Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Συνάντηση Δημάρχου Πέλλας με την Προϊσταμένη Εφορείας Αρχαιοτήτων Πέλλας Ελισάβετ Τσιγαρίδα



Συνάντηση εργασίας με την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πέλλας κ. Ελισάβετ Τσιγαρίδα είχε ο Δήμαρχος Πέλλας Στάθης Φουντουκίδης σήμερα το μεσημέρι. 

Στην πρώτη αυτή συνάντηση γνωριμίας συζητήθηκαν θέματα αρχαιολογικού ενδιαφέροντος και ανάδειξης των μνημείων της Πέλλας, καθώς και των Οθωμανικών μνημείων της πόλης των Γιαννιτσών, για τα οποία θα δοθεί μάχη με τον χρόνο για την διάσωση πολλών εξ αυτών αφού βρίσκονται σε άσχημη κατάσταση λόγω στατικότητας. 

Στο περιθώριο της συνάντησης, έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην πρόσφατη απόφαση της δωρεάν παραχώρησης του Μαυσωλείου του Ισκεντερ Μπέη από την Εθνική Τράπεζα στο υπουργείο πολιτισμού, για το οποίο θα δρομολογηθούν οι μελέτες αποκατάστασης στην αρχική του μορφή, σε συνδυασμό με την ανάπλαση της ευρύτερης περιοχής που έχει προγραμματιστεί από τον Δήμο.

Επίσης, ο Δήμαρχος τόνισε ότι έχει ξεκινήσει ο καθαρισμός των χωρών περιμετρικά των οθωμανικών μνημείων της πόλης, ώστε να είναι εμφανές το στίγμα τους μέσα στην πόλη έως ότου βρεθούν οι τρόποι της ανάδειξης και αξιοποίησης αυτών των μνημείων. 

Γραφείο Τύπου
Δήμος Πέλλας

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.