Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Η ΕΣΗΕΜ-Θ υπερασπίζεται τον ενημερωτικό ρόλο και την αποστολή της ΕΡΤ3Η υποβάθμιση του ρόλου και της αποστολής της ΕΡΤ3 στην ενημέρωση, τον πολιτισμό και την ψυχαγωγία, η οποία έχει αναδειχθεί από την ΕΣΗΕΜ-Θ κατ' επανάληψη την τελευταία διετία, δυστυχώς έχει εδραιωθεί ως μια αρνητική πραγματικότητα για τον δημοσιογραφικό κόσμο της Βόρειας Ελλάδας.
Η ΕΣΗΕΜ-Θ, εκτός από τις πολλές ανακοινώσεις που εξέδωσε για το ζήτημα αυτό, πραγματοποίησε αλλεπάλληλες εργασιακές συνελεύσεις με μαζική συμμετοχή των δημοσιογράφων της ΕΡΤ3, στις οποίες εκφράστηκε η αντίθεση στη μετατροπή του σταθμού σε ανταποκριτικό γραφείο του ΕΡΤnews.
Στα τέλη του 2023 διοργανώθηκε ενημερωτική εκδήλωση για το παρόν και το μέλλον της ΕΡΤ3.  Στο σύνολό τους οι εκπρόσωποι φορέων, οι βουλευτές και οι δήμαρχοι που ήταν παρόντες στην εκδήλωση τόνισαν ότι ο ενημερωτικός χαρακτήρας της ΕΡΤ3 έχει υποβαθμιστεί και εξέφρασαν την ανησυχία τους για το μέλλον του τρίτου δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα, του μοναδικού με έδρα εκτός Αθηνών. 
Όλοι οι συμμετέχοντες συντάχθηκαν στο πλευρό της ΕΣΗΕΜ-Θ για τις ενέργειες που έχουν αναληφθεί με στόχο:
• τη διοικητική, οικονομική και προγραμματική αυτοτέλεια της ΕΡΤ3
• την ενίσχυση της φυσιογνωμίας της τηλεόρασης με πολυθεματικό περιεχόμενο (ενημερωτικό, μορφωτικό, ψυχαγωγικό)
• την ανάπτυξη εσωτερικών παραγωγών, έναντι του μισθωμένου προγράμματος
• την πλήρη επαναφορά του ενημερωτικού χαρακτήρα της ΕΡΤ3 με πλουραλιστικό ενημερωτικό πρόγραμμα της τηλεόρασης
• την υποστήριξη και παραγωγή αθλητικού και πολιτιστικού προγράμματος
• την αξιοποίηση του συνόλου του προσωπικού
• την ενίσχυση των δύο ραδιοφώνων 102 FΜ και 95,8 FΜ
Στις 6 Δεκεμβρίου 2023, η ΕΣΗΕΜ-Θ μετέφερε τα συμπεράσματα της παραπάνω εκδήλωσης με επιστολή της στον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη ζητώντας συνάντηση μαζί του για το ζήτημα αυτό.
Με αφορμή την παρουσία του ΔΣ της ΕΡΤ ΑΕ στη Θεσσαλονίκη αυτήν την εβδομάδα, η ΕΣΗΕΜ-Θ απηύθυνε σε αυτό πρόσκληση σε συνάντηση, για να τεθούν εκ νέου τα θέματα γύρω από τη λειτουργία, τον ρόλο και την αποστολή της ΕΡΤ3. 

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.