Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πως θα γίνει η εξόφληση ή ρύθμιση οφειλών των αιρετών των δημοτικών αρχών – Έκπτωση του αξιώματος αν δεν ρυθμιστούνΜε εγκύκλιό του το Υπουργείο Εσωτερικών (άρθρο 11 Ν.4804/2021) αναφέρεται στους τρόπους και τις διαδικασίες της εξόφλησης των χρεών των αιρετών των δημοτικών αρχών. Υπενθυμίζεται ότι σε αρκετές περιπτώσεις από 1η Ιανουαρίου αναλαμβάνουν νεοεκλεγέντες Δήμαρχοι, όπως και δημοτικοί σύμβουλοι.

Όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων στην εγκύκλιο: «Με τις νέες ρυθμίσεις, που έχουν αναδρομική ισχύ από τη δημοσίευση του ν. 4804/2021, οι αιρετοί οφείλουν να εξοφλήσουν ή να ρυθμίσουν τις οφειλές που είχαν πριν την εκλογή τους και υπερβαίνουν το ποσό των τριακοσίων (300) ευρώ έως την ημέρα εγκατάστασης των δημοτικών αρχών, δηλαδή έως και την 1η.1.2024, λόγω όμως της εξαιρέσιμης αργίας έως και 2.01.20242.

Η νέα διάταξη, όπως αναφέρεται και στην οικεία έκθεση συνεπειών ρυθμίσεων, κρίθηκε αναγκαία για λόγους ίσης μεταχείρισης των αιρετών μεταξύ των δύο βαθμών τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς στις περιφέρειες ο νομοθέτης έχει θέσει την ημέρα της εγκατάστασης ως καταληκτική ημερομηνία για την εξόφληση από τους εκλεγέντες υπαρχουσών οφειλών».

Τέλος, «Αν η οφειλή των εκλεγέντων αιρετών δεν εξοφληθεί ή δεν ρυθμιστεί έως και στις 2.1.2024, ο εκλεγείς δήμαρχος, δημοτικός σύμβουλος, σύμβουλος ή πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας εκπίπτει αυτοδικαίως από το αξίωμα».

Διαβάστε ΕΔΩ το πλήρες κείμενο της εγκυκλίου
Share on Google Plus

  Blogger Comment
  Facebook Comment

3 comments:

 1. Εδώ σβήνουν πολιτών νερά και οφειλές τα δικά τους δεν τακτοποίησαν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Δημοσίως ονοματα δώστε . Παύλος γιωργος κλπ….

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Είναι ντροπή να μας διοικούν άνθρωποι που δεν είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους. Να φρόντιζαν να τα πληρώσουν. Αλλιώς να παραιτηθούν. Με το μισθό του αντιδημαρχου περιμένουν να τα πληρώσουν;

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.