Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Η επίσκεψη του Κώστα Αρβανίτη στην Έδεσσα στο πλαίσιο του Προσυνεδριακού Διαλόγου του ΣΥΡΙΖΑ (φωτο)



Με αναφορά στην σημαντική παρουσία και στάση του στην Ευρώπη σε θέματα που αφορούν την Ελλάδα και τους εργαζόμενους, ξεκίνησε η τοποθέτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κώστα Αρβανίτη, ο οποίος βρέθηκε στην Έδεσσα, το περασμένο Σάββατο και συμμετείχε στην γενική συνέλευση της Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΡΙΖΑ-ΠΣ Έδεσσας Βεγορίτιδας, στο πλαίσιο του Προσυνεδριακού Διαλόγου του κόμματος που έχει ήδη ξεκινήσει σε όλες τις οργανώσεις της χώρας με την συμμετοχή στελεχών και μελών της Κ.Ε.

Ο Κώστας Αρβανίτης μετά την άφιξή του στην πρωτεύουσα του νομού Πέλλας, συναντήθηκε στο Δημαρχείο της πόλης με τον νέο δήμαρχο Γιάννη Τσεπκεντζή και όλους τους αντιδημάρχους, ενημερώνοντας την δημοτική αρχή για την πολύ σημαντική δουλειά που γίνεται στο ευρωκοινοβούλιο και για την δυνατότητα συνεργασίας με τον ίδιο σε ευρωπαϊκά προγράμματα και χρηματοδοτήσεις. Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τόνισε ότι στο Ευρωκοινοβούλιο έχει ξεκινήσει μια ολόκληρη καμπάνια χρηματοδότησης των σιδηροδρόμων, μέσο μεταφοράς σε όλη την Ευρώπη και μόνο η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει καταθέσει μελέτη ανάπτυξης και εκσυγχρονισμού του. Πρότεινε ακόμη στον δήμο της Έδεσσας τη νέα πρόταση για δημόσια στέγη και γη μέσω ΣΔΙΤ για εκτάσεις και κτήρια του δήμου που μένουν ανεκμετάλλευτα και μπορούν να μετατραπούν σε διαμερίσματα για όλους.

Ο δήμαρχος Γιάννης Τσεπκεντζής περιέγραψε την κατάσταση στο νομό, αλλά κυρίως στην περιοχή της Έδεσσας, την υποβάθμιση του νοσοκομείου, την περιθωριοποίηση του νομού από κάθε σχεδιασμό της κυβέρνησης, την απολιγνιτοποίηση αλλά μόνο έξω από τα σύνορα της Πέλλας, το τραγικό και επικίνδυνο οδικό δίκτυο, την πρόσβαση με έξοδο στην Εγνατία που δεν υπάρχει, το νομό που χάνει πολλά εφόσον όλα πάνε στην Θεσσαλονίκη, το πανεπιστήμιο που έκλεισε, τα προβλήματα των αγροτών και των κτηνοτρόφων. Η συνάντηση έκλεισε με την δέσμευση στενής συνεργασίας με το γραφείο του κ. Αρβανίτη στις Βρυξέλλες ώστε να υπάρχει ουσιαστική βοήθεια στην κατάθεση ολοκληρωμένων προτάσεων που μπορούν να υποστηριχθούν.

Στη συνέχεια ο Κώστας Αρβανίτης συναντήθηκε στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον πεζόδρομο της Έδεσσας με την Ομάδα Πρωτοβουλίας για τον Σιδηρόδρομο. Η συζήτησε επικεντρώθηκε στη σημασία του σιδηρόδρομου σε ένα νομό με εργοστάσια μεταποίησης και άμεση μετακίνηση από το μεγάλο αστικό κέντρο σε Γιαννιτσά, Σκύδρα και Έδεσσα.

Στην συνέντευξη τύπου που ακολούθησε ο δημοσιογράφος και μέλος της ευρωβουλής, μίλησε για τα εθνικά θέματα και τις «γκρίζες ζώνες», για μάχες που χάνει συστηματικά η Ελλάδα και για την κοινή γνώμη που παραπλανάται με την δήθεν προσβλητική ερώτηση της Ολλανδής δημοσιογράφου. 
Σε ερώτηση για τα αγροτικά ο Κώστας Αρβανίτης επεσήμανε πως με τη νέα ΚΑΠ οι Έλληνες αγρότες θα βρουν πολλά μπροστά τους. Επιβάλλεται ο νέος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης να εξηγήσει ως οφείλει στους αγρότες και στους συνεταιρισμούς τι λέει η νέα ΚΑΠ και ποιος είναι ο σχεδιασμός της χώρας για αυτό που έρχεται… Πρέπει να καταγραφεί τι σπέρνει η χώρα. Τι καλλιέργειες έχουμε. Σαν ευρωβουλευτής δεν έχω εικόνα για το που προσανατολίζεται η χώρα, σε βιομηχανική και αγροτική πολιτική. Δεν υπάρχει ενημέρωση από την κυβερνητική ομάδα. Κι αυτό είναι εγκληματικό.

