Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τι αλλάζει στη στρατιωτική θητείαΜια από τις προτεραιότητες του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Δένδια αποτελούν οι αλλαγές στη στρατιωτική θητεία σύμφωνα με την εφημερίδα «Realnews».

Ο υπουργός έκανε λόγο για «αναβάθμιση της εκπαίδευσης με βάση το φιλανδικό μοντέλο με τις κατάλληλες προσαρμογές και τη πρόβλεψη επανεκπαίδευσης ανά τακτά διαστήματα σε εθελοντική βάση, αλλά και τη δυνατότητα απόκτησης δεξιοτήτων σε όσους το επιλέξουν», παρουσιάζοντας το νέο μοντέλο «θητεία-εφεδρεία» και «θητεία-ευκαιρία».

Ψηφιοποίηση
Μια από τις πρώτες αλλαγές που πρόκειται να πραγματοποιηθούν είναι η ψηφιοποίηση των στρατιωτικών εγχειριδίων, αντικαθιστώντας τα με τάμπλετ που θα παρέχονται στους νεοσύλλεκτους γι όσο διάστημα διαρκεί η θητεία. Το νομοσχέδιο θα δίνει τη δυνατότητα να αναπτύξουν νέες δεξιότητες, που θα χωρίζονται σε υποχρεωτικές και εθελοντικές.

Στις υποχρεωτικές θα περιλαμβάνεται η αναβάθμιση γνωστικών ψηφιακών δυνατοτήτων, η διαχείριση καταστάσεων εκτάκτου ανάγκης για ακραία φυσικά φαινόμενα και καταστροφές και η παροχή πρώτων βοηθειών. Στις εθελοντικές κατατάσσονται τεχνικές δεξιότητες, με προγράμματα από τα κέντρα δια βίου μάθησης των Ενόπλων Δυνάμεων και υπό σκέψη βρίσκονται ο βοηθός φαρμακοποιού, ο βοηθός οδοντιάτρου, ο μάγειρας, ο αρτοποιός, ο τεχνικός υγιεινής ασφάλειας, ο διασώστης και το μέλος πληρώματος ασθενοφόρου. Το απολυτήριο τους θα συνοδεύεται από πιστοποιητικό εκπαίδευσης.
Σημειώνεται πως όσον αφορά το χρονικό διάστημα της θητείας «θα παραμείνει ως έχει» δηλώνουν πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.