Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ανατροπές σε ορκωμοσίες δημοτικών - κοινοτικών συμβούλων (και στην Π.Ε. Πέλλας) λόγω… οφειλών



Ανατροπές έχουμε το τελευταίο χρονικό διάστημα σε όλη την επικράτεια με εκλεγμένους δημοτικούς και κοινοτικούς συμβούλους που πρόκειται να μην ορκιστούν και να αντικατασταθούν λόγω οφειλών προς τα Νομικά Πρόσωπα και τους δήμους που εκλέχθηκαν.
Πιο συγκεκριμένα απειλούνται με έκπτωση, εάν δεν αποπλήρωσαν μέσα σε ένα δεκαήμερο χρέη τα οποία τους έχουν κοινοποιηθεί και ξεπερνούν τα 300 ευρώ. 
Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το ρεπορτάζ, παρόμοιες περιπτώσεις εκλεγμένων δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων που όμως δεν θα ορκιστούν λόγω οφειλών, υπάρχουν και σε Δήμους της Π.Ε. Πέλλας (11 κοινοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Πέλλας και 2 δημοτικοί & 24 κοινοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Αλμωπίας)

Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; 
Ότι όσοι εξελέγησαν θα έπρεπε να έχουν τακτοποιήσει οφειλές στο ταμείο του Δήμου, είτε αυτό αφορά κλήσεις της Δημοτικής Αστυνομίας, ή χρέη στην πληρωμή του νερού, ή οικονομικές εκκρεμότητες στην πολεοδομία.
Εάν τα χρέη τους ξεπερνούσαν τα 300 ευρώ θα έπρεπε άμεσα να τα αποπληρώσουν μέσα σε ένα δεκαήμερο διότι σε αντίθετη περίπτωση απειλούνται με έκπτωση από το αξίωμα τους και μάλιστα αυτοδίκαια.

Θυμίζουμε ότι η παλιότερη νομοθεσία για ανάλογες οφειλές έδινε ως χρόνο έκπτωσης το δεκαήμερο μετά την ανάληψη της διοίκησης από τη νέα δημοτική αρχή. Πλέον η νομοθετική πρόβλεψη δίνει περιθώριο 10 ημέρες μετά την ανακήρυξη των συνδυασμών από τα πρωτοδικεία, επομένως όσοι δεν τα τακτοποίησαν εγκαίρως, πλέον… κινδυνεύουν με έκπτωση μιας και τα χρέη τους κοινοποιήθηκαν στην αποκεντρωμένη διοίκηση η οποία βάσει νόμου θα πρέπει να προχωρήσει στις εκπτώσεις.

Πιο συγκεκριμένα η Εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών ξεκαθαρίζει: ότι “…Δήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, σύμβουλοι ή πρόεδροι των δημοτικών κοινοτήτων δεν μπορούν να είναι κατά τη διάρκεια της θητείας τους, από οποιαδήποτε αιτία, οφειλέτες του οικείου δήμου, των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, των κοινωφελών επιχειρήσεων και της δημοτικής επιχείρησης ύδρευσης και αποχέτευσης (Δ.Ε.Υ.Α.) αυτού, καθώς, επίσης, και των νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου στα οποία συμμετέχει ο οικείος δήμος, εφόσον η συνολική οφειλή υπερβαίνει το ποσό των τριακοσίων (300) ευρώ“».
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

6 comments:

  1. Ρε κακόβουλοι και ακαρδοι νομοθέτες, γιατί δεν αφήνετε τα παιδιά να εξοφλήσουν απο τον πρώτο μισθό; Αφου το δήλωναν προεκλογικά οτι κατεβαίνουμε για τα φράγκα και ποιος γ@μ@ι τα χρεη. Ολοι αυτοί που πληρώνουν είναι κορόιδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και αν υπολογισουμε τους εν ενεργεία που χρωστούν τ' αντερα και ρύθμισαν ενω τσεπωναν καθε μηνα το 1500αρι τοτε οχι 11 στην Πελλα αλλα αλλοι 11 και βαλε τοτε φτανουμε την Αλμωπία ανετα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ονόματα πείτε, να ξέρουμε ποιοι μας διοικούν, αυτοί που δεν μπορούν να διοικήσουν τους εαυτούς τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θυμάσαι το ψηφοδέλτιο που έριξες στο κουτι; Εκεί βρίσκονται τα ονόματα. Τι δεν καταλαβαίνεις;;;

      Διαγραφή
  4. πολύ καλό θέμα..αλλά το κυριότερο είναι να μάθουμε ποιοί είχαν τόσο θράσος και δηλώσουν υποψηφιότητα με οφειλές!!!! Εδω χρωστάμε 1 ευρώ και δεν κοιμόμαστε τα βράδυα ,τέτοια κορόιδα είμαστε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι ψηφίσατε ρε στην Αλμωπία

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.