Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Στον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ απένειμε το Βραβείο Δημοκρατίας της Αθήνας ο Κώστας ΜπακογιάννηςTο Βραβείο Δημοκρατίας της Αθήνας για το 2023 απένειμε στον πρώην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης. Παρών στην τελετή ήταν ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστος Στυλιανίδης.

“Ήταν μεγάλη μου τιμή που σήμερα απένειμα το Βραβείο Δημοκρατίας της Αθήνας για το 2023 στον πρώην Προέδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και πρώην Πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου Ζαν Κλοντ Γιούνκερ” ανέφερε με ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ, ο κ. Μπακογιάννης.

Προσέθεσε ότι “σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς για την ευρωπαϊκή ήπειρο, υπό τη σκιά του πολέμου και με τις σκοτεινές δυνάμεις των άκρων, του μίσους και της διχόνοιας να αποκτούν φωνή, το παράδειγμά του αποτελεί πηγή δύναμης και έμπνευσης”.

Ο Κώστας Μπακογιάννης επισήμανε ότι ο κ. Γιούνκερ “είναι ο μόνος εν ζωή Ευρωπαίος που μπορεί να θεωρηθεί ταυτόσημος με την Ευρώπη και που σε όλη τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του, παρέμεινε αφοσιωμένος στα ιδανικά και τις αξίες της. Άνθρωπος της λογικής και του διαλόγου, των φιλόδοξων επιδιώξεων, αλλά και ρεαλιστής. Ικανός να επιτυγχάνει τη συναίνεση χωρίς εκπτώσεις στις πεποιθήσεις του, με θάρρος και ειλικρίνεια”.

“Αντιμετώπισε με σθένος τις κρίσεις οι οποίες συνέπεσαν με τη θητεία του σε Eurogroup και Ευρωπαϊκή Επιτροπή, παραμένοντας σταθερά πιστός στο όραμά του για μια και ενιαία Ευρώπη. Με την απόκρισή του στην οικονομική κρίση, και την Ελλάδα στο επίκεντρό της, λάμβανε πάντοτε υπόψιν τη μεγάλη εικόνα μέσα από μια μακροπρόθεσμη οπτική” κατέληξε ο Δήμαρχος Αθηναίων.


Share on Google Plus

  Blogger Comment
  Facebook Comment

1 comments:

 1. Έτσι απλά, λιτά, και κατανοητά:
  Ο Κώστας Μπακογιάννης επισήμανε ότι ο κ. Γιούνκερ “είναι ο μόνος εν ζωή Ευρωπαίος … άνθρωπος της λογικής και του διαλόγου, των φιλόδοξων επιδιώξεων, αλλά και ρεαλιστής...”
  Ρε αδέρφια κοιτάχτε γύρω σας, έχετε δει κανέναν που να ναι ρεαλιστής και να χει φιλόδοξες επιδιώξεις; Αν το βρείτε, γνωρίστε τον μου, να κάνουμε ΣΔΙΤ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.