανένας λόγος γι’ αυτό και καμία νομιμότητα. Γι’ αυτό και καλούμε το Ισραήλ να σταματήσει», τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος, ενώ τόνισε ότι δεν είναι ο ρόλος του να κρίνει αν έχει παραβιαστεί το διεθνές δίκαιο.

Πηγή: BBC

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.