Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Παμψηφεί η εκλογή του νέου Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς (φωτο)Η έναρξη της νέας δημοτικής περιόδου στον Δήμο Κιλκίς ανέδειξε πνεύμα συνεργασίας και ενότητας σε όλες τις Δημοτικές Παρατάξεις με πρώτη έκφρασή του την ευρεία συναίνεση της ολομέλειας του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς στην εκλογή του Προεδρείου κατά την χθεσινή σύγκληση της ειδικής συνεδρίασης του σώματος 

Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου με πρόταση του Δημάρχου Κιλκίς από τον πλειοψηφήσαντα δημοτικό συνδυασμό εξελέγη παμψηφεί  ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Χατζηαποστόλου με τριάντα πέντε (35) σταυρούς προτίμησης. Με την ίδια, ακριβώς, δύναμη ψήφων εξελέγη η δημοτική σύμβουλος Χριστίνα Χρυσοχοϊδου ως Αντιπρόεδρος από το δημοτικό συνδυασμό ‘’νέο Κιλκίς’’ ύστερα από πρόταση του επικεφαλής του και ο δημοτικός σύμβουλος Βασίλειος Κοκκινίδης ως Γραμματέας από τον δημοτικό συνδυασμό ‘’Λαϊκή Συσπείρωση Κιλκίς’’ με πρόταση, επίσης, του επικεφαλής του. 

Την πανηγυρική τους εκλογή  χαιρέτησε με ικανοποίηση ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης επισημαίνοντας ότι πρόκειται για μια σπάνια αλλά πολύ ευχάριστη εξέλιξη που στέλνει ενθαρρυντικά μηνύματα για τον τρόπο λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου και συνεχάρη το νέο Προεδρείο, ευχόμενος μια γόνιμη και δημιουργική θητεία. 

Συγχαρητήριες ευχές εξέφρασαν και οι επικεφαλής των δύο δημοτικών παρατάξεων κ.κ. Θεόδωρος Βαφειάδης και Κωνσταντίνος Τσαουσίδης. 

Ο νέος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιάννης Χατζηαποστόλου ευχαρίστησε θερμά τον Δήμαρχο Κιλκίς για την τιμητική επιλογή καθώς και όλο το Δημοτικό Συμβούλιο για την ισχυρή εμπιστοσύνη με την οποία τον περιέβαλε και αφού συνεχάρη τα μέλη του Προεδρείου δεσμεύτηκε να εργαστεί σκληρά ώστε το Δημοτικό Συμβούλιο να αποκτήσει μεγαλύτερη ευελιξία και αποτελεσματικότητα.

Η νεοεκλεγείσα Αντιπρόεδρος Χριστίνα Χρυσοχοϊδου και ο νεοεκλεγείς Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Βασίλης Κοκκινίδης τόνισαν ότι προσβλέπουν σε μια αρμονική συνεργασία με τον Πρόεδρο και θα εργαστούν προς αυτή την κατεύθυνση.    

Οι δημαιρεσίες ολοκληρώθηκαν με την εκλογή των μελών της Δημοτικής Επιτροπής που έγινε, με τις προβλεπόμενες από το νέο νόμο διαδικασίες των ξεχωριστών ψηφοδελτίων για τη συμπολίτευση και τους αντιπολιτευτικούς συνδυασμούς.     

Στη Δημοτική Επιτροπή εκλέγονται: 

Τακτικά μέλη: Θεμιστοκλής Ανθρακίδης (20 ψήφοι) Θεμιστοκλής Κοσμίδης (20 ψήφοι) Αικατερίνη Γιαννακούλα – Ζιούτα, (20 ψήφοι) Αλέξανδρος Σημαιοφορίδης (20 ψήφοι) Αιμίλιος Νικολαϊδης(20 ψήφοι) από τον Δημοτικό Συνδυασμό ‘’Κιλκίς Μπροστά’’,  Θεόδωρος Βαφειάδης (13 ψήφοι)  Φώτιος Γεωργιάδης (6 ψήφοι)  Αλέξανδρος Σεϊτανιώτης (6 ψήφοι) από τους Δημοτικούς Συνδυασμούς ‘’νέο Κιλκίς’’ και ‘’Λαϊκή Συσπείρωση Κιλκίς’’. 

Αναπληρωματικά μέλη: Ανέστης Πογέλης, Κωνσταντίνος Παπακώστας, Δημήτριος Θεοδωρίδης, Γεώργιος Μπαλάσκας, Ελένη Πατλάκη (Δημοτικός Συνδυασμός ‘’Κιλκίς Μπροστά’’) Παναγιώτης Ασλανίδης, Χριστόφορος Μουρατίδης (Δημοτικοί Συνδυασμοί ‘’νέο Κιλκίς’’ και ‘’Λαϊκή Συσπείρωση Κιλκίς’’). 

Η σύνθεση της Δημοτικής Επιτροπής είναι εννιαμελής και Πρόεδρός της θα είναι ο Δήμαρχος Κιλκίς.  

Η Δημοτική Επιτροπή θα ασκεί τις αρμοδιότητες της Οικονομικής Επιτροπής, της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής καθώς και της Εκτελεστικής Επιτροπής που με το νέο Νόμο 5056/2023  καταργούνται.  

Η διάρκεια της θητείας του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου και της Δημοτικής Επιτροπής ορίζεται από τις 2 Ιανουαρίου 2024 έως και τις 30 Ιουνίου του 2026.  


 
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.