Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Συνάντηση Γ. Καρασμάνη με την ηγεσία του υπουργείου δικαιοσύνης για τα Δικαστικά Μέγαρα Γιαννιτσών και Έδεσσας


  • Αναζήτηση λύσης για το Δικαστικό Μέγαρο Γιαννιτσών
  • Ξεμπλοκάρισε το πρόγραμμα για το Δικαστικό Μέγαρο Έδεσσας
Συνάντηση με τον Υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη είχε σήμερα ο Γιώργος Καρασμάνης για τα Δικαστικά Μέγαρα Γιαννιτσών και Έδεσσας.

Για μεν το Δικαστικό Μέγαρο Γιαννιτσών, για το οποίο ο πρώην Υπουργός ο οποίος είχε πρωτοστατήσει στις διαδικασίες για την κατασκευή του, παρουσίασε όλα τα έγγραφα που αποδεικνύουν ότι το συγκεκριμένο έργο ήταν ¨ώριμο¨ από το 2009 – πιο ¨ώριμο¨ από οποιοδήποτε άλλο Δικαστικό Μέγαρο της χώρας – αλλά συγκυρίες, όπως αλλαγές Κυβερνήσεων... – δεν επέτρεψαν την ανέγερσή του.

Τόνισε δε ότι η σημερινή κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί καθώς οι υπηρεσίες στεγάζονται σε διασκορπισμένα κτίρια που βρίσκονται σε κακή κατάσταση, απαρχαιωμένα, ανθυγιεινά και επικίνδυνα.

Ο Υπουργός – και ως ¨γείτονας¨ - έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον και κατανόηση, και ζήτησε μια μικρή πίστωση χρόνου για την εξεύρεση χρηματοδοτικού προγράμματος για την κατασκευή του νέου Δικαστικού Μεγάρου.

Για το Δικαστικό Μέγαρο της Έδεσσας ο Υπουργός ενημέρωσε τον Γιώργο Καρασμάνη ότι, το πρόβλημα που είχε προκύψει με το Δικαστικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης - και το οποίο είχε μπλοκάρει το πρόγραμμα ΣΔΙΤ επί δυόμισι χρόνια – λύθηκε, προχωρεί πλέον κανονικά και μέσα στο 2025 θα υπογραφεί η σύμβαση με τον εργολάβο.

Στη συνέχεια ο Γιώργος Καρασμάνης είχε για το Δικαστικό Μέγαρο Γιαννιτσών συνάντηση με τον Υφυπουργό Γιάννη Μπούγα, τον οποίο επίσης ενημέρωσε για τη σημερινή κατάσταση παρουσιάζοντάς του όλα τα στοιχεία.

Ο κ. Μπούγας έδειξε την ίδια με τον Υπουργό απόλυτη κατανόηση, αναγνώρισε το μέγεθος του προβλήματος και δεσμεύτηκε, στο πλαίσιο της συνεργασίας του με τον κ. Φλωρίδη να αναζητηθεί και να βρεθεί λύση.

Σε ό,τι αφορά στο Δικαστικό Μέγαρο Έδεσσας, ο Υφυπουργός επανέλαβε στον Γιώργο Καρασμάνη την ενημέρωση που είχε νωρίτερα από τον Υπουργό.

Με την ηγεσία του Υπουργείου συμφωνήθηκε και νέα συνάντηση.

Από το πολιτικό γραφείο βουλευτή Πέλλας Γ. Καρασμάνη



Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

9 comments:

  1. ΔΕΝ ΒΑΡΕΘΗΚΕΣ ΤΟΣΑ ΧΡΌΝΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΡΑΜΈΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εισαι ωραιος αλλα μικρο το χοσιμο τη να καταλαβουν στο ψεμα αρχοντες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ήμουνα νιος και γέρασα. Άστε το ρε γαμώτο. Δώστε λεφτά στους βουλευτές, στους γραμματείς των υπουργείων, σ' αυτά που καίτε για να τα ξαναφτιάξετε, στους λαθρομετανάστες για να λύσουν το δημογραφικό και στσ παρεμφερή που σας λένε , ΄ποιοι σας λένε τέλος πάντων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μιχάλης Γεωργιάδης29 Δεκεμβρίου 2023 στις 11:32 π.μ.

    9.03. EAN BAPIOTAN ΔEN ΘA EIXE AYTON TON MAKPY KATAΛOΓO EPΓΩN . TA KATAΦEPE, ME TO KYPOΣ TOY , TIΣ ΓNΩΣEIΣ, THN EMΠEIPIA; THN EΠIXEIPHMATOΛOΓIA, THN EΠIMONH TOY KAI TON ΣEBAΣMO KAI THN EMΠIΣTOΣYNH ΠOY EMΠNEEI MEΣA ΣTHN BOYΛH .
    ΔIABAΣE TON KAI EINAI MONO THΣ ΠPOHΓOYMENHΣ KOINOBOYΛEYTIKHΣ ΠEPIOΔOY.
    https://www.facebook.com/NDkarasmanis/posts/pfbid02z93KejTMjenqERRbfi2k8XYChtdUAQ5uTdBmMGcU2BBCXkXVmTWLuviGvc2rDw9Fl

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ ΤΩΡΑ ΜΗΝ ΑΝΟΙΞΩ ΤΟ ΣΤΟΜΑ Ο ΚΥΡΡΡΡΡΡΡΙΟΣ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗΗΗΗΗΗΗ ΑΝΤΕ ΠΙΑ ΚΟΥΡΑΣΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Λειτουργός της Θέμιδος29 Δεκεμβρίου 2023 στις 3:31 μ.μ.

    Ναι πράγματι πρωτοστάτησες αλλά στην πορεία δεν ξέρω γιατί; Το άφησες. Από τους άλλους δεν περιμένουμε τίποτα. Ειδικές επιδόσεις στην φωτογράφιση και στα πανηγύρια. Και μάλιστα ο άλλος που αναγορεύτηκε δικηγόρος δια αλληλογραφίας μέσω Κύπρου διαπρέπει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με τις ανούσιες αναρτήσεις του.
    Αν το καταφέρεις θα αναβαθμίσει την περιοχή, πραγματικό στολίδι για την πόλη, μεγάλη ανακούφιση για τους λειτουργούς και εξυπηρέτηση του κόσμο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μετά τις ενέργειες σου και αφού τελείωσε ο δρόμος ΕΔΕΣΣΑ-ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ-ΘΕΣ/ΝΙΚΗ , έφθασε η ώρα και για τα ΜΕΓΑΡΑ (τα Δικαστικά) Εδεσσας & Γιαννιτσών .....
    Εσένα σε δουλευουνε και εσύ προσπαθεις να μας παραμυθιάσεις !!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κε Καρασμανη, λυπαμαι που θα σας απογοητευσω αλλα ειστε οτι πιο αχρηστο περασε ποτε απο την πολιτικη ιστορια στην Πελλα, για ολα σας φταινε οι αλλοι και μας εχετε πρηξει για οσα δηθεν οι αλλοι δεν σας αφησαν να κανετε χορτσαμε παραμυθαδες, σπιτακι σας χθες !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Νίκος Μουτσογιαννης30 Δεκεμβρίου 2023 στις 10:59 μ.μ.

    2:00 Π.M. EIΣAI AΔIKOΣ KAI ME ΠPOKATAΛHΨH.
    ΣE ΠAPAΠEMΠΩ ΣTO ΣXOΛIO TOY MIXAΛH ΓEΩPΓIAΔH KAI ΓIA TO ΦTAIΞIMO ΣTO ΛINΓK ΠOY XΘEΣ EMΦANIΣE TO Facebook. ΠANTA ME AΠOΔEIΞEIΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.