Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ευρωπαϊκό βραβείο για το 2o Δημοτικό Σχολείο Γιαννιτσών «Αλεξάνδρειο»



Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας για το eTwinning έργο «Yes, we do care!»

Την Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2024 το 2o Δημοτικό Σχολείο Γιαννιτσών «Αλεξάνδρειο» βραβεύτηκε με την Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας για το Ευρωπαϊκό eTwinning έργο που υλοποιήθηκε την περσινή σχολική χρονιά 2022-2023. Το βραβευμένο έργο έχει τον τίτλο ««Yes, we do care!» και έχει ήδη παραλάβει την Εθνική Ετικέτα Ποιότητας.

Η Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας Έργου υπογραμμίζει την αρτιότητα της εργασίας των μαθητών μας και της συνεργασίας με τα σχολεία εταίρους στο συγκεκριμένο έργο eTwinning. Το έργο μας με αυτή τη βράβευση αποκτά πλέον αναγνώριση στο υψηλότερο Ευρωπαϊκό επίπεδο καθώς πληροί τα κριτήρια του Πλαισίου Ετικέτας Ποιότητας και θεωρείται έργο υψηλής ποιότητας.

Η Κεντρική Υπηρεσία Στήριξης (ΚΥΥ) με έδρα τις Βρυξέλλες απονέμει την Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας στα έργα με την υψηλότερη κατάταξη μεταξύ εκείνων που έλαβαν την Εθνική Ετικέτα Ποιότητας. Τα έργα αυτά αποτελούν παραδείγματα επιτυχημένης ευρωπαϊκής συνεργασίας. Η υψηλού κύρους αναγνώριση απονέμεται σε εκπαιδευτικούς για την ατομική εργασία των ίδιων και των μαθητών/τριών τους σε ένα έργο βάσει ενός κοινού πλαισίου αξιολόγησης.

Στo έργο ”Yes we do care!“, που ίδρυσε και συντόνισε η εκπαιδευτικός Αγγλικής Γλώσσας και πρέσβειρα της Ευρωπαϊκής Δράσης eTwinning κ. Σαρίγκολη Ευαγγελία, συμμετείχαν όλοι/όλες οι μαθητές/ μαθήτριες της περσινής ΣΤ’ τάξης μέσα από το μάθημα των Αγγλικών με την συνεχή καθοδήγηση και συνεργασία με την δασκάλα της ΣΤ3 τάξης Φουλίδου Παρθένας. Δημιουργήθηκε βασισμένο στους στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών (SDGs) και συγκεκριμένα στο στόχο για βιωσιμότερο περιβάλλον για όλους. Όλοι οι συνεργάτες κληθήκαμε να παρουσιάσουμε πολιτιστικά και περιβαλλοντικά χαρακτηριστικά του τόπου μας. Παράλληλα να διερευνήσουμε τρόπους για μια ποιοτικότερη διαβίωση και καθημερινότητά μας. Oι μαθητές μέσα από το έργο έμαθαν τα δικαιώματα αλλά και τις ευθύνες τους, ώστε να γίνουν περιβαλλοντικά υπεύθυνοι πολίτες. Μελέτησαν και εισηγήθηκαν λύσεις σε περιβαλλοντικά θέματα, μέσα από κοινές δράσεις ( 7 ραδιοφωνικές εκπομπές στο European School Radio, συγγραφή συνεργατικής ιστορίας, δημιουργία βιντεοκλίπ κλπ) ευαισθητοποιώντας τον άμεσο περίγυρό μας εντός και εκτός σχολικής αίθουσας. .

Θερμά συγχαρητήρια για την μεγάλη τους επιτυχία αξίζουν στους καταπληκτικούς μαθητές / μαθήτριες της περσινής ΣΤ’ τάξης που συμμετείχαν και που φέτος φοιτούν στα Γυμνάσια της πόλης μας!

Οι εκπαιδευτικοί Η διευθύντρια του Σχολείου

Αναστασία Χανού

Φωτο: Η βραβευμένη αφίσα του έργου μας ,καλλιτεχνική δημιουργία των μαθητών μας
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.