Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΝΑΤΟ: Η Ελλάδα ανέλαβε τη διοίκηση της Μόνιμης Συμμαχικής Αντιναρκικής Δύναμης 2Τη διοίκηση της Μόνιμης Συμμαχικής Αντιναρκικής Δύναμης 2 του ΝΑΤΟ (SNMCMG2) ανέλαβε η Ελλάδα.

Η τελετή παράδοσης παραλαβής των καθηκόντων του διοικητή της SNMCMG2 από τον Ιταλό πλοίαρχο Ετόρε Ρόνκο στον πλοίαρχο Φώτιο Παρασκευά πραγματοποιήθηκε στη ναυτική βάση La Spezia της Ιταλίας, επί του πλοίου Γενικής Υποστήριξης «Ηρακλής» που διατέθηκε από το Πολεμικό Ναυτικό ως πλοίο έδρας διοικητού, παρουσία του διοικητή των Δυνάμεων Επιφανείας του NATO υποναυάρχου Stefan D. Pauly, την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου.

Στη σχετική ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ επισημαίνεται ότι η SNMCMG2 αποτελεί μια από τις δύο μόνιμα ενεργοποιημένες ναυτικές δυνάμεις ναρκοπολέμου του ΝΑΤΟ για την διεξαγωγή αντιναρκικών επιχειρήσεων, με σκοπό τη διασφάλιση της ασφάλειας της θαλάσσιας ναυσιπλοΐας, υπό τον έλεγχο του ΝΑΤΟ Maritime Command, παρέχοντας στην Συμμαχία την ικανότητα άμεσης επιχειρησιακής αντίδρασης (NATO Response Force – NRF) σε περιόδους ειρήνης, κρίσης και έντασης. Η διοίκηση της δύναμης εναλλάσσεται μεταξύ των συμμετεχόντων κρατών ανά εξάμηνο.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.