Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ακυρώνεται λόγω πένθους η αναβίωση του εθίμου το ''βαρέλι του τροχονόμου'' στα Γιαννιτσά



Το ιστορικό "βαρέλι του τροχονόμου", με τον τροχονόμο μέσα σε αυτό να ρυθμίζει την κυκλοφορία των οχημάτων, που έκανε την εμφάνισή του -για πρώτη φορά- το Σάββατο 31 Δεκεμβρίου του 2022, στην πλατεία Γκόνου Γιώτα στα Γιαννιτσά, μετά από σχετική πρωτοβουλία του Τμήματος Τροχαίας Πέλλας, ακυρώνεται για φέτος λόγω πένθους ύστερα από τα τελευταία θλιβερά γεγονότα.
Ο διοικητής της Τροχαίας Γιαννιτσών, Βασίλης Πλούγαρλης εξηγεί: 
"Η Ελληνική Αστυνομία, θρηνεί νεκρούς συναδέλφους, που χάθηκαν στην ώρα του καθήκοντος.
Σε αυτή την λογική, δεν μας επιτρέπεται συνειδησιακά η οποιαδήποτε εκδήλωση, ως ένδειξη τιμής και σεβασμού στους νεκρούς μας.
Να ευχηθώ στον κόσμο μια καλή και δημιουργική χρονιά,με λιγότερα προβλήματα και με περισσότερη προσοχή στους δρόμους, ειδικά αυτές τις μέρες.
Εμείς θα είμαστε δίπλα τους.
Στους συναδέλφους εύχομαι καλή χρονιά με υγεία, και πάντα κοντά στους πολίτες!!"

Θυμίζουμε ότι το παραδοσιακό τροχονομικό βαρέλι, χαρακτηριστικό έθιμο της παλαιάς Αθήνας, γέμιζε με δώρα τις ημέρες των Χριστουγέννων που άφηναν οι πολίτες στους τροχονόμους, οι οποίοι έδιναν πολύτιμες πληροφορίες και ρύθμιζαν την κυκλοφορία μέσα από αυτό.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comments:

  1. Πολύ σωστή η προσέγγιση του θέματος.Ο σεβασμός,στην συγκεκριμένη περίπτωση, είναι εκ των ων ουκ άνευ.Θα υπάρξουν ανάλογες ευκαιρίες να εκφράσουμε την ευαρέσκεια προς τους τροχονόμους που εκτελούν σπουδαίο έργο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εχεις απόλυτο δίκιο σε ολα, με την προϋπόθεση οτι θα τους βρούμε γιατι εδώ στην Εδεσσα δεν....τους βρίσκεις καθημερινή με τίποτε

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.