Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ορκίστηκαν ο Δήμαρχος Νίκος Παρούτογλου και οι Σύμβουλοι στον Δήμο Αλμωπίας (βίντεο)Παρουσία επισήμων, εκπροσώπων φορέων και πλήθους πολιτών πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου, στις 5.30 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του (πρώην) Δημαρχείου Εξαπλατάνου, η τελετή ορκωμοσίας του νεοεκλεγέντα Δημάρχου Αλμωπίας Νίκου Παρούτογλου, των μελών νέου Δημοτικού Συμβουλίου και των μελών των Κοινοτικών Συμβουλίων του Δήμου.

Η αίθουσα του πρώην Δημαρχείου στον Εξαπλάτανο γέμισε ασφυκτικά από τους εκλεγμένους συμβούλους, συγγενείς, φίλους και πολίτες που έσπευσαν να δουν από κοντά και να συγχαρούν τη νέα Δημοτική αρχή του Δήμου Αλμωπίας.

Στην εκδήλωση απηύθυναν σύντομο χαιρετισμό οι επικεφαλής των εκλεγμένων παρατάξεων  του Δήμου Χρήστος Μπάτσης και Δημήτρης Μπίνος, με τελευταίο τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Νίκο Παρούτογλου.

Ο Δημήτρης Μπίνος συνεχάρη για την εκλογή του τον Νίκο Παρούτογλου και όλους τους εκλεγέντες στους οποίους ευχήθηκε καλό κουράγιο.

Ο απερχόμενος δήμαρχος Χρήστος Μπάτσης αναφέρθηκε στα έργα τα οποία έγιναν και δημοπρατήθηκαν επί θητείας του, όπως η κατασκευή του Νηπιαγωγείου Προμάχων, οι κατασκευές παιδικών χαρών στους οικισμούς, η τακτοποίηση της περιοχής ''Δασάκι'' και της παραποτάμιας έκτασης κ.α.

''Το μυστικό της επιτυχίας είναι η μεθοδικότητα, η σκληρή δουλειά και η ιεράρχηση των προτεραιοτήτων. Υπόσχομαι από εμένα ,να ακούτε μόνο αλήθειες'' ανέφερε μεταξύ άλλων στην σύντομη ομιλία του ο νέος Δήμαρχος Αλμωπίας Νίκος Παρούτογλου. Καταλήγοντας τόνισε ότι ''από τις 2 του Γενάρη , θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις, να πάμε την Αλμωπία ψηλά''
Ολόκληρη η ομιλία του νέου Δημάρχου Αλμωπίας:

