Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τέλη κυκλοφορίας: Έρχονται κλιμακωτά πρόστιμα – Πώς θα διαμορφώνονται σε περίπτωση εκπρόθεσμης καταβολήςΑλλάζουν όλα στα πρόστιμα για εκπρόθεσμες πληρωμές των τελών κυκλοφορίας. Αυτό που εξετάζεται όπως έχει διαμηνύσει ο υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης είναι ότι δεν θα υπάρχει αμέσως, εάν δεν πληρωθούν τα τέλη προσαύξηση 100%, αλλά μια σταδιακή προσαύξηση ανάλογα με την καθυστέρηση του ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου.
Φαίνεται πως οι  “ξεχασιάρηδες”  θα πληρώνουν “κλιμακωτό” πρόστιμο για τα τέλη και πως αυτό θα διαμορφώνεται ανάλογα με τον χρόνο καθυστέρησης. Δηλαδή:
  • Εάν για παράδειγμα υπάρχει καθυστέρηση ενός μήνα για την καταβολή τελών, τότε το πέναλτι θα είναι προσαυξημένο κατά 20% και όχι διπλάσιο όπως είναι σήμερα.
  • Εάν για παράδειγμα υπάρχει καθυστέρηση 2 μηνών για την καταβολή τελών, τότε το πέναλτι θα είναι υψηλότερο.
  • Εάν για παράδειγμα υπάρχει καθυστέρηση άνω των 2 μηνών τότε το πέναλτι θα φτάνει και το 100%.
Υπενθυμίζεται πως σήμερα το πρόστιμο για τη μη καταβολή τελών κυκλοφορίας διαμορφώνεται στο διπλάσιο της αξίας από την πρώτη ημέρα καθυστέρησης. Επίσης οι ιδιοκτήτες των ΙΧ  που δεν πληρώνουν έγκαιρα τα  τέλη ή τα καταβάλλουν εκπρόθεσμα τότε καταβάλλουν:
  • Πρόστιμο ισόποσο των τελών, αν το όχημα είναι δίκυκλο ή τρίκυκλο Ι.Χ. ή επιβατικό Ι.Χ
  • Πρόστιμο ίσο με το 50% των τελών, αν το όχημα είναι επιβατικό Δ.Χ.
  • Πρόστιμο μηδενικό , αν τα τέλη κυκλοφορίας είναι λιγότερα από 30 ευρώ.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.