Στην ερώτηση για την 107η θέση της δημοσιογραφίας στην Ελλάδα, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τόνισε ξεκάθαρα πως στη χώρα μας υπάρχει σοβαρό θέμα με το κράτος δικαίου. Είναι σαφές στον γενικό πληθυσμό υπάρχει η αίσθηση ότι ο φτωχός, ο αδύναμος, ο έξω από το σύστημα δεν πρόκειται ποτέ να βρει το δίκιο του. Κι αυτό γίνεται κάθε τόσο και πιο έντονο. Γι’ αυτό και στο Στρασβούργο έγινε μεγάλη σύσκεψη για το αν θα βγει καταδικαστικό ψήφισμα κατά της κυβέρνησης στην Ελλάδα. Βασικά θέματα η θέση της ελληνικής δημοσιογραφίας, η μονοπωλιακή κατάσταση του Τύπου, οι διώξεις δημοσιογράφων, δολοφονία δημοσιογράφου, γονείς που φτάνουν στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο όπως η μητέρα του Ζακ, ή το θέμα του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη, ακόμη και το θέμα του Pretador. Οι δημοσιογράφοι των Αθηνών που πιστεύουν ότι μια οικογένεια ζει με τρία τοστ, θεωρούν ότι προσβάλλονται από τους ξένους δημοσιογράφους και δεν τους προσβάλλει αυτό που συμβαίνει στη χώρα.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επεσήμανε πως η πανδημία έδειξε την γύμνια της Ευρώπης στον τομέα της παραγωγής. Ασχολείται μόνο με τον τουρισμό και τις υπηρεσίες και δεν ασχολείται με τα προϊόντα που μπορεί να παράγει και να κατασκευάσει η κάθε χώρα. Για να αντέξουν οι χώρες του νότου χρειάζεται πραγματικός πατριωτισμός. Να νοιάζεσαι για τον τόπο σου. Μικρά πλάνα που να μπορούν να αγγίξουν όλες οι χώρες και να αναπτύξουν υγιείς οικονομίες.

Η επίσκεψη του Κώστα Αρβανίτη ολοκληρώθηκε με την Γενική συνέλευση της Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Έδεσσας Βεγορίτιδας στο Πολιτιστικό Κέντρο Έδεσσας.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

14 comments:

  1. Απαντήσεις
    1. Δεν είναι τίποτα μην ανησυχείς μάλλον το τοστακι σου κάθησε βαρύ !!
      Φάε λίγο σανό για χώνεψη και θα περάσουν όλα !!

      Διαγραφή
  2. Ο Αρβανίτης μιλάει για την δημοσιογραφία στην Ελλάδα επί Μητσοτάκη για διώξεις δημοσιογράφων δολοφονίες κλπ.Δεν αναφέρει. όταν επί ΠΑΣΟΚ ήταν δημοσιογράφος στην ΕΡΤ τι δημοκρατία επικρατούσε,αν δεν είχες πράσινη κάρτα δεν έπιανες δουλειά πουθενά, οι δε ερωτήσεις προς τους υπουργούς και βουλευτές της πράσινης κυβέρνησης ήταν προκαθορισμένες και εγκεκριμένες από πράσινα κομματικά επιτελεία. Για τέτοια δημοκρατία και ελευθερία του τύπου μιλάμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΣΠΕΤΣΕΣ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΕΔΕΣΣΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στην υγεια σε εσάς και αυτήν που είπε ότι τον ήπιαμε.θα πληρώσετε με το ίδιο νόμισμα.ξεφτυλεσ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εγώ νόμιζα ότι ο Δήμος δεν είχε σχέση με ΣΥΡΙΖΑ και γενικά κομματικά! Τι, όχι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τελικά απορούν κάποιοι για το 41%. Άρα όλοι οι παραπάνω μάλλον χορταίνουν με τα 4 τοστάκια στο σπίτι. Όσο για τον χαρακτηρισμό δήμου σε αριστερό ή δεξιό είστε απίστευτοι. Και στον δήμαρχο Πέλλας πήγε η Αχτσιόγλου. Τι σημαίνει;; Κοινοβουλευτικοί παράγοντες είναι!!! έλεος με την μιζέρια σας. όσο για την άλλη συνεδρίαση 11.56ΜΜ θα γίνει στο σπίτι του Κυργιάκου, εεε του Βολτέρου στα Παρίσια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απλά στις παραπάνω φωτο διακρίνεται κάτι σαν ... καμάρι! Τι, όχι;

      Διαγραφή
  7. Ο πάτος είναι κοντά, τα κόμματοσκυλα δεν χάνονται αλλάζουν ιδιοκτήτες,καλό αφανισμό .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΠΡΟΒΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΒΑΤΑΚΙΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΑΝ ΧΑΖΟΧΑΡΟΥΜΕΝΑ ΚΑΝΟΥΝ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εξαιρετικός πολιτικός ο Αρβανίτης σοβαρός με συγκροτημένο λόγο ικανότατος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Οικογενειακή φωτογραφία με τον << μικρούλη δήμαρχο>> τον Δήθεν <> ΣυριζαιόΤζάκρη και τα νέα παιδιά τον Γιάννη Τσακίρη τον δήθεν Πασόκο , και τον << άνθρωπο χωρίς ταυτότητα>> τον Άλκη.
    Ευχόμαστε στον φίλο μας τον Άλκη καλή πρόοδο και εις ανώτερα στο τέλος της πολιτικής του διαδρομής . Η ατάκα του Ηλιόπουλου ταιριάζει απόλυτα στην περίσταση <>

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μασ πουλήσεισ Άλκη.ντροπη σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.