Άγιε πατέρα 
Αγαπητοί προσκεκλημένοι 
Φίλοι συνεργάτες 
 Κυρίες και κύριοι 
Είναι ειλικρινά ξεχωριστή η σημερινή ημέρα. Είναι ημέρα χαράς, ημέρα πανηγυρικής διάθεσης, αλλά ταυτόχρονα και ημέρα προβληματισμού και ευθύνης. Σας ευχαριστώ που ανταποκριθήκατε στην πρόσκληση ορκωμοσίας, τιμώντας μας με την παρουσία σας. 
Να ξέρετε ότι η τελετή αυτή , πέρα από εθιμοτυπική, δημιουργεί και ισχυρότατο κίνητρο συνέπειας και αταλάντευτης δημιουργίας. Θέλω να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου, εκλεγμένους και μη, και να τους πω, ότι από την πρώτη στιγμή αντίκριζα στα πρόσωπά τους μια ισχυρότατη θέληση αποφασισμένων στελεχών, να αναδείξουν κάτι καινούργιο. Να αγωνιστούν, να συνεργαστούν να δημιουργήσουν, να σχεδιάσουν, να διεκδικήσουν και να βρουν λύσεις και απαντήσεις στα προβλήματα. Και να τώρα που ήρθε η ώρα. 
Πριν από 5 χρόνια, πίσω στο 2018,ξεκινήσαμε παρουσιάζοντας ένα σχέδιο αρχών. Ένα σχέδιο που βασίζονταν στην αντιδιαστολή της λογικής, του εφικτού και του ανέφικτου. Στη λογική του προγραμματισμού των προτεραιοτήτων και των αυτονόητων. Αυτή τη μάχη του εφικτού, είμαστε έτοιμοι να εφαρμόσουμε για την Αλμωπία. Δεν θα μπούμε στον πειρασμό μιας τοξικής ανακυκλούμενης υποσχεσιολογίας, διότι αυτή η μεθοδολογία προσβάλει τους πολίτες. 
Εμείς επιλέξαμε από την πρώτη στιγμή το δρόμο της αλήθειας και της ενότητας και σε αυτόν θα παραμείνουμε. Η Αλμωπία χρειάζεται μια νέα αρχή. Δεν ακυρώνω το παρελθόν, ούτε το μηδενίζω. Αντίθετα. Πιστεύω στον δήμο της συνέχειας. Στον δήμο της συνεργασίας και της αλληλεγγύης. Εξάλλου έχω επαναλάβει πολλές φορές, ότι ένα έργο ,από την ιδέα, στην ωρίμανση και την εκτέλεση, μεσολαβεί κάποιο διάστημα . Αυτό δεν σημαίνει όμως ,πως δεν πρέπει να είμαστε συνεπείς στα χρονοδιαγράμματα. 
Έτσι δεν φοβάμαι να πω ότι και σήμερα εκτελούνται έργα που σχεδιάστηκαν, η οραματίστηκαν, από τον κ.Χατζηδημητρίου, τον κ. Μπίνο , τον κ. Ζέρζη,τον κ.Πασόη και τον έτερο Μπίνο. 
Όμως η νέα αρχή, είναι αναγκαία συνθήκη για το μέλλον. Στις 8 Οκτώβρη ,οι πολίτες της Αλμωπίας, πήραν μία γενναία απόφαση να γυρίσουν σελίδα. Έκριναν θετικά την ανεξάρτητη και πολυσυλλεκτική πρόταση του ψηφοδελτίου μας, "Αλμωπία ψηλά ". Μας έδωσαν σαφή και ξεκάθαρη εντολή να εργαστούμε σκληρά, για να φέρουμε άμεσα αποτελέσματα. Σήμερα, απευθυνόμαστε σε όλους τους συνδημότες μας και τους διαβεβαιώνουμε, ότι οι συνεργάτες μου και εγώ είμαστε έτοιμοι να κάνουμε πράξη τις δεσμεύσεις μας. Είμαστε δίπλα σας. Σκοπός μας είναι , να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες σας, που ξέρουμε καλά ότι είναι υψηλές και έτσι ακριβώς θα πρέπει να είναι. Όπως αξίζουν σε όλους μας. Δεν υπάρχουν μαγικές συνταγές. 
Το μυστικό της επιτυχίας είναι η μεθοδικότητα, η σκληρή δουλειά και η ιεράρχηση των προτεραιοτήτων. Υπόσχομαι από εμένα ,να ακούτε μόνο αλήθειες. 
Κυρίες και κύριοι. 
Θέλω σύντομα και περιεκτικά, να περιγράψω τους άξονες της προγραμματικής μας πρότασης. Πριν διοικήσεις, προέχει ο τρόπος που θα διοικήσεις. Δηλαδή ,το μοντέλο διοίκησης όπως αρέσκομαι να αποκαλώ. Τέλος στις αποφάσεις των φωτισμένων! Τέλος στις αποφάσεις πίσω από κλειστές πόρτες. Τέλος στις αποφάσεις χωρίς διαβούλευση και χωρίς κοινωνική νομιμοποίηση. Στη θέση τους εγκαθίσταται ο δήμος της συναίνεσης, του διαλόγου και της συμμετοχής. Το τρίπτυχο της δημόσιας διαβούλευσης, της κοινωνικής νομιμοποίησης μαζί με την λογοδοσία, αποτελούν την βάση επιτυχίας. Μόνο τότε οι πολίτες μετατρέπονται σε αρωγούς στήριξης και συμμέτοχοι μιας προσπάθειας. Η οριοθέτηση του μοντέλου ανάπτυξης, είναι μια εξίσου αναγκαία διαδικασία. Η σχεδίαση ενός οδικού χάρτη ανάπτυξης με στήριξη και αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων του πρωτογενούς , δευτερογενούς και τέλος του τριτογενούς τομέα , είναι ο μονόδρομος για να φτάσουμε στο μέλλον . 
Η περιοχή του Λουτρακίου μπορεί να αποτελέσει πιλοτικό οδηγό, για ένα διευρυμένο αναπτυξιακό τόξο που θα συμπεριλαμβάνει όλα τα χωριά και όχι μόνο των ορεινών όγκων. Για την διοίκηση των λουτρών, όπως ήδη είπα : Δεν θα είμαι πρόεδρος Θα αλλάξει η λογιστική διαχείριση και επιλέγουμε διευθύνοντα σύμβουλο , ο οποίος έχει τις γνώσεις να οδηγήσει την επιχείρηση στην επόμενη μέρα των απαιτήσεων του ανταγωνισμού. Θα δημοπρατηθούν με διαγωνισμό, το αναψυκτήριο, το εστιατόριο και θα ασχοληθούμε σοβαρά , δίνοντας απαντήσεις στον λαό της Αλμωπίας , με τα ανεκμετάλλευτα κτήρια εντός της λουτρόπολης. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να εξοικονομήσουμε κεφάλαια και να επενδύσουμε στο τουριστικό προϊόν. Η καθημερινότητα, η εικόνα εγκατάλειψης των χωριών, η αντιπλημμυρική θωράκιση και η αστική ανασυγκρότηση της Αριδαίας αποτελούν σίγουρα μερικές μόνο από τις πρώτες προτεραιότητες. Άλλωστε μόνο τυχαία δεν είναι η επιλογή του χώρου αυτού , για την τελετή ορκωμοσίας. 
Ήρθαμε εδώ για να σηματοδοτήσουμε την διάθεση αλλά και την ανάγκη , να αντιστρέψουμε την κακή εικόνα των χωριών μας. Την ανάγκη να διευκολύνουμε με υποδομές, την ζωή των αγροτών μας, των γονιών μας και των γονιών των γονιών μας αλλά πάνω από όλα των παιδιών μας , χωρίς αποκλεισμούς και χωρίς εξαιρέσεις. 
Οι αστικές παρεμβάσεις αναπλάσεων εξωραϊσμού, το κολυμβητήριο, το διοικητήριο, οι κυκλοφοριακοί κόμβοι, η ανάπλαση της παραποτάμιας περιοχής ,η αξιοποίηση του χώρου στο δασάκι, η αξιοποίηση της κλειστής αγοράς, η ανάπλαση στο στρατόπεδο και τον χώρο μπροστά στο δημαρχείο, η ενεργειακή αναβάθμιση των κτηρίων ,η αποκάλυψη της παλιάς κοίτης του ποταμού στην Αριδαία μακροπρόθεσμα και όπου φυσικά είναι εφικτό, αποτελούν κάποιες από τις επιλογές δέσμευσής μας. 
Τέλος δεν μπορώ να μην αναφερθώ ειδικά, στην υποβάθμιση των δομών υγείας του δήμου μας . Δεσμεύομαι, μαζί με τους τοπικούς εκπροσώπους ,να δώσω την μάχη της αναστροφής, αφού η δημόσια υγεία αποτελεί κοινωνικό και αδιαπραγμάτευτο αγαθό. 
Κυρίες και κύριοι. 
Τώρα προέχει η δράση. Ήρθε η στιγμή να διαδεχθούν οι πράξεις τα λόγια. Δεσμεύομαι, μαζί με τους συνεργάτες μου, από τις 2 του Γενάρη , να προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις, να πάμε την Αλμωπία ψηλά. Σίγουρα ο δρόμος δεν είναι εύκολος. Αυτό για το οποίο όμως νιώθω σίγουρος είναι ότι δεν θα σας απογοητεύσω. Και σε αυτό δεσμεύομαι. Και η μεγαλύτερη ανταπόδοση για μένα θα είναι σε 5 χρόνια από τώρα να χαρώ να το διαβάσω και στα βλέμματά σας. Σας ευχαριστώ. 

