Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ανακοίνωση Τ.Ε. Πέλλας ΚΚΕ για την ενδεχόμενη κατάργηση - υποβάθμιση του Πρωτοδικείου ΓιαννιτσώνΗ αναμόρφωση του Δικαστικού Χάρτη της χώρας (δικαστικός "Καλλικράτης") που προωθεί η κυβέρνηση της ΝΔ, μέσω του οποίου σχεδιάζεται η συγχώνευση και κατάργηση δικαστηρίων, αποτελεί ένα από τα πολλά αντιλαϊκά προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης, του υπερμνημονίου της Ε.Ε., που στηρίζουν όλα τα κόμματα (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ κλπ.) και το πληρώνει ακριβά ο λαός. Συγκεκριμένα με βάση το πόρισμα της Ομάδας Εργασίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης για το Δικαστικό Χάρτη καθώς και το πόρισμα της Παγκόσμιας Τράπεζας προτείνεται η κατάργηση 5 δευτεροβάθμιων δικαστηρίων, αρκετών Πρωτοδικείων καθώς και αρκετών Ειρηνοδικείων πανελλαδικά, μεταξύ αυτών και του Πρωτοδικείου των Γιαννιτσών.

Η εξέλιξη αυτή θα έχει ως συνέπεια να επιβαρύνονται ακόμα περισσότερο οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα που συναλλάσσονται με τα δικαστήρια, οι μικροί αυτοαπασχολούμενοι δικηγόροι και οι δικαστικοί υπάλληλοι που εργάζονται στα δικαστικά καταστήματα. Για την πλειοψηφία αυτών των ανθρώπων, όπως και των πολιτών θα προστεθεί ακόμα μια επιβάρυνση, αυτή της μετακίνησης τους σε άλλη πόλη εφόσον προχωρήσει το σχέδιο και καταργηθεί το Πρωτοδικείο Γιαννιτσών, με ότι συνέπειες έχει αυτό για το κόστος ζωής τους.

Με τη λογική του "κόστους - οφέλους", που εφαρμόζεται σε όλες τις δημόσιες δομές (σχολεία, νοσοκομεία), το κράτος θα βάλει λουκέτο σε όσα δικαστικά καταστήματα έχουν κόστος συντήρησης δυσανάλογο με το όφελος που προκύπτει από τη λειτουργία τους, ταυτίζοντας τη Δικαιοσύνη με επιχείρηση. Υπάρχει, άλλωστε, "πλούσια" πείρα από τις αρνητικές συνέπειες, την οικονομική επιβάρυνση και την ταλαιπωρία, που υφίσταται ο λαός με την υποβάθμιση- κλείσιμο υπηρεσιών στην Π.Ε. Πέλλας, όπως της ΔΕΥΑΠ, των νοσοκομείων Γιαννιτσών και Έδεσσας, των Κέντρων Υγείας, την κατάργηση του νπδδ των ΚΕΚΕΠΠΑ- ΔΗΚΕΠΑΠ, των ΕΛΤΑ, του υποθηκοφυλακείου και του Α.Τ. Κρύας Βρύσης κλπ., με το ίδιο απαράδεκτο σκεπτικό του "κόστους - οφέλους".

Είναι σαφές ότι η κυβέρνηση, τα άλλα αστικά κόμματα, η ΕΕ ευαγγελίζονται και προωθούν μια Δικαιοσύνη, που από τη μια μεριά να εξυπηρετεί με πιο γρήγορο και αποτελεσματικό τρόπο τα ισχυρά επιχειρηματικά συμφέροντα και τις επενδύσεις τους και από την άλλη να ορθώνει ακόμη μεγαλύτερα οικονομικά και δικονομικά εμπόδια στην πρόσβαση των εργαζόμενων και των λαϊκών στρωμάτων σε αυτήν.

Η Τ.Ε. Πέλλας του ΚΚΕ θα είναι στο πλευρό των εργαζομένων στις δικαστικές δομές και των αυτοαπασχολούμενων δικηγόρων στις μορφές που θα αποφασίσουν να κλιμακώσουν τον αγώνα τους και καλεί τον λαό της περιοχής να παλέψει για:

· Να μην καταργηθεί- υποβαθμιστεί το Πρωτοδικείο Γιαννιτσών.

· Να στελεχωθεί με δικαστικούς υπαλλήλους, ώστε να καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν.

· Να ενισχυθούν οι κτιριακές και οι άλλες υποδομές έτσι ώστε να καλύπτονται πλήρως οι σύγχρονες ανάγκες.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

3 comments:

  1. Ερώτηση οι βουλευτές του νομού υπόσχονταν νέες κτιριακές εγκαταστάσεις για το πρωτοδικείο τον Γιαννιτσών,............ας απάντηση κάποιος παρακαλώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.