Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από 20 Φεβρουαρίου οι πληρωμές αποζημιώσεων ΕΛΓΑ για ζημίες του έτους 2023



 Αυγενάκης: «Διαψεύσθηκαν οι Κασσάνδρες» - 100% αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ το 2023

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΛΓΑ, στη σημερινή του συνεδρίαση της 31ης Ιανουαρίου 2024, αποφάσισε την έναρξη της πληρωμής αποζημιώσεων στους παραγωγούς για ζημίες του έτους 2023, από την 20η Φεβρουαρίου 2024.

Οι πληρωμές αποζημιώσεων καταβάλλονται δύο μήνες νωρίτερα από τα οριζόμενα στην ισχύουσα νομοθεσία, σύμφωνα με την οποία οι πληρωμές των αποζημιώσεων θα έπρεπε να ξεκινήσουν να καταβάλλονται μετά την 15ηΑπριλίου 2024, και αφού μέχρι την 31η Μαρτίου 2024 οι παραγωγοί θα είχαν καταβάλλει την οφειλόμενη Ειδική Ασφαλιστική Εισφορά για το έτος 2023.

Οι πληρωμές των αποζημιώσεων θα είναι στο 100% της υπολογιζόμενης αξίας, σύμφωνα με τα πορίσματα τα οποία καταχωρούνται στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές του Οργανισμού, σε αντίθεση με όσα σκοπίμως εδιαδίδοντο τις τελευταίες μέρες περί οριζόντιας μείωσης των αποζημιώσεων προς τους παραγωγούς, με στόχο την πρόκληση αναταραχής και αντιδράσεων.

Η οικονομική ευρωστία του ΕΛΓΑ είναι ισχυρή διότι τα σημερινά διαθέσιμα του Οργανισμού, για πληρωμή αποζημιώσεων, υπερβαίνουν τα 150 εκ. €, ενώ αναμένονται οι εισπράξεις από οφειλές προς τον Οργανισμό άνω των 120 εκ. €, προς διάψευση όσων υποστήριζαν ότι ο ΕΛΓΑ αδυνατεί να καταβάλλει τις αποζημιώσεις του έτους 2023.

Επιπροσθέτως, μέχρι την 10η Φεβρουαρίου 2024, θα καταβληθούν στον ΕΛΓΑ από το Υπουργείο Οικονομικών, 15 εκ. € για την πληρωμή των διοικητικών δαπανών και των λειτουργικών του εξόδων του Α’ εξαμήνου 2024, και επιπλέον 110 εκ. € για τη συνέχιση πληρωμής αποζημιώσεων στο πλαίσιο του ad-hoc προγράμματος

καταβολής αποζημιώσεων για τις ζημίες από τα ακραία καιρικά φαινόμενα Daniel και Εlias.

Ο ΕΛΓΑ με τη στήριξη της Κυβέρνησης του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, και του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρη Αυγενάκη, εξακολουθεί να διαθέτει φερεγγυότητα και αξιοπιστία στην εκπλήρωση των υποχρεώσεών του, και να κερδίζει ολοένα και περισσότερο την εμπιστοσύνη των αγροτών, οι οποίοι ασφαλίζουν τις καλλιέργειές τους στον Οργανισμό.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης δήλωσε: «Η ταχύτερη κατά δύο μήνες καταβολή αποζημιώσεων του 2023, στους δικαιούχους παραγωγούς, που έχουν υποστεί ζημιές, κατέστη δυνατή χάρη στη σκληρή δουλειά των υπαλλήλων και στελεχών του ΕΛΓΑ. Θέλω να συγχαρώ όλους και ιδιαίτερα τον πρόεδρο Ανδρέα Λυκουρέντζο και το ΔΣ του Οργανισμού, γιατί κατανοώντας την αξία που έχει για τους αγρότες η γρήγορη καταβολή αποζημιώσεων, υπερέβαλαν εαυτούς για να φτάσουμε στο συγκεκριμένο αποτέλεσμα. Η πληρωμή κατά 100% των αποζημιώσεων στους αγρότες, διαψεύδει τις Κασσάνδρες και αποδεικνύει ότι ο ΕΛΓΑ και το ΥΠΑΑΤ βρίσκονται στο πλευρό των αγροτών και στηρίζουν με πράξεις τον πρωτογενή τομέα»
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

9 comments:

  1. Απατεώνες μας κόψατε τα ποσοσοστα σε ολική παγωνιά.Μείον 35% και δεν έφτασε αυτό, μας κόψατε και τα κιλά.Κοπριτες όλοι σας !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χαραμοφσιδες. Γι'αυτό παρακαλάνε και ζήτιανευουν ψήφους για να τρώνε μέχρι να ψοφισουν στο τζάμπα. Φωνη λαού οργή Θεού. Καταραμένοι να είναι.Ουτε ντροπή έχουν και φωτογραφιζονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για κάποιο 20 τις εκατό από το 2022 υπάρχει περίπτωση που το ταξατε τοτες θα το καταβάλλεται ρωτάω ήρεμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είχαμε παγετό 30 Μαρτίου και θα πληρώσετε μετά από σχεδόν ένα χρόνο καί καυχιέσται ρε σταμενιτη ντροπή σού δυστυχώς είσαι πολύ λίγος.ενας ψηφοφοροσου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αφού έχει περίσσευμα εκατομμυρίων ο Οργανισμός πληρώστε και την ακαρπια λόγω πακέτου και μην το κάνετε γαργάρα, γιατί Κυριακή κοντή γιορτή. Ευρωεκλογές έρχονται και θα πάθετε την πλάκα σας.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ρε λιγοψυχοι ανθρωποι ρε τιποτετιοι ακομη δε εχετε δωσει πορισματα για χαλαζι και βρωχοπτωση ρεσανδε ντρεπεστε οπου πατε να σας κηνηγανε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τιποτενιοι ουτε πορισματα δε στηλατε ακομη για βροχοπτώση και χαλαζι οπου πατε να σας κηνηγαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ναι αλλά και η τζακρη τι είπε! Τον ήπιατε κορόιδα.καλα να πάθετε τώρα.απλα για εσάς τα κοματοσκυλα την πατάνε και οι αγρότες που δεν φταίνε.προσπαθουν να ζήσουνε μα αξιοπρέπεια.ξεφτυλεσ φαγωνεστε και μετά τα βρίσκετε μεταξύ σας.αλλα όλα εδώ θα πληρωθούν,και ασ μην είναι με λεφτά.ντροπη σας.βουλευτεσ παρατεταμένα κοματοσκυλα και κομματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν έχουν σταλεί καν πορίσματα..αυτά που εστάλησαν είναι πετσοκομενα ,η επιστροφή ΕΦΚ 2023 που πενευονται είναι μισή γιατί υπολογίζετε με 50% και ακόμη οι αγρότες πίνουν φρέντο μαζί με τους βουλευτές μας..αυτά μας αξίζουν και να προσθέσω ότι επιστροφή ΕΦΚ δεν υπάρχει στον προϋπολογισμό 2024

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.