Στην τελετή ορκωμοσίας, η οποία έγινε χοροστατούντος του Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ, μεταξύ άλλων, παραβρέθηκαν η βουλευτής Θεοδώρα Τζάκρη, o Aντιπεριφερειάρχης Πέλλας Δάνης Τζαμτζής, ο Δήμαρχος Έδεσσας Γιάννης Τσεπκεντζής, ο Δήμαρχος Πέλλας Στάθης Φουντουκίδης, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, πολιτευτές, ο Αστυνομικός Δ/ντής Πέλλας Πέτρος Περδικάτσης, κ.α.

Η τελετή ολοκληρώθηκε με την υπογραφή του Πρακτικού Ορκωμοσίας.

orkal
Share on Google Plus

  Blogger Comment
  Facebook Comment

3 comments:

 1. Κάντε κάτι για τα μηχανάκια που κυκλοφορούν παράνομα και θορυβώδη.Πρώτο θέμα ειναι παντου.Πρώτο και σημαντικότερο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Είναι στην αποκλειστική αρμοδιότητα της Αστυνομίας. Εάν θέλετε να βελτιωθεί η κατάσταση στείλτε απευθείας επιστολές στον Υπουργό προστασίας του πολίτη, γιατί οι εδώ αστυνομικοί δεν πολυενδιαφερονται.

   Διαγραφή
 2. Τα σχολεία , οι γονείς , οι αρχές ασχολούμαστε με τα δίκυκλα.Συμβολίζουν την ασέβεια , την απειθαρχία , την ασυδοσία.Μπορούμε όλοι μαζί να βοηθήσουμε Σ αυτό το το επικίνδυνο χομπυ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.