Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Παραιτήθηκε από πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ ο Ευ.Σημανδηράκος


Μονόδρομος ήταν η απομάκρυνση του προέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ, Βαγγέλη Σημανδράκου, μετά τις κακές πληρωμές στους παραγωγούς τον Οκτώβριο αλλά και αυτές του Δεκεμβρίου που τίποτε δεν διόρθωσαν.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ υπέβαλε την παραίτησή του το βράδυ της Πέμπτης, επιβεβαιώνοντας πως η απουσία του στη χθεσινή συνεδρίαση της διοίκησης, σήμαινε πως βρισκόταν στην πόρτα της εξόδου από τον Οργανισμό.
Ο κ. Ευάγγελος Σημανδράκος σε ανακοίνωσή του ευχαριστεί τα μέλη της διοίκησης και το προσωπικό του ΟΠΕΚΕΠΕ για την συμβολή τους στην έγκαιρη ολοκλήρωση των διαδικασιών πληρωμών. Επίσης, ευχαριστεί τις υπηρεσίες του ΥΠΑΑΤ, την Διαχειριστική Αρχή, την ΕΘΕΑΣ και το σύνολο των Συνεταιρισμών, τα Κέντρα Υποδοχής Δηλώσεων, την Τράπεζα Πειραιώς και την ένωση των εταιριών της Τεχνικής Υποστήριξης, καθώς συνέβαλαν όλοι από την πλευρά τους στην στήριξη των παραγωγών και του πρωτογενούς τομέα.
Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ είχε κληθεί από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρη Αυγενάκη να υποβάλει την παραίτησή του στο τέλος Οκτωβρίου, ωστόσο είχε αρνηθεί να παραιτηθεί καθώς, όπως ο ίδιος τόνισε, είχε τοποθετηθεί στη συγκεκριμένη θέση μέσω ΑΣΕΠ και άρα δεν ήταν υποχρεωμένος να υπακούσει στις διαταγές της
πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου.

Ο ΥπΑΑΤ
Με αφορμή την παραίτηση του προέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ, ο ΥπΑΑΤ δήλωσε:
«Μια καινούργια ημέρα ξεκινάει για τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Η απόσταση που είχε δημιουργηθεί και η έλλειψη εμπιστοσύνης μεταξύ των ανθρώπων του πρωτογενούς τομέα και του Οργανισμού αποτελεί παρελθόν.
Έχω δεσμευτεί ότι θα υπάρξουν οι απαραίτητοι έλεγχοι, ώστε να αποκατασταθεί πλήρως η εμπιστοσύνη, η δικαιοσύνη και η διαφάνεια και να διορθωθούν τα λάθη στο μέτρο του δυνατού.
Στόχος μας είναι, να χτίσουμε άμεσα έναν Οργανισμό που θα λειτουργεί σωστά, οργανωμένα, σύγχρονα κι εναρμονισμένα με τις υποδείξεις της κοινότητας, με έναν και μοναδικό σκοπό, την εξυπηρέτηση των αγροτών!»
Είμαστε αποφασισμένοι να βάλουμε τάξη, να υπάρξει νοικοκυροσύνη και διαφάνεια!».
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.