Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δικηγορικός Σύλλογος Γιαννιτσών: Άμεσος κίνδυνος για την κατάργηση/υποβάθμιση του Πρωτοδικείου- Παρέμβαση του Δημοτικού Συμβουλίου ΠέλλαςΗ Γενική Συνέλευση του Δικηγορικού Συλλόγου Γιαννιτσών, στην έκτακτη συνεδρίαση της 10-01-2024, αποφάσισε ομόφωνα τα εξής:
Σύμφωνα με όσα παρουσιάστηκαν από την ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης κατά τη συνεδρίαση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, στην Αθήνα, στις 04-01-2024, επίκειται η άμεση αναμόρφωση του Δικαστικού χάρτη της χώρας, ώστε να υπάρξει ενοποίηση του πρώτου βαθμού δικαιοδοσίας με την διατήρηση ενός μόνο Πρωτοδικείου στην έδρα κάθε Περιφερειακής Ενότητας και την κατάργηση και συγχώνευση Ειρηνοδικείων. Στις περιπτώσεις δε που σε μία Περιφερειακή Ενότητα υφίστανται περισσότερα Πρωτοδικεία, όσα εδρεύουν εκτός της έδρας, θα μετατραπούν σε περιφερειακά δικαστήρια, όπου θα εκδικάζονται υποθέσεις μονομελούς σύνθεσης. 
Ως εκ τούτου είναι προφανές, ότι υφίσταται άμεσος κίνδυνος για την κατάργηση/υποβάθμιση του Πρωτοδικείου Γιαννιτσών, η οποία θα οδηγήσει σε οδυνηρά αποτελέσματα την τοπική κοινωνία, θα επιφέρει αδικαιολόγητη περιστολή θεμελιωδών συνταγματικών δικαιωμάτων των πολιτών, θα απορρυθμίσει την ίδια την Δικαιοσύνη και εν τέλει θα δημιουργήσει πολίτες, δικαστές και δικηγόρους δύο διαφορετικών ταχυτήτων, δηλαδή Δικαιοσύνη δύο διαφορετικών ταχυτήτων.
Ο Πρόεδρος του ΔΣΓ Χρ. Τανάσκος
Η Γενική Συνέλευση του Δικηγορικού Συλλόγου Γιαννιτσών εκφράζει την πλήρη, κάθετη και καθολική αντίθεσή της σε οποιαδήποτε σκέψη για τυχόν κατάργηση, συγχώνευση, μετατροπή ή υποβάθμιση του Πρωτοδικείου Γιαννιτσών, η οποία θα πλήξει την ποιότητα απονομής δικαιοσύνης προς τους πολίτες της περιοχής και θα επιφέρει ανυπολόγιστες ζημίες στον τόπο μας.
Για όλους εμάς, το ζήτημα αυτό είναι ζωτικής σημασίας και ως εκ τούτου είναι ζήτημα αδιαπραγμάτευτο.
Κατόπιν όλων αυτών αποφάσισε ομόφωνα, ότι :
ΠΡΟΚΥΡΗΣΣΕΙ προειδοποιητική καθολική αποχή των μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Γιαννιτσών από τα καθήκοντά τους, την Πέμπτη, 11 Ιανουαρίου 2024, ημέρα κατά την οποία θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο Υπουργείο Δικαιοσύνης υπό τον Υφυπουργό Ι. Μπούγα αναφορικά με την αναμόρφωση του Δικαστικού χάρτη της περιφέρειας του Εφετείου Θεσσαλονίκης, με το πλαίσιο, που θα ανακοινωθεί στα μέλη.
ΚΑΛΕΙ τους βουλευτές Ν. Πέλλας, τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας, τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Πέλλας να επιδείξουν την έμπρακτη και αμέριστη συμπαράστασή τους και να παρέμβουν με άμεσες ενέργειες για την υποστήριξη των δίκαιων αιτημάτων μας και την αποτροπή του κινδύνου κατάργησης ή υποβάθμισης του Πρωτοδικείου Γιαννιτσών.
ΔΙΑΚΟΠΤΕΙ την παρούσα συνεδρίαση για την Δευτέρα, 15-01-2024, και ώρα 13:30, ώστε να αξιολογηθεί εκ νέου η κατάσταση και να αποφασίσει τυχόν νέες πιο δυναμικές κινητοποιήσεις.
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ     Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΑΝΑΣΚΟΣ                        ΣΥΜΕΛΑ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Πέλλας
Για το σοβαρό αυτό θέμα έγιναν παρεμβάσεις στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πέλλας, με τον Δήμαρχο Στάθη Φουντουκίδη να τονίζει ότι "πρέπει να βάλουμε και τη δική μας φωνή ως δημοτικό συμβούλιο και όχι απλά να υιοθετήσουμε το ψήφισμα του Δικηγορικού Συλλόγου. Έτσι πρόκειται να εκδοθεί ξεχωριστό ψήφισμα. Το πρόγραμμα είναι πολύ πιεστικό και υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να γίνουν, θα συνεννοηθώ για να προσπαθήσω να είμαι κι εγώ παρών στην Αθήνα", πρόσθεσε ο Δήμαρχος, καταλήγοντας: "Δεν δεχόμαστε καμία υποβάθμιση στο χώρο της δικαιοσύνης αλλά και για τις άλλες υπηρεσίες. Μια τέτοια συνένωση έγινε στα Νοσοκομεία, να θυμίσω".
Παρεμβάσεις έγιναν επίσης από τους επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης Στάθη Καστερίδη και Γρηγόρη Στάμκο αντίστοιχα. Και οι δύο εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην κατάργηση επισήμαναν οτι πρέπει να παρευρεθεί ο Δήμαρχος στην Αθήνα, μαζί με τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Γιαννιτσών Χρήστο Τανάσκο, ο οποίος παραβρέθηκε και ανέπτυξε το ζήτημα της ενδεχόμενης κατάργησης του Πρωτοδικείου Γιαννιτσών. Παρεμβάσεις έγιναν και από τους δημοτικούς συμβούλους Αναστασία Δαρδανελιώτη και Νίκο Φλίκα. 


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.