Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Φιλοξενία μαθητών και εκπαιδευτικών για το πρόγραμμα Erasmus+ στο 4ο Γυμνάσιο Γιαννιτσών «Ο Αριστοτέλης» (φωτο)


Το 4ο Γυμνάσιο Γιαννιτσών «Ο Αριστοτέλης» είναι ένας από τους εταίρους υλοποίησης του Erasmus+ προγράμματος KA210-SCH-000081720 ENVIRONMENTAL SUSTAINABILITY:SDGSTEAM που θα ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο του 2024. Οι υπόλοιποι φορείς που συμμετέχουν στο πρόγραμμα είναι από την Πορτογαλία το σχολείο Agrupamento de Escolas Alberto Sampaio, από την Τουρκία το σχολείο Şehit Mehmet Çetin A.İ.L και από την Ρουμανία το σχολείο Liceul Tehnologic Costesti.

Στις 27/11-1/12/23 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η 2η Κινητικότητα 6 Εκπαιδευτικών και 9 Μαθητών, την οποία έχει αναλάβει η σχολική μας μονάδα. Το θέμα της κινητικότητας ήταν: Clean Water for All STEAM.

Στο πλαίσιο της κινητικότητας τη Δευτέρα 27/11/2023 έγινε υποδοχή των εταίρων μας στο Δημαρχείο από τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών του Δήμου Πέλλας κ. Επιτροπάκη Αθ. και στη συνέχεια έγινε καλωσόρισμα τους στο σχολείο μας με χορευτικές, μουσικές και γαστρονομικές εκδηλώσεις που προετοίμασαν καθηγητές, μαθητές και κηδεμόνες.

Τις επόμενες μέρες οι μαθητές συμμετείχαν σε εργαστήρια φιλτραρίσματος και καθαρισμού του νερού, STEM, διαχείρισης αυτόματου ποτίσματος με micro:bit, με μηχανισμό Arduino, δημιουργίας πίνακα με θέμα την ειρήνη από καπάκια, εργαστήρια δημιουργίας ρομποτικών μηχανισμών καθαρισμού του νερού με Lego SPIKE Sets.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί συμμετείχαν σε Διδακτικές Επισκέψεις στο ΚΠΕ Έδεσσας, στο Λουτράκι και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας.

Θα θέλαμε να ευχαριστούμε θερμά:

1. Τους εταίρους μας για την όλη συνεργασία κατά την υλοποίηση του προγράμματος.
2. Τους κηδεμόνες των μαθητών του σχολείου μας που ανέλαβαν την φιλοξενία των μαθητών των εταίρων μας.
3. Όλους τους κηδεμόνες που στάθηκαν αρωγοί στην προετοιμασία του μπουφέ με γεύσεις από τη χώρα μας, για τους εταίρους μας αλλά και για όλο το δυναμικό του σχολείου και συμμετείχαν στο καλωσόρισμα των εταίρων μας.
4. Το Φροντιστήριο Ξένων Γλωσσών Πασχαλίδου Δομινίκη, που ανέλαβε τη διοργάνωση εργαστηρίου για τη δημιουργία ρομποτικών μηχανισμών καθαρισμού του νερού με Lego SPIKE Sets.
5. Το ξενοδοχείο Πέλλα για τη φιλοξενία των εταίρων μας και την παροχή των χώρων του για την κάλυψη των δραστηριοτήτων του προγράμματος μας.
6. Την εταιρεία Ρόδι Ελλάς που μας προμήθευσε μαρμελάδες και χυμούς.
7. Τον πολιτιστικό Σύλλογο Δαμιανού "Ο Διογένης" και
8. Την Εύξεινο Λέσχη Γιαννιτσών που αποδέχτηκαν με χαρά την πρόσκλησή μας και τίμησαν τις εκδηλώσεις μας. Στους Συλλόγους αυτούς μετέχουν μαθητές του σχολείου μας.
9. Το ΚΠΕ Έδεσσας για τις δραστηριότητες που μας παρουσίασαν
10. Το Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας για την ενημέρωση που μας έκανε.

Το σχολείο μας θέλει τέλος να συγχαρεί όλους τους μαθητές και καθηγητές που συμμετείχαν στην υλοποίηση των δράσεων της κινητικότητας Clean Water for All STEAM. Ήταν η πρώτη φορά που η σχολική μας μονάδα ανέλαβε τη διοργάνωση μιας τέτοιας κινητικότητας και είμαστε πλέον έτοιμοι για αντίστοιχες δράσεις στο μέλλον...
gimng